Bridge vid Adriatiska kusten

Bridge vid Adriatiska kusten

Bridge vid Adriatiska kusten. Upplev både de små vackra orterna längs Adriatiska kusten, Podgora, i hjärtat av Makarska rivieran och landets huvudstad Zagreb. Vi bor bekvämt invid havet på fyrstjärniga Medora beach resort och hotellet erbjuder både pool och havsbad. Dagligt bridgespel varvas med intressanta utfärder i Kroatien. Tillsammans med lokalguide får vi uppleva landets intressanta historia och kultur. Vi ordnar utfärder till Split, Trogir, Imotski, öarna Brač och Hvar, nationalplarken Plitvice och avslutar resan i huvudstaden Zagreb. Med på resan är vårt bridgeledarpar Christer & Britt Cedergren.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Flyg Arlanda-Dubrovnik
  • Flyg Zagreb - Arlanda
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Svensk bridge- och reseledare 12 dgr
  • Svensktalande guide 6 dgr
  • Del i dubbelrum med frukost (F) 11 nätter
  • 3 luncher (L)
  • 10 middagar (M)
  • 1 vinprovning
  • Utfärder enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: +2 500 kr
Utfärd Split & Trogir med lunch: 350 kr
Båtutfärd Brac & Hvar med lunch: 500 kr
(Min 20 personer för utfärderna)
Bridgeavgift erlägges kontant på plats 50 kr/spelomgång.

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
DUBROVNIK , PODGORA

Direktflyg till Dubrovnik där vi landar på förmiddagen. Vår lokalguide möter oss på flygplatsen och vi åker till Neum, den enda kuststaden i Bosnien Hecegovina, där vi äter lunch. Vi fortsätter sedan vår resa till Podgora i hjärtat av Makarska rivieran, där vi bor invid havet på Medora Beach Resort. Välkomstdrink och middag. (L, M)

Dag 2
PODGORA

En enkel promenad i Podgora för att lära känna området så att vi hittar i området. Egen tid för spa eller bad. Lunch på egen hand. Middag på hotellet. BRIDGE 1. (F, M)

Dag 3
PODGORA

Egen tid för spa eller bad. Lunch på egen hand. Middag på hotellet. BRIDGE 2. (F, M)

Dag 4
EGEN DAG / TROGIR OCH SPLIT

En egen dag att koppla av eller följ med på en frivillig utfärd. (F, M)
Utfärd Trogir och Split inkl lunch (tillval)
Vi åker till Trogir direkt efter frukost. Trogir är en riktig pärla på den dalmatinska kusten och upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Vi promenerar genom den pittoreska staden till en restaurang där vi äter vår lunch och njuter av utsikten mot strandpromenaden, hamnen och det gamla vakttornet. På eftermiddagen besöker vi Split, för en guidad visning i det palats som den romerske kejsaren Diocletianus lät bygga i slutet av 200-talet e. Kr. Även detta upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Vi kommer tillbaka till hotellet lagom till middagen. (L)

Dag 5
PODGORA

Egen tid för spa eller bad. Lunch på egen hand. Middag på hotellet. BRIDGE 3. (F, M)

Dag 6
PODGORA & UNDERHÅLLNING

Fri tid för spa och eller bad. Lunch på egen hand. På kvällen beger vi oss till Tavern Nota Bene. Under en gourmetmiddag får vi även se en ”underhållning a’la Dalmatien”. BRIDGE 4. (F, M)

Dag 7
GRABOVAC & VINPROVNING

Idag skall vi åka mot Imotski, bakom Biokovoberget, där vi skall besöka familjen Grabovacs gård. Familjen är en vida känd vinproducent. Vi lyssnar på deras historia, provar deras viner och äter en trevlig traditionell lunch på gården efter vinprovningen. Middag på egen hand i Podgora. BRIDGE 5. (F, L)

Dag 8
PODGORA

Fri tid för spa och eller bad. Middag på hotellet. BRIDGE 6. (F, M)

Dag 9
EGEN DAG / BRAč OCH HVAR

En egen dag att koppla av eller följ med på en frivillig utfärd. (F, M)
Båtresa med lunch (tillval)
En trevlig båtresa till de vackra öarna Brač och Hvar. Utflykten bjuder på bad, grillad fisk och vin i härliga omgivnigar. Båten kommer först till Brač där vi kommer att ankra i den mest kända staden Bol, som skryter med sin världsberömda strand, Zlatni Rat. Vi fortsätter sedan till staden Jelsa på ön Hvar. Jelsa är känd för sina många kyrkor, parker, grottor och intressanta historia. Vi är åter på hotellet lagom till middag. (L)

Dag 10
PLITVICE NATIONALPARK

Vi lämnar den vackra kusten och far längs ett varierande landskap mot inlandet och Plitvice nationalpark, där vi äter en god lunch och får en guidad visning. Nationalparken är med på UNESCOSs världsarvslista och bjuder på en oförglömlig upplevelse. De 16 magnifikt blågröna sjöarna förenas genom vattenfall och forsar till ett halsband av sjöar som till slut når floden Korana. Vi åker vidare till Zagreb och vårt hotell för gemensam middag. (F, L, M)

Dag 11
ZAGREB

Det bästa sättet att lära känna landet, är genom en rundtur i huvudstaden. Zagreb var redan 1094 ett biskopsäte, vilket innebär en lång och rik historia. Zagreb bjuder på sin charm, själ, tradition och en underlig, men trevlig, blandning av olika arkitekturstilar. Rundturen sker både till fots och med buss. Fri tid i stadens centrala delar och lunch i egen regi. Alla känner säkert till professor Baltazar – han är skapad i Zagreb. Middag på en restaurang uppkallad efter honom. BRIDGE 7. (F, M)

Dag 12
HEMRESA

Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Direktflyg hem. (F)

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev