Berlin julmarknad

- med Potsdam

Berlin är en av Europas mest kända och besökta metropoler tack vare sin kulturella och historiska status. Staden har en rik historia och är känd inte minst för att ha varit delad under lång tid mellan öst- och västblocket. Numera ett populärt resmål bland svenskar eftersom det finns mycket att se och uppleva där. Förutom den händelserika och spännande historia staden har är det i dag en härlig storstad med skön puls och ett rikt kultur-, shopping- och ett nöjesliv som ligger i Europas framkant. Läget i förhållande till Sverige gör Berlin till ett perfekt resmål för en lite kortare tur med gott om upplevelser som den nyfikne turisten kan ta del av. Nattlivet är på topp och det finns gott om teatrar. Sist men inte minst är shopping en aktivitet som många passar på att ägna sig åt under sin vistelse i Berlin. Willkommen in Berlin.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande lokalguide
 • Flyg Arlanda/Kastrup-Berlin t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 lunch (L)
 • 1 middag (M)
 • 2 stadsrundturer med lokalguide
 • Utfärd Potsdam
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1150 kr
Middag i TV-tornet: 750 kr

Höjdpunkter

 • Checkpoint Charlie
 • Potsdam
 • Museiön

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
SVERIGE - BERLIN

Flyg till Berlin från Kastrup/Arlanda på förmiddagen. Vi hämtas med buss och får en introduktion i stan. Till lunch får vi smaka Currykorv, en typisk rätt för Berlin. I Kurfürstendamm har vi lite fri tid att strosa på julmarknaden innan vi åker till vårt centralt belägna hotell och checkar in. (L)
Ikväll kan ni välja att äta middag högt uppe i TV-tornet vid Alexanderplatz.

Dag 2
MUREN & VÄSTRA BERLIN

Under förmiddagens rundtur får vi veta mycket om Berlinmuren, f.d. gränsövergången Checkpoint Charlie och hur livet var i en delad stad, varför muren byggdes och varför den föll. Vi ser Berlins nya centrum med sina glaspalats och kontorshöghus vid Potsdamer Platz, som var Europas största byggarbetsplats i många år. Vi ser ambassaderna i Tiergarten, slottet Charlottenburg och färdas utmed shoppinggatan Kurfürstendamm med det världsberömda varuhuset KaDeWe.
Resten av dagen och kvällen är fri för egna aktiviteter, så varför inte besöka någon av de 60 julmarknader Berlin erbjuder. Flera av dom ligger nära hotellet, som t.ex. ”Weihnachtszauber” vid Gendarmenmarkt. (F)

Dag 3
ÖSTRA BERLIN OCH MUSEIÖN

Under en intressant stadsrundtur med buss och lokalguide får vi lära känna Berlins historiska centrum. Vi färdas utmed paradgatan Unter den Linden med sina praktfulla byggnader – stadsoperan, Humboldt universitetet och Domkyrkan. Vi ser naturligtvis världsberömda Brandenburger Tor, regeringskvarteren med Riksdagshuset och Berlins vackraste torg – Gendarmenmarkt. Turen avslutas med ett besök på museiön – Museumsinsel, Tillsammans besöker vi ett av Berlins mest kända museum – Egyptiska museet – med sin unika samling och vi får beundra den 3 300 år gamla kalkstensbysten av drottningen Nefertiti. Ni har eftermiddagen ledig för shopping, innan det är dags för gemensam avskedsmiddag. Den intar vi på någon av Berlins gemytliga restauranger. (F, M)

Dag 4
POTSDAM & HEMRESA

Vi har förmiddagen ledig att utforska Berlin på egen hand. Kanske vi såg något under rundturen som vi vill titta närmare på. Tidig eftermiddag hämtas vi med buss, bagage och guide för utflykten till staden Potsdam som ligger sydväst utanför Berlin i delstaten Brandenburg och som är berömd för sina slott och parker. Vi färdas över ”Glienicker Brücke”, bron som var känd för spionutbytet mellan öst och väst under kalla kriget. Vi promenerar genom slottsparken Sanssouci och besöker kung Fredrik den II.s grav, Preussens mest berömde kung, som levde i slottet mellan 1745 – 1786. Under rundturen får vi uppleva Potsdams historiska centrum med Nikolaikyrkan, holländska kvarteren, rysska kolonin Alexandrowka, julmarknaden och mycket mer. Vi äter en sen lunch tillsammans i Potsdam. Turen avslutas direkt vid flygplatsen. Med oss i bagaget har vi många fina minnen av Berlin och Potsdam. (F, L)

Reseledare

Annika Bless

Tyskland

Annika är vår guide i Berlin som med stor glädje och kunskap visar oss sin hemstad.

Hotell

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Läge: Centralt läge i den östra delen av Berlin. Alldeles intill Alexanderplatz och det berömda TV-tornet.
Rummen: WC, dusch/bad, TV, AC, värdeskåp, minibar, telefon, WiFi mot en kostnad.
Faciliteter: Hiss, rökfritt hotell, tre restauranger, en bar, gym & spa samt takterrass med utsikt över staden.
Adress: Alexanderplatz 7, Berlin
Tel: + 49 (30) 2389 0
Hotellets hemsida

Några av våra resor