Adventskonsert med Linnéa Sallay

Konsert i Uppenbarelsekyrkan, Saltsjöbaden & god julmat

Varmt välkommen till en härlig adventsutflykt och i det fashionabla skärgårdssamhället Saltsjöbaden. Vi reser med artisten & Auktoriserade Stockholmsguiden Linnéa Sallay som visar oss sin hembygd. Tillsammans med sin pianist bjuder hon in till en stämningsfull privat adventskonsert i den vackra Uppenbarelsekyrkan. På prisbelönta Saltsjö-Pir njuter vi av en riklig jullunch med bordsservering. Få deltagare under trygga omständigheter, vartannat säte i bussen.

Dagen avslutas med adventsmusik i Uppenbarelsekyrkan, ritad av Ferdinand Boberg, smyckad av bl a Carl Milles och Olle Hjortzberg. Linnéa och hennes pianist Christer Odlander bjuder in till en timmes julkonsert då vi får lyssna till festlig och vacker julmusik. En konsert i härlig gemenskap med våra mest älskade julsånger, klassiska pärlor, vacker folkmusik och mycket mer. Vi får också tillfälle att själva stämma in i några av våra välkända julsånger och psalmer.

Man kan även ansluta med egen bil till konsert och julmat.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Reseledare Linnéa Sallay, auktoriserad Stockholmsguide
  • Bussresa
  • Busskaffe med kaka
  • Jultallrik, bordsservering med påfyllning inkl kaffe & efterrätt, måltidsdryck
  • Adventskonsert med Linnéa på sång/fiol samt pianist Christer Odlander
TILLVAL:

Om man vill resa med egen bil och enbart delta vid julmat och konsert betalar du 795 kr pp för konsert och julmat.

Höjdpunkter

  • Konsert i Uppenbarelsekyrkan
  • God Julmat på restaurang Saltsjö-Pir
  • Guidad rundtur i Saltsjöbaden med omnejd

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-12-14
Resa: Adventskonsert med Linnéa Sallay
Dagar: 1
Pris: 1490 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Dagsprogram

Dagen börjar med att Linnéa guidar oss ut via den gamla Saltsjöbadsleden och berättar bakgrunden till Knut Wallenbergs pärla från 1889. Detta fashionabla skärgårdssamhälle som bröderna Wallenberg skapade tillsammans med Ernest Thiel kring förra sekelskiftet. Förebilder hämtade man från den Franska Rivieran. Vi passerar Saltsjö-Duvnäs samt utkanten till Erstaviks Naturreservat. Vi får lära oss mer om Saltsjöbadens spännande historia, det berömda Saltsjöbadsavtalet, Observatoriet samt därtill om kända Saltsjöbadsbor som Alice Babs, Karl Gerhard, Isaac Grünewald, Oskar Bergman, Jan Guillou m fl. Vi tittar på kulturhistoriska platser, vackra byggnader varvat med lite lättsamt skvaller. Under rundturen i samhället besöker vi bl a Älgö och Solsidan. Vi stannar på vacker plats för lite bussfika.
I Fisksätra njuter vi av en riklig jultallrik med påfyllning, kaffe & efterrätt, alltsammans med personlig service till våra bord. Vi slipper ”julbordsträngsel”. Den inbjudande restaurangen Saltsjö-Pir är skönt belägen invid Lännerstasundet och är både rymlig och luftig. Dagen avrundas med adventsmusik i Uppenbarelsekyrkan, ritad av Ferdinand Boberg, smyckad av bl a Carl Milles och Olle Hjortzberg.

Linnéa och hennes pianist Christer Odlander bjuder in till en timmes julkonsert då vi får lyssna till festlig och vacker julmusik. En konsert i härlig gemenskap med våra mest älskade julsånger, klassiska pärlor, vacker folkmusik och mycket mer. Vi får också tillfälle att själva stämma in i några av våra välkända julsånger och psalmer.

 

UPPENBARELSEKYRKAN
Uppenbarelsekyrkan uppfördes under åren 1910 till 1913. Den är en tidstypisk exponent för jugendstilen och att jämföra med Engelbrektskyrkan i Stockholm och Masthuggskyrkan i Göteborg, alla tre vuxna ur graniten. Utsmyckad med skulpturala arbeten av Carl Milles och målningar av Olle Hjortzberg och Filip Månsson. Ferdinand Boberg, som på sin 50-årsdag fick uppdraget att rita en kyrka till Saltsjöbaden, samlade kring sig de främsta konstnärerna för att utföra detta verk.

Reseledare

Christer Odlander, pianist

Christer Odlander är en mycket mångsidig pianist som varit verksam både som kyrkomusiker och haft egen dragspelstrio. Han anlitas ofta som ackompanjatör till sångsolister som Peter Jöback & Rickard Söderberg, sam till körer, krogshower, konserter & symfoniorkestrar.

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Prenumerera på vårt nyhetsbrev