Andalusiens skatter

med Ronda, Granada och Cordoba m.m.

Spaniens soligaste landskap lockar med allt från det moriska sägenomspunna palatset Alhambra till Rondas berömda bro och små mysiga bergsbyar. Vi skall låta oss smaka det lokala köket samt besöka en vingård och en bodega i Malaga. Vi bor bekvämt på trevligt hotell invid havet i Fuengirola, en av de trevliga semesterorterna längs med solkusten och gör utfärder till Ronda Granada, Cordoba och den mysiga byn Mijas Pueblo samt äter lunch hemma hos lokal familj under ett Andalusiskt äventyr. Med oss på resan har vi vår reseledare Monica Mozo som är bosatt i Fuengirola.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Flygresa Sverige – Malaga t/r
  • Svensk reseledare Monica Mozo
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 8 måltider (2 luncher varav 1 hemma hos lokal familj, 6 middagar varav 3 på restaurang och en med Flamencoshow)
  • Vinprovning med tilltugg
  • Alla utfärder & besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 650 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
MALAGA – FUENGIROLA

Flyg från Arlanda till Malaga. Vid ankomst tas vi emot av vår reseledare, Monica. Transfer till Fuengirola och vårt hotell som ligger centralt beläget invid den långa strandpromenaden. Vi tar en tur till fots som avslutas vid vår lokala restaurang för en tidig välkomstmiddag. Fri tid att bekanta oss med området under kvällen. (M)

Dag 2
RONDA

Ronda är en av de äldsta och vackraste städerna i Spanien. Belägen på 780 m höjd och dramatiskt delad av en 100 m djup klyfta får besökaren en unik och fascinerande utsikt. I Ronda går livet sin gilla gång och man lever här på traditionellt andalusiskt sätt. Största sevärdheten är stenbron från 1700-talet som löper genom centrum och en annan sevärdhet är tjurfäktningsarenan, Spaniens äldsta. Ronda sägs vara födelseplatsen för tjurfäktning då reglerna som upprättades här på 1700-talet fortfarande följs. Vi har lite egen tid att upptäcka staden och äter en gemensam lunch. Middag på vårt hotell. (F,L,M)

Dag 3
MIJAS PUEBLO

Halvdagsutflykt till den vackra andalusiska byn Mijas Pueblo. En promenad genom de smala gatorna återspeglar livet i gamla dagar. Byn ligger på en stenig platå med utsikt över Fuengirola och havet. Lunch och vinprovning på lokal restaurang. Åter till Fuengirola. Middag på egen hand i Fuengirola. (F och vinprovning med tilltugg)

Dag 4
LEDIG DAG

Idag har vi en ledig dag till att göra vad vi vill. Kanske lockar shopping i köpcentret, Miramar, en drink i Malaga eller en skön dag på stranden? Monica ger oss gärna tips på vad som finns att hitta på. Till kvällen väntar en trevlig middag på Flamencorestaurang. Vi äter gott och njuter av den vackra dansen (F,M)

Dag 5
GRANADA & ALHAMBRA

Utfärd till Granada som under 1200-talet var det muslimska högsätet i Spanien. Än idag är staden hemvist för Europas största muslimska befolkning och har en av kontinentens
största attraktioner 1100-talets Alhambra. Vi besöker den vackra trädgården Generalife, de moriska härskarnas forna sommarpalats, med sina strama cypressalléer, välskötta blomstersängar & springbrunnar. Lunch på restaurang. Åter Fuengirola. Middag på hotellet. (F,L,M)

Dag 6
CORDOBA

I Cordoba startar vår sightseeing i de judiska kvarteren innan vi träder in i moskén, ett av de mest kända arkitektoniska islamiska verken med sina gyllene mosaiker och pelare. Intill  moskén ligger de gamla moriska och judiska kvarteren. Under en promenad längs slingrande och smala gränder, mellan vitkalkade hus med blomstersmyckade patios, återskapas  stämningar från morisk tid. Åter Fuengirola och middag på hotellet. (F,M)

Dag 7
ANDALUSISKT ÄVENTYR

Vår färd tar oss till byn Alfarmatejo med vacker utsikt över bergsmassiven i söder. Vi börjar med ett besök på en olivlund, som är en betydande del av det lokala jordbruket för att sedan besöka en olivoljeproducent. På ett olivoljemuseum får vi provsmaka olivolja med the hemgjorda brödet ”Pan Cateto”. Under en promenad längs de smala gränderna ser vi kyrkan och provsmakar det söta Malagavinet. Nu väntar en traditionell hemlagad måltid hemma hos byborna. Åter till Fuengirola efter en mycket speciell upplevelse. Avslutningsmiddag på restaurang. (F,M)

Dag 8
HEMRESA

Egen tid i Fuengirola innan det är dags att resa till Malagas flygplats för hemresa. (F)

Reseledare

Monica Mozo

Spanien

Monica har tidigare jobbat på ReseSkaparnas kontor, men följde sin dröm och bor nu i Fuengirola och tar hand om våra grupper på plats.

Hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev