Yogahelg med Ayurveda

Anita & Per Söder på Villa Mälardalen vid Tammsviks herrgård

En härlig avkopplande Yogaweekend på exklusiva Villa Mälargården, invid Tammsviks Herrgård. En helg full av yogapass, välgörande indisk ansiktsmassage, föreläsningar och spännande möten tillsammans med Per & Anita Söder.

Per Söder är före detta gymnasielärare och hotelldirektör som nu är yogalärare och yogaboksförfattare på heltid. Hans specialitet är yoga mot migrän och huvudvärk. Anita Davén-Söder är barnmorska som nu arbetar med yoga, massage och ayurveda på heltid. Hon har yoga med alla från spädbarn till seniorer. Per och Anita driver Yogamottagningen i Stockholm och är även reseledare på Reseskaparnas stora hälsoresa till Dr Unnis ayurvediska klinik i Kerala i södra Indien.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Yogainstruktörer & värdar Anita och Per
 • 3 yogapass med Per Söder
 • 1 Breathwalkpass med Anita Davén-Söder
 • 1 ayurvedaföreläsning online med Dr Unni
 • 1 ayurvedaföreläsning med test av kroppstyper med Per Söder (hålls vid 2 tillfällen)
 • 1 indisk ansiktsmassage 30 minuter med Anita Davén-Söder
 • 2 trerättersmiddagar & 1 lunch
 • Del i dubbelrum med frukost 2 nätter
 • i har villan helt med exklusivitet till egen uppvärmd utomhuspool, jacuzzibadkar, bastu, gym, biljardrum, stort vardagsrum m.m.
TILLVAL:

Enkelrum: 1000 kr
Buss t/r Cityterminalen - Tammsvik : 350 kr

Höjdpunkter

 • Dr Unni on line
 • Exklusivitet av Villa Mälardalen
 • Yogapass
 • Indisk ansiktsmassage

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2021-09-17
Resa: Yogahelg med Ayurveda
Dagar: 3
Pris: 6995 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
FREDAG

Bussen avgår från Cityterminalen kl 13.30 och vi möts på Tammsvik, Villa Mälardalen kl 15.00. Vi börjar eftermiddagen med Dr Unnis ayurvediska föreläsning online. Middag och kvällsyoga.

Dag 2
LÖRDAG

Efter morgonyoga eller Breathwalkpass njuter vi en god frukost i den mysiga köket eller vid poolen vid fint väder. Under dagen står poolen, jaccuzzi och relax öppen för dem som önskar. Massage varvas med föreläsningar om ayurveda. Före middagen har vi ett längre yogapass.

Dag 3
SÖNDAG

Dagen börjar med yoga eller Breathwalk och fortsätter med massage under förmiddagen. Gemensam avslutning och avfärd.

Dag
BREATHWALK
2021 INTRODUCERAR VI BREATHWALK PÅ YOGAMOTTAGNINGEN

Anita Davén-Söder utbildar sig för närvarande till instruktör i Breathwalk för Camilla Lund-Elander på Yoga Dimensions.

Breathwalk  är en utveckling av kundaliniyogan, där yogan förs ut i naturen och görs till fots. Breathwalk har många hälsogivande effekter och är ett enkelt, naturligt och effektivt sätt att må bra.

Breathwalk påverkar kondition, cirkulation, hormonbalans, hjärtrytm, lungkapacitet och emotionell balans positivt. Kombinationen av olika andningstekniker, gång och medveten uppmärksamhet ger klarhet och lugn.
Genom att balansera upp kroppen och öppna upp bröstet avlastar breathwalken kroppen och ger lättnad åt ansträngda muskler och leder. Övningar för rygg och bröst underlättar andningen och ger en friskare rygg. Syresättningen och cirkulationen i kroppen ökar vilket påverkar hela kroppen positivt. Andningsövningarna ger bättre lungkapacitet och påverkar humöret. Långsam djupandning sänker nivån av stresshormoner i kroppen.

Läs mer

Dag
DR UNNI ONLINE FRÅN KERALA

DR UNNI GÖR NU I SAMARBETE MED YOGAMOTTAGNINGEN AYURVEDISKA KONSULTATIONER TILLSAMMANS MED DR SULTHANA ONLINE FRÅN KLINIKEN I KERALA

Nu kan du kan få djupgående, personlig rådgivning om hur du kan må bättre från erfarna doktorer med BAMS examen, Bachelor Ayurveda Medicin & Surgery.
Ayurveda är speciellt lämpat för kroniska problem. Vill du komma igen efter långdragen förkylning, infektion eller utmattning? Hantera stress bättre? Bli kvitt migrän, ledvärk eller ryggproblem? Lösa matsmältningsproblem som IBS?
Gå ned eller upp i vikt? Läka hudåkommor som eksem, psoriasis eller allergier? Återhämta dig efter cellgifter eller operation? Korrigera livsstilsåkommor som högt blodtryck, diabetes eller kolesterolvärden?

Dr Unni och hans team har mer än 20 års erfarenhet av att hjälpa klienter i Sverige och resten av Europa.

Dag
INDISK ANSIKTS – OCH HUVUDMASSAGE

En gammal form av indisk oljemassage som är specialiserad för huvud och ansikte och ger en mycket behaglig avspänning i hela din kropp.
Cirkulationen till och från huvudet kan vara begränsat av spänningar i muskler och bindväv, vilket minskar flödet av vital näring (energi) och syre. Huvudvärk och migrän som orsakats av spänning och stress är inte ovanligt. Andra problem kan vara svaghet, nervositet och överaktivt tänkande.
Den indiska huvud- och ansiktsmassagen lösgör och förebygger blockeringar i kroppens olika cirkulationssystem samt stödjer avspänning och avslappning.
30 min.

Reseledare

Per Söder

Per Söder har sedan han blev fri från sin migrän 1999 ägnat sig åt yoga. Han har vidareutvecklat det yogaprogram han själv gått igenom för att hantera sin huvudvärk, till kursen i Yoga mot huvudvärk och migrän. Han har skrivit tre böcker om yoga mot huvudvärk och stress. Han har vid ett flertal tillfällen berättat om sin resa till ett liv utan migrän i TV-program som Fråga doktorn och Malou efter tio. Förutom yoga har han ägnat sitt liv åt jobbet som lärare i religion, svenska och medieutbildning. Idag är han fortfarande verksam som lärare på Djurgymnasiet i kursen Mental styrketräning. Tidigare i livet har han arbetat som filmare och hotelldirektör. Sedan 2014 driver han Yogamottagningen i Stockholm tillsammans med sin fru Anita Davén-Söder.

Anita Davén Söder

Massage, Mediyoga, Ayurveda Sjuksköterska och barnmorska i grunden med lång erfarenhet från sjukvården. Arbetade tillsammans med Per Söder på Blue Hotel med spahelger. Jobbar numera heltid med Yogamottagningen där hon masserar, leder Mediyoga och ger ayurvedisk hälsorådgivning. Hon ger indisk ansiktsmassage och droppar olja i pannan på kunder med den ayurvediska Shirodarabehandlingen. Hon är även instruktör i babymassage och mindfulness. Anita är ägare till Yogamottagningen tillsammans med Per.

Hotell

TAMMSVIKS HERRGÅRD - VILLA MÄLARGÅRDEN

VILLA MÄLARGÅRDEN
Villa Mälargården ligger 600 meter från Happy Tammsvik och erbjuder lugnet och en exklusivitet av hela villan till för yoga grupp. Det finns 15 rum i villan. Mysiga middagar i det timrade köksbordet, en egen tempererad utomhuspool, jacuzzi, bastu och gym, salong med både bibliotek och bar, biljardrum, matlagning med kock och relaxrum. Vi kan kopla av och längst upp i huset finner vi vår yoga lokal. Samtliga rum har nya, sköna kontinentalsängar från Bed Factory. Badrock och tofflor finns på ditt rum vilket kan vara skönt att ha när du ska gå till poolen, bastun eller ner till frukosten. Morgontidningen finner du vid frukostbordet i köket där vi gärna stannar en extra stund och njuter av utbudet på frukostbuffén. Fri wifi i hela huset.

Läs mer om Villa Mälardalen

 

TAMMSVIK HERRGÅRD
Herrgården uppfördes som en bostad åt familjen Tamm år 1921 och byggdes därefter om till värdshus och pensionat med namnet Tammsviks säteri och herrgården gästades av Stockholms överklass som Zarah Leander, Karin Juel och Stig Järrell. Tammsvik har under senare tid även varit vilohem för finska soldater och för nervsvaga kvinnor. Mer information om hotellet: www.happytammsvik.se

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev