Thailand

Thailand har mycket att erbjuda. En storslagen natur, härliga vita sandstränder, god mat, ett behagligt klimat, imponerande sevärdheter och inte minst en gästvänlig befolkning. Möjligheterna är många. Havet är turkosblått och stränderna är kritvita. För att inte tala om shoppingen som är i världsklass.

Thailands officiella språk är thai, men i turistområdena är det vanligt att personer i servicenäringen kan tala åtminstone grundläggande engelska. Cirka 95% av alla infödda thailändare är buddhister. Thailand är en konstitutionell monarki där Rama IX varit kung ända sedan år 1946. Kungen är mycket populär hos det thailändska folket och ses som en slags garant för landets stabilitet. Thailand är ett tropiskt land med stor mångfald av växter och djur. Landet är ett bergigt, men här finns också gott om bördiga slättland. Chao Phraya är en 370 km lång flod som startar i norr där floderna Ping och Nan flyter samman, och som sedan fortsätter genom landet till Siambukten söder om Bangkok.Thailand har kust mot både Andamasjön i väster och Siamviken i sydost (båda dessa vatten är en del av Stilla Havet).

Vi erbjuder långtidssemester till Hua Hin,som har lockat soltörstande semesterfirare de senaste 100 åren. Hua Hin är Thailands äldsta badort och dessutom den thailändska kungafamiljens favorit bland semesterdestinationerna. Staden utgör en charmig blandning av gammalt och nytt, och här kommer du att uppleva en genuin och avslappnad atmosfär.

I samarbete med Jan Stenholm, som har bott här i 12 år erbjuder vi en komplett långtidssemester med mycket innehåll  invid Khao Takiabs strand på det femstjärniga resorten Anantasila. Välj att resa 23 dagar eller 15 dagar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev