Baskien & Rioja med Bilbao & SanSebastian

Upplev Baskien med Hans, ciceron och vinkännare

Upplev Bilbao – den vänliga staden som förvandlats till en konst & arkitekturmetropol efter decennier av smutsig varvsindustri mitt i stan. Staden med sina 350 tusen invånare är en trevlig mix av gammalt och nytt, havet har vi ett stenkast bort och vi njuter av gastronomi i en härlig blandning av avsmakningsmenyer, pintxos (tapas) och traditionell spansk slow food. Vi kommer staden in på livet och möter Bilbainos som ger oss en gemytlig bild av baskerna och upplever deras lugna stolthet som får oss att inse baskernas speciella historia. Stadsupplevelser med promenader och Guggenheimmuséet kombineras med besök till Baskiens pärla San Sebastian och Spaniens vindistrikt Rioja, där vi njuter av vinet, kulturen och den trevliga stämningen.

Vår reseledare Hans Eguinoa som bor i Santander har tagit fram denna resa med utvalda besök och matupplevelser, med boende 2 nätter i San Vicente de La Sonsierra, Rioja och 2 nätter i Bilbao, för att få uppleva det bästa av Baskien och Rioja.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Hans Eguinoa
 • Flyg Arlanda-Bilbao t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 3 luncher inkl dryck (L)
 • 4 middagar inkl dryck (M)
 • Guidade rundturer i byar och städer
 • Besök Guggenheim Museum
 • Besök Biskayas konstitutionshus
 • Besök Pilgrimskatedralen
 • Tur med Bergbanan i San Sebastian
 • 2 Bodegabesök med vinprovning
 • Whispers
TILLVAL:

Enkelrum: 1 500 kr

Höjdpunkter

 • Hans kunskap om regionen
 • Modern femrätterslunch hos moderna gastrobaren KOKKEN
 • Den medeltida byn San Vicente, där vi bor på hotell VILLASONSIERRA , hos Hans personliga vänner Pedro & Irene.

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2019-10-05
Resa: Baskien & Rioja med Bilbao & SanSebastian
Dagar: 5
Pris: 12950 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
RIOJA & BILBAO

Tidigt direktflyg till Bilbao. Hans möter oss på flygplatsen för en panoramatur i Bilbao och en kortare guidad promenad. En modern femrätterslunch serveras hos moderna gastrobaren KOKKEN, ett fusionskök och en bra representant av stadens “ansiktslytning”. På eftermiddagen reser vi mot vackra Rioja Alta och den medeltida byn San Vicente. Incheckning hos Hans personliga vänner Pedro & Irene. Dagen avslutas med en bypromenad och middag hotellet. (F,L,M)

Dag 2
RIOJA – VINET & PILGRIMSLEDEN

Morgonbesök till pilgrimskatedralen i Santo Domingo. Vi insuper atmosfären kring pilgrimsleden som leder till Santiago de Compostela, här kan man se brokiga pilgrimsskaror. Gedigen historisk guidning i bussen. Efter kulturen kastar vi oss in i vinets värld med ett klassisk besök till vinbodega med vinprovning, följt av en tapaslunch. Hans förklarar hur det fungerar, vilka specialiteter barerna har och urpsrunget kring detta gastronomiska fenomen. Siesta på hotellet därefter utflykt till den medeltida, pittoreska staden Laguardia. På vägen tillbaka stannar vi till och ser de arkeologiska lämningarna vid ekologiska Remelluris vackra marker. Till kvällen besöker vi en mindre bodega för vinprovning och middag. (F,L,M)

da. (F,L)

Dag 3
SAN SEBASTIAN

Vår färd går till trakterna runt San Sebastian. Vi börjar med ett besök på en lokal vingård, som producerar det omtyckta txakoli vinet för vinprovning. Vidare till bergbanan i Monte Igueldo i San Sebastian, vi beundrar Chillidas fina skulpturer ”Vindkammarna” och åker vidare till centrum för en promenad i gamla stan med rekommenderad pintxosrunda och egen tid innan vi reser till Bilbao. Tidig middag på en baskisk lantgård, på vägen till Bilbao. Liten panoramatur med bussen som avslutas vid vårt hotell, Barcelo Nervión. (F,M)

Dag 4
BILBAO

Gastronomisk morgonpromenad som avslutas på saluhallen och sedan egen tid att upptäcka Bilbao. Man kan ta en tur på floden med Bilboats eller gå upp på Artxandaberget för fin utsikt över staden. Upptäck Bilbaos vackra Fine Arts museum eller shoppa loss i Abandos fina boutiquer. Till kvällen möts vi för en modernare middag på stan. (F,M)

Dag 5
GUGGENHEIM OCH HEMRESA

Lugn förmiddag, egen tid för shopping och utcheckning i lugn och ro. Vår buss hämtar upp baggage och sedan väljer vi promenad eller buss till Guggenheimmuséet. Guidad förklaring utvändigt och sedan egen tid med audioguide invändigt. Avskedslunchen serveras på deras fina Bistro. Vidare ut till Värlsdarvshängbron Puente Vizcaya för fotostopp. Transfer till flygplatsen för direkflyg hem till Arlanda. (F,L)

Reseledare

Hans Euginoa

Spanien

Hans är vår kunniga vandringsledare och vinkännare. Med honom får vi uppleva Det Gröna Spanien.

Hotell

SAN VICENTE DE LA SONSIERRA: Hotel VILLASONSIERRA 2 nätter

Läge: I den historiska stadskärnan av San Vicente de la Sonsierra, invid ett slott och Santa Maria kyrkan.

Faciliteter: Restaurang, café och bibliotek

Rum: Alla rum är olika. Men alla rum har värme/luftkond. WC med bad eller disch, hårtork, TV, wofo, säkerhetsskåp

Hotellet invigdes 2008, och är beläget i Alta Rioja (Höga Rioja) där nästan alla är involverade i kulturen av att producera viner. Ägarna är ett ungt par, med stor erfarenhet av hotell service.

Läs mer om hotellet

BILBAO: Hotel Barcelo, 2 nätter

Läge: Centralt beläget i Bilbao, 200 m från Guggenheim muséet och invid rådhuset. I området finns många bra ”pintxos”.

Officiell kat: 4*

Faciliteter: Restaurang, bar

Rum: 21 kvm, wc, dusch, hårtork, Tv, wifi, säkerhetsskåp

Modernt hotell med centralt läge.

Läs mer om hotellet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev