Bridgeresa till Cypern

Bridge i Pafos - med utflykter och historiska sevärdheter

Pafos är platsen där Afrodite sägs ha stigit upp ur vågorna, här går man in en annan värld med gudabilder, tempel och gudinnor. Njut av närheten till havet och den fina strandpromenaden. Smaka på nyfångad fisk på en av tavernorna eller något svalt att dricka.

Pafos är Cyperns fjärde största stad i den Grekiska delen och vi bor centralt i Kato Pafos som ligger vid stranden. I mars är det grönt och vackert på Cypern, dagstemperaturen på ca 20 grader och havstemperaturen är ca 19 grader och 8 soltimmar per dag. Vi bor på Anemi Hotel som är ett omtyckt lägenhetshotell.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Värdinna/reseledare Maina
 • Flyg Arlanda - Larnaca t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 10 nätter
 • Orienteringstur Pafos
 • Guidad rundtur i övre Pafos med lokalguide
 • Guidad tur av historiska Pafos med lokalguide
 • Cypriotisk folklorekväll inkl. mat & dryck
 • Välkomst- och avslutningsmiddag på hotellets a la carte restaurang
 • 2 middagar på hotellet
 • Heldagsutfärd med lunch
 • Bridgespel inkl. kaffepauser 9 dagar
TILLVAL:

Dubbelrum eget bruk: 4 700 kr
Lägenhet med ett sovrum Deluxe: 1 350 kr
Extra utfärder som inte ingår bokas och betalas på plats

Höjdpunkter

 • Bridgespel med omtyckta Kalle Persson
 • Behagligt klimat och trevligt hotell

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2023-03-11
Resa: Bridgeresa till Cypern
Dagar: 11
Pris: 17450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ANKOMST PAFOS

Maina möter er i ankomsthallen på Larnacas flygplats och vi tar bussen direkt till vårt hotell i Pafos. Bussresan tar ca 1,5 timme. Väl framme får vi våra rum och en kvällsfika.

Dag 2
VÄLKOMSTMÖTE OCH ORIENTERINGSTUR PAFOS

Vi samlas för informationsmöte. Maina berättar om hotellet, dess omgivningar och ger praktiska tips. Mötet avslutas med en orienteringstur i staden med tips om restauranger, affärer m.m. Vi går ner till sandstranden och går därefter längs strandpromenaden bort till Pafos hamn. Till kvällen gemensam välkomstmiddag på hotellets a la carte restaurang. (F,M)

Dag 3-10
UTFÄRDER, AKTIVITETER OCH AVKOPPLING

Under våra 11 dagar tillsammans kommer vi spela bridge alla dagar utom dag 1 och 11 samt uppleva lite av Cypern. I priset för resan ingår en Cypriotisk afton på hotellet med mat, vin folkdans och musik, välkomstmiddag och avslutningsmiddag på hotellets nya a la carte restaurang, vida omtyckt även bland lokalbefolkningen samt ytterligare 2 middagar på hotellet.

 

 

Dag
TRODOSBERGENS BYAR OCH KLOSTER

Utfärd som ingår:

Ulla tar oss med på en spännande utfärd längs kusten och upp i bergen där vi ser små byar och äter en traditionell lunch på lokal taverna. Vi besöker Kykkos klostret, vackert beläget i Trodosbergen, det är ett imponerande kloster med många vackra föremål och mosaiker. Vi besöker den traditionella byn Omodos, som är omgiven av höga bergstoppar. Här växer vinrankor och fruktträd, byn är känd för sin vintillverkning. Heldagsutfärd inkl lunch.

Dag
GUIDAD HISTORISK RUNDTUR PAFOS

Utfärd som ingår:

Ulla tar oss med på en guidad rundtur av Pafos, där hon berättar om stadens historia och kultur. Vi besöker flera intressanta historiska platser som de antika stadsmurarna och det romerska torget samt beskådar det Venetianska fortet från 1700-talet och tittar närmare på mosaikerna i ruinerna av de romerska rikemanshusen som är en del av världsarvet. Halvdagstur

Dag
GUIDAD TUR AV ÖVRE PAFOS

Utfärd som ingår:

Ulla tar med oss på en rundtur i övre Pafos, vi tar lokalbussen upp. I övre Pafos bor lokalbefolningen och byn erbjuder många affärer och restauranger. Vi besöker Places, en plats där man samlat lokal hantverk och specialiteter. Vi får smaka på lite av specialiteterna samt se de lokala hantverkarnas arbete. Vi avslutar med en frivillig lunch. Halvdagstur

Dag 11
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa.

Dag
TILLVALSUTFÄRDER (INGÅR EJ)

Vi kommer också att arrangera några utflykter som du kan vara med på med Ulla, vår lokala svensktalande auktoriserade guide.
Dessa utfärder presenteras och betalas på plats.

UTFÄRD VINGÅRDAR MED LUNCH
Vi kommer och att göra utfärd där vi besöker minst två vingårdar och provar deras viner. På en av dem äter vi lunch och där får ni kanske den bästa och mest genuina maten under er vistelse på Cypern. Naturligtvis kommer vi att stanna till vid olika sevärdheter efter vägen.

HISTORIA OCH MODERN TID
En heldagsutfärd med Ulla som tar oss tillbaka till det historiska Cypern men även berättar om modern tid och hur det är att leva på Cypern. Vi besöker Petra Tou Romino, platsen där Afrodite steg upp ur havet, Korion Amfiteater och mosaiker samt den gamla staden i Limassol och nya hamnområdet.

GOLF
Spelar du golf kan du ta med klubborna. Möjlighet finns att spela en runda på någon av de fyra banor som finns i området. Bra idé är då att vara några stycken som kan dela på taxi till och från banan. Önskar man spela golf behöver detta bokas i god tid före avresa. Meddela detta vid bokning. Banorna heter Minthis Golf, Secret Valley, Elea Estate och Aphrodite Hills Golf.

Reseledare

Maina Wigforss

Cypern

Vår värd Maina har bott 20 år i Pafos och tar hand om alla önskemål under vistelsen. Det finns möjlighet till boule, bridge, golf, vandringar, besök till vingårdar och gemensamma middagar.Maina Vissa aktiviteter ordnas tillsammans med SviP, föreningen för svenskar i Pafosområdet

Kalle Persson

Bridgeresor

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor.

Hotell

HOTEL ANEMI & SUITES

Anemi Hotel har en fräsch och trevlig inredning, beläget ca 100 meter från stranden med möjlighet till bad i havet. Närmaste livsmedelsbutik finner du 150 m bort. En kort promenad ner på strandgatan tar er till flera bra restauranger, barer och affärer. Lite längre bort finns ett stort köpcentrum. Fri Wi-Fi ingår så du kan koppla upp dig med SVT:s alla program. I grundpriset ingår dubbelrum i den nybyggda delen. Man kan välja till att bo i en lägenhet med separat sovrum med kokvrå om så önskas. Köken är fullt utrustade med spis, mikrovågsugn, kyl, glas, porslin, bestick mm. Alla lägenheter och rum har balkong. Hotellet har en trevlig pool, 2 restauranger, bar och en inomhus pool och spa samt gym. Det råder en mysig familjär stämning och städning ingår 6 dagar per vecka.
Hemsida: www.anemihotel.com