Belgrad – den oförglömliga staden

Oförglömliga Belgrad

Följ med på en resa till Belgrad med omnejd. Resan är kryddad med kultur, traditionella maträtter, lokala viner och musik. Belgrad är en oförglömlig stad, Serbiens huvudstad och en av Europas äldsta städer. Staden kallas Balkans New York och jämförs med populära Berlin. Serberna är kända för sin gästvänlighet och för sin goda mat. Influenserna kommer från hela världen men med en ”serbisk knorr”. Här finns något för alla, t.o.m. möjlighet att bada och sola mitt i stan.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare
 • Flyg Arlanda-Belgrad t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 4 luncher (L)
 • 3 middagar (M)
 • 2 vinprovningar
 • Stadsrundtur
 • Besök Titos grav i blommornas hus
 • Utfärd Oplenac
 • Utfärd Novi Sad
 • Besök Biodlingsmuseet
 • Transporter på resmålet enl. program
TILLVAL:

Tillägg
Enkelrum: 1 000kr

Höjdpunkter

 • Besök Titos grav i blommornas hus
 • Utfärd Oplenac
 • Utfärd Novi Sad

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2019-05-18
Resa: Belgrad – den oförglömliga staden
Dagar: 5
Pris: 8950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Belgrad

I Belgrad möts vi av vår reseledare. Vi åker in mot centrala staden för en kort rundtur med bussen för att orientera oss lite. Vidare till hotellet för incheckning och äta en lätt lunch. Lite egen tid till att vila eller kanske gå ut en sväng och känna på stadens puls innan vi samlas för gemensam middag i det berömda och mysiga Skadarlijaområdet. Middagen ackompanjeras av traditionell sång och musik. (L, M)

Dag 2
Belgrad

Efter frukost ger vi oss ut på stan och lär känna densamma på en rundtur både till fots och med buss. Vi besöker St Sava Templet, Blommornas Hus där Tito ligger begraven och Kalemegdanborgen, vackert belägen i en park med utsikt över floderna Sava och Donau. Turen avslutas med lunch i den fina parken. Efter rundturen stannar de som vill i parken och tar sig tillbaka till hotellet på egen hand. De som vill följer med bussen till hotellet. Middag på en flotte med utsikt over Kalemegdanborgen uppe på sin kulle.

(F, L,M)

Dag 3
Serbiska Kungafamiljen

Heldagsutflykt till Oplenac där vi besöker St. Georg kyrkan som också är kungafamiljen Karađorđević mausoleum. Intill ligger kung Petar I’s enkla hem, idag museum med kungafamiljens tillhörigheter. Efter detta äter vi lunch på hotell Oplenac och har vinprovning från kungafamiljen Karađorđevids egen vingård och vinkällare. Åter till Belgrad. Fri tid under kvällen.(F, L)

Dag 4
Novi Sad

Heldagsutfärd till Novi Sad. Vi gör en rundtur i den söta lilla staden och ser Frihetstorget som domineras av den vackra St Mariakatedralen. Egen tid till att äta lunch och stosa omkring i staden. Strax utanför Sremski Karlovci besöker vi Biodlingsmuseet där familjen Živanović välkomnar oss på vinprovning. Bland annat får vi prova det lokala Bermetvinet som serveras på hovet i London. På vägen tillbaka till Belgrad åker vi till Fruška Gora där familjen Miljevid bjuder på egen producerade grappor och vin. Traditionell middag med produkter från bondgården. Ett lokalt band sjunger visor från trakten. (F, M)

Dag 5
Belgrad-Hemresa

Utcheckning efter frukost. Egen tid i Belgrad för shopping och sedan gemensam lunch innan vi åker till flygplatsen för hemresa. (F,L)

Reseledare

Jelena Stankovic

Serbien

Jelena är vår guide i Belgrad. Med kunskap och värme förmedlar hon den serbiska kulturen på ett strålande sätt.

Hotell

Hotel Mercure Excelsior ***

Klicka här för att veta mer om hotellet

Resekommentarer

Belgrad

Jag och min man var mycket nöjda med vår resa till Belgrad. Vi fick se mycket av staden och omgivningarna runt omkring som vi besökte , bl.a. ölbryggeriet och vinprovningen. Jelena var mycket duktig och berättade mycket om allt som vi ville veta bl. a. om det sociala livet m.m.

Eivor & Pehr Wester

Visa kommentaren

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev