Blomsterfondens resa till Mallorca

Mallorca, en återupptäckt favoritö

En resa i behagligt tempo där du får upptäcka det lite mer okända Mallorca. De långa inbjudande sandstränderna, den goda maten och den storslagna naturen gör ön till ett riktigt favoritresmål med många återvändare varje år. Vi bor i strandorten Can Pastilla, nära huvudstaden Palma med sin gamla stad och stora utbud av kultur och shopping. Vår lokala reseledare Fredric Cederlund kan verkligen sin ö och han ser fram emot att få visa och dela sina smultronställen med er. Han kan sitt Mallorca i detalj och har stor kunskap om den mallorkinska kulturen, dess invånare och traditioner. Med oss på resan har vi som vanligt även en representant från Blomsterfonden.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Mallorca t/r
 • Klimatkompensation via Zeromission
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 3 luncher inkl vin & vatten
 • 5 middagar inkl vin & vatten
 • Utfärd Palma med stadsrundtur
 • Utfärd till Soller & Fornalutx
 • Utfärd till Valldemossa
 • Övriga besök enligt program

Höjdpunkter

 • Palma
 • Soller & Fortnalutx
 • Valdemossa & Sierra de Tramuntana

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-10-11
Resa: Blomsterfondens resa till Mallorca
Dagar: 6
Pris: 9950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - MALLORCA

Direktflyg till Palma de Mallorca. Vid ankomsten möts vi av Fredric på flygplatsen. En kort transfer tar oss till Helios hotell i Can Pastilla, en ort ca 15 min från Palma med en underbar strand och strandpromenad på 7 km. Hotellet är beläget nära stranden med trevlig trädgård och pool. Gemensam välkomstmiddag på hotellet. (M)

 

Dag 2
PALMA

Efter frukost väntar ett Informationsmöte på hotellet. Vår buss tar oss sedan till den vackra och mysiga huvudstaden Palma de Mallorca för en guidad stadsrundtur till fots i Palmas äldre delar. Vi börjar i de ”arabiska” kvarteren, La Lonja, för att sedan i sakta mak ta oss till den gotiska Katedralen La Seu, en imponerande byggnad med en rik historia och rötter i det sena 1200 talet. Vår stadspromenad går via smala vackra gränder och mysiga torg vilket ger oss en liten inblick i det mallorkinska vardagslivet. Turen avslutas med tapaslunch innan vi åker med bussen tillbaka till Can Pastilla. Middag på hotellet. (F, L, M)

 

Dag 3
SOLLER & FORNALUTX

Idag skall vi prova olivolja, njuta av ett glas cava, ta en kort promenad i en av Spaniens vackraste byar för att sedan avnjuta en klassisk mallorkinsk paella på bykogen. Vi far först till den franskinspirerade byn Sóller, vilken ligger vackert belägen, omgiven av citrus och olivodlingar, där vi efter en kortare promenad längs stadens gator torg och besöker olivproducenten Can Det. Där får vi lära oss lite om hur man producerar olivolja på gammalt vis. Vi bjuds på en klassisk Pa amb Oli och ett glas av husets egen färskpressade apelsinjuice. Vi far vidare till Fredrics hemby, den medeltida byn Fornalutx som för några år sedan fick pris som Spaniens vackraste by. Efter en kortare rundtur i byn, några berättelser av Fredric och ett glas cava, sätter vi oss till bords och avnjuter en traditionell mallorkinsk paellalunch i byn. Åter till hotellet för middag efter en härlig dag i bergen. (F, L, M)

 

Dag 4
CAN PASTILLA

Efter ett par dagar med utfärder blir det skönt med en dag för avkoppling i Can Pastilla. Middagen äter vi på hotellet. (F, M)

 

Dag 5
VALLDEMOSSA & SIERRA DE TRAMUNTANA

Idag skall vi upptäcka det okända Mallorca. Vi åker igenom den vackra bergskedjan Sierra de Tramuntana med sina små byar till den omtalade byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin. Vi besöker klostret La Cartuja där Chopin bodde under en kall och regnig vinter. Dagen börjar med en pianokonsert i miniformat, varefter vi får en guidad tur genom klostret. Efter lite tid för egna strövtåg i Valldemossa far vi vidare till dem gamla gården Can Costa vilken är dagens lunchsställe. Efter lunch färdas vi längs den norra kusten och vi stannar till vid en magnifik utkiksplats vid Ärkehertigen Luis Salvador av Habsburg’s favoritgård, Son Marroig, där det vid fint väder finns möjlighet till en kopp kaffe. Sedan genom den pittoreska konstnärsbyn Deia och något senare Sollerdalen, även kallad ”apelsindalen”, innan vi sätter kurs tillbaka mot hotellet. Gemensam avslutningsmiddag på hotellet. (F, L, M)

 

Dag 6
HEMRESA

Egen dag, transfer på eftermiddagen till flygplatsen. (F)

 

Reseledare

Fredric Cederlund

Mallorca

Fredric är vår man på Mallorca. Sedan länge bosatt på Mallorca kan han ön som sin egen ficka. Fredric är en mycket uppskattad guide.

Hotell

Hotel HELIOS ***

Läge: Hotel Helios ligger i orten Can Pastilla utanför Palma. Hotellet ligger på strandpromenaden med närhet till Palma Aquarium.

Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp(mot kostnad), luftkonditionering, kylskåp.

Faciliteter: Hiss, bar, restaurang, pooler, en stor trädgård och spa.

Pooler: Hotellet har en utomhuspool och en uppvärmd inomhuspool som är öppen november till april.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev