Ischia – en Må bra-resa

Ischia med termalbad & vandring

Följ med på en resa som får dig att må bra: italiensk mat & vin, varma termalbad och vandringar. På vulkanön Ischia, strax norr om Capri gör vi som italienarna och tar in på ett termalbadhotell och blir ompysslade. Tillsammans med vår svenska reseledare Anna Rudh Meo, som bor på ön sedan mer än 20 år, får du en riktig njutningsresa. Anna, som är en erfaren vandrings- och vinguide, visar oss sitt Ischia på ett personligt och omtyckt sätt. Dagarna fylls med strövtåg längs havet eller mot vulkanens topp, bad i varma källor, besök hos vinmakare och rundturer på ön. Ischia kallas idag för hälsans ö och är en ljuvligt grön oas. Utvilade och avkopplade åker vi som avslutning till Elena Ferrantes härligt stökiga, charmiga och vackra Neapel.

OBS: Denna resa inkluderar flera vandringar på ca 5 km. Både lättare vandringar men också en lite mer krävande med kuperad terräng. Man bör kunna promenera på egen hand minst 5 km för att kunna ta del av hela resan innehåll. Givetvis får man delta ändå men då under förståelse att man inte kan delta i alla utfärder och rundturer. Om detta är fallet skall detta meddelas vid bokning och noteras på resebeviset.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Rom t/r
 • Transfer Ischia t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 4 luncher
 • 7 middagar
 • 2 Vinprovningar
 • Fri tillgång till termalbaden på hotellet
 • Ansiktsbehandling i hotellets spa
 • Utfärd Ponte med kastellet
 • Vandringar i Zari, Piano Liguori &Maronti
 • Heldag på termalbadpark inkl transfer
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 000 kr
Obs- begränsat med antal enkelrum

Höjdpunkter

 • Annas kunskap om Ischia
 • Termalbad
 • Den goda maten
 • Härliga vandringar

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ROM-ISCHIA

Anna möter oss på flygplatsen och sedan tar vi färjan till Ischia från den lilla hamnstaden Pozzuoli som ligger norr om Neapel. Väl framme vidare till vårt termalbadhotell. En stunds vila, innan vi intar en gemensam välkomstmiddag på hotellet. (M)

Dag 2
VANDRING & LA MORTELLA

Vi börjar dagen med en vandring i lugn takt genom Zaro halvön. Vi förundras över platsen där några flickor från ön sägs ha sett Madonnan uppenbara sig och vi vandrar förbi La Colombaia, Luchino Viscontis villa. Den kände filmregissören älskade Ischia och hade ett sommarhus här. Vi kommer fram till den vackra botaniska trädgården La Mortella som vi naturligtvis besöker. Här ser vi både tropiska växter och typisk medelhavsvegetation samt får en vacker utsikt. Vi fortsätter till San Francescostranden för en god lunch vid havet. Ledig eftermiddag då man kan prova hotellets termalbad eller gå till hotellets spa. Gemensam middag (F, L, M)

OBS! Om vandringen: Vi går ca 200 m till den stora vägen där bussen hämtar oss. Kort sträcka, ca 5 minuter med buss. Vi startar vår vandring som först börjar på en asfalterad väg, därefter tar oss in i ett skogsparti. Vi promenar i ca 1 timme med olika stopp till Mortella trädgården. Parken ligger väldigt kuperat men vi börjar vårt besök i den övre delen och tar oss sedan sakta neråt. Besöket i trädgården ca 1 ½ timme. Därifrån fortsätter vi vår vandring till San Francescostranden, det är en promenad på ca 30 min, en lång nedförsbacke. Lunch på stranden.

 

Dag 3
ÖRUNDTUR & VINPROVNING

Under en heldagstur får vi uppleva mer av Ischia tillsammans med Anna som visar oss sin ö. Vårt första stopp blir Ischia stad med besök på Ischia Ponte för en guidad rundtur med besök i den mäktiga borgen – Castello Aragonese. Fortet ligger på en alldeles egen liten ö som binds samman med Ischia av en 220 m lång bro. Redan 474 f Kr. sägs det att tyrannen av Syrakusa, Hieron I, slog sig ner på fortet. Lite egen tid för lunch innan vi fortsätter vår
ö-tur. På en av Annas vänners vinkantina får vi provsmaka deras vin och smaka på lokala tilltugg. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 4
TERMALBAD

Ischia är en hälsans ö och idag skall vi njuta av de vackra termalbaden Poseidon. Det varma källvattnet har skapat vattenparker med stora
och små bassänger med olika temperaturer. Vi besöker en av öns finaste termalbad belägen invid havet. (F, M)

Dag 5
VIN & VANDRING PIANO LIGUORI

Vi börjar dagen med en lite mer krävande och utmanande vandring, 5 km lång med höjdskillnader ca 260 m, över kuperad mark (stabila skor och stavar kan vara bra här) till den övergivna byn Piano Liguori där det känns som om tiden stannat till. Vi äter en god lunch med ingredienser från familjens egna odlingar med utsikt av Capri. Vår vandring fortsätter genom vinlundarna och med fantastiska vyer vidare till familjen Mazzellas lilla vinkantina för
att prova öns bästa viner. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 6
MARONTISTRANDEN

Idag får en uppfriskande promenad på den 3 km långa Marontistranden, där sanden på vissa ställen är varm på grund av de varma källorna. Vi får uppleva närvaron av och påminns om Ischias vulkaniska ursprung. Möjlighet till bad finns. Lunch på en för Ischiaborna väldigt känd trattoria där mamman i familjen lagar en riktigt italiensk måltid. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 7
BELLA NAPOLI!

Vi lämnar Ischia och besöker mytomspunna Neapel, pizzans födelsestad. Anna visar oss stadens sevärdheter under en rundtur där vi även ser miljöer som inspirerade Elena Ferrante att skriva böckerna om Elena and Lila. Till lunch serveras en äkta neapolitansk pizza. Vidare till vårt hotel utanför Neapel. (F, L, M)

 

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa.

Reseledare

Anna Rudh

Italien, Siclien, Ischia

Anna är vår härliga reseledare i Italien. Med kunskap och stort engagemang visar hon oss både sin egen ö och Sicilien.

Hotell

Ischia: Hotel San Francesco

Vårt termal hotell är vackert beläget, det drivs som ett familjehotell med fokus på lokalodlade råvaror och god mat. Hotellet har ett spa med flera termalbassänger.

Läge: Hotellet ligger 5 minuters promenad från stranden

Rummen: WC, dusch/bad, TV, telefon, AC, hårfön, värdeskåp, minibar, wi-fi.

Faciliteter: Restaurang, bar, solterrass, strand, inom- & utomhuspool, hamambad, bubbelpool, spa, värdeskåp och wi-fi.

Adress: Via Tommaso Cigliano 37/39, Forio di Ischia, 80075 Ischia, Italien

Hemsida: www.hotelsanfrancescoischia.it

Hotell Castel Vecchio

Hotel Castel Vecchio är ett fyrstjärnigt hotell i Castel Gandolfo. Här bor vi en den sista natten på de resor där vi har tidigt flyg hem sista dagen.

 

Läs mer om hotellet här. 

Resekommentarer

Amalfi

Jag måste ge Anna, vår guide, ett stort TACK för allt. Hon är så fantastisk, verkligen en suverän och enormt duktig och kunnig guide.

Ewa Isaksson

Visa kommentaren

Bra att veta

På denna resa besöker vi både små och äldre städer med trappor och ojämna markförhållanden. Detta är en resa där det förekommer längre promenader/lättare vandringar.

Vi rekommenderar inte denna resa om du använder rullator/käpp/kryckor för att ta dig fram.

Detta är en gruppresa med cirka 25 – 35 deltagare.

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev