Baskien & Rioja med Bilbao & San Sebastian

Upplev Baskien med Hans, ciceron och vinkännare

Upplev Bilbao – den vänliga staden som förvandlats till en konst & arkitekturmetropol efter decennier av smutsig varvsindustri mitt i stan. Staden med sina 350 tusen invånare är en trevlig mix av gammalt och nytt, havet har vi ett stenkast bort och vi njuter av gastronomi i en härlig blandning av avsmakningsmenyer, pintxos (tapas) och traditionell spansk slow food. Vi kommer staden in på livet och möter Bilbainos som ger oss en gemytlig bild av baskerna och upplever deras lugna stolthet som får oss att inse baskernas speciella historia. Stadsupplevelser med promenader och Guggenheimmuséet kombineras med besök till Baskiens pärla San Sebastian och Spaniens vindistrikt Rioja, där vi njuter av vinet, kulturen och den trevliga stämningen.

Vår reseledare Hans Eguinoa som bor i Santander har tagit fram denna resa med utvalda besök och matupplevelser, med boende 2 nätter i San Vicente de La Sonsierra, Rioja och 2 nätter i Bilbao, för att få uppleva det bästa av Baskien och Rioja.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Hans Eguinoa
 • Flyg Arlanda-Bilbao t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 3 luncher inkl dryck (L)
 • 4 middagar inkl dryck (M)
 • Guidade rundturer i byar och städer
 • Besök Guggenheim Museum
 • Besök Pilgrimskatedralen
 • Tur med Bergbanan i San Sebastian
 • 2 Bodegabesök med vinprovning
 • Whispers
TILLVAL:

Enkelrum: 1 500 kr

Höjdpunkter

 • Hans kunskap om regionen
 • Modern femrätterslunch hos moderna gastrobaren KOKKEN
 • Den medeltida byn San Vicente, där vi bor på hotell VILLASONSIERRA , hos Hans personliga vänner Pedro & Irene.

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
RIOJA & BILBAO

Tidigt direktflyg till Bilbao. Hans möter oss på flygplatsen och tar oss med på en panoramatur i Bilbao med en kortare guidad promenad. Vi äter en femrätterslunch hos moderna gastrobaren KOKKEN, ett fusionskök och en bra representant av staden. På eftermiddagen reser vi mot vackra Rioja Alta och den medeltida byn San Vicente. Här tar vi oss till borgen där vi bjuds på vin och tilltugg. Incheckning på två mysiga byhotell, där Hans personligen känner ägarna. Dagen avslutas med en bypromenad och gemensam middag. (F, L, M)

Dag 2
RIOJA – VINET & PILGRIMSLEDEN

Morgonbesök till pilgrimskatedralen i Santo Domingo. Vi insuper atmosfären kring pilgrimsleden som leder till Santiago de Compostela. Gedigen historisk guidning i bussen. Efter kulturen kastar vi oss in i vinets värld med ett klassisk besök till vinbodega med vinrovning, följt av en tapaslunch. Hans förklarar hur det fungerar, vilka specialiteter barerna har och ursprunget kring detta gastronomiska fenomen. Siesta på hotellet därefter utflykt till den medeltida, pittoreska staden Laguardia. På vägen dit stannar vi till och ser de arkeologiska lämningarna vid Peciña. Till kvällen besöker vi en mindre bodega i för vinprovning och middag. (F, L, M)

Dag 3
SAN SEBASTIAN

Vår färd går till trakterna runt San Sebastian. Vi ser bergbanan i Monte Igueldo i San Sebastian, beundrar Chillidas fina skulpturer ”Vindkammarna” och åker vidare till centrum för en promenad i gamla stan med rekommenderad pintxosrunda och egen tid innan vi reser mot Bilbao. På vägen gör vi ett besök på en lokal vingård, som producerar det omtyckta txakoli vinet för en vinprovning. Tidig middag på en rustik restaurant brevid bodegan. På vägen till vårt hotell i Bilbao gör vi en liten panoramatur. (F, M)

Dag 4
BILBAO

Gastronomisk morgonpromenad som avslutas på saluhallen. Kanske vill ni köpa med någon ny favoritost hem. Vi tar oss till Guggenheimmuséet där vi får veta mer om dess fantastiska utsida. Vi får sedan egen tid inne i muséet med audioguide. På muséets bistro serveras vi gemensam lunch. Till kvällen möts vi för en modernare middag på stan. (F, L, M)

Dag 5
GUGGENHEIM OCH HEMRESA

Efter frukost tar vi en promenad in till Bilbao där de som vill får möjlighet att åka bergbanan. Vår buss plockar upp oss för färd till Världsarvshängbron Puente Vizcaya för fotostopp. Slutligen far vi vidare till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Hans Eguinoa

Spanien

Hans är vår kunniga vandringsledare och vinkännare. Med honom får vi uppleva Det Gröna Spanien, Vin & Vandring samt tågresa till Rioja & Kantabrien.

Hotell

SAN VICENTE DE LA SONSIERRA: Hotel VILLASONSIERRA 2 nätter

Läge: I den historiska stadskärnan av San Vicente de la Sonsierra, invid ett slott och Santa Maria kyrkan.

Faciliteter: Restaurang, café och bibliotek

Rum: Alla rum är olika. Men alla rum har värme/luftkond. WC med bad eller disch, hårtork, TV, wofo, säkerhetsskåp

Hotellet invigdes 2008, och är beläget i Alta Rioja (Höga Rioja) där nästan alla är involverade i kulturen av att producera viner. Ägarna är ett ungt par, med stor erfarenhet av hotell service.

Läs mer om hotellet

BILBAO: Hotel Barcelo, 2 nätter

Läge: Centralt beläget i Bilbao, 200 m från Guggenheim muséet och invid rådhuset. I området finns många bra ”pintxos”.

Officiell kat: 4*

Faciliteter: Restaurang, bar

Rum: 21 kvm, wc, dusch, hårtork, Tv, wifi, säkerhetsskåp

Modernt hotell med centralt läge.

Läs mer om hotellet

Resekommentarer

Bilbao & Rioja

Monica Mozo och Eva Eguinoa hade, genom både stora kunskaper om landskap, byggnader, sociala förhållanden och personlig charm, stor del i att resan blev så lyckad. Genom sin glada framtoning skapade de omgående en mycket trevlig och familjär stämning i resegruppen!

Resenär SPF Saltsjö Boo

Visa kommentaren
Prenumerera på vårt nyhetsbrev