Bridge vid Adriatiska kusten

Bridge vid Adriatiska kusten

- med Dubrovnik, Pelješac och Vjetrenicagrottan i Dinariska aplerna

Upplev den vackra Adriatiska kusten. Här bor vi bekvämt invid havet på fyrstjärniga Grand Hotel Neum och hotellet erbjuder både pool och havsbad. Vi varvar bridgespel med intressanta utfärder i trakten. Tillsammans med vår omtyckte lokala guide Zlatko får vi då uppleva ländernas intressanta historia och kultur. Vi gör utfärder till Peljesacviken, Vjetrenicagrottan samt en trevlig båtutfärd. Med oss på resan har vi också vår erfarne bridgeledare Kalle Persson.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Flyg Arlanda-Dubrovnik t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Svensk bridge- och reseledare 8 dgr
  • Svensktalande guide vid utfärder
  • Del i dubbelrum med frukost (F) 7 nätter
  • 3 luncher (L)
  • 7 middagar (M)
  • Båtutflykt
  • Utflykt till Vjetrenicagrottan
  • Bussresor enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: +990 kr
Utfärd till Mostar 60 eur p.p. (Bokas och betalas på plats)
Bridgeavgift erlägges kontant på plats 50 kr/spelomgång. (Används till priser)

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
DUBROVNIK , NEUM

Vi landar i Dubrovnik på förmiddagen. Vår lokala guide möter oss på flygplatsen och vi åker in till vackra Dubrovnik som ligger på Kroatiens yttersta sydspets. Staden har genom århundraden begåvats med de bästa arkitekterna och konstnärerna. Vi gör en guidad stadsrundtur som avslutas med en gemensam lunch. Nu finns lite egen tid att flanera i den vackra staden. För den som orkar är det mycket vackert att gå på ringmuren runt staden, de tar en avgift för att man ska få gå där men det är en vacker promenad på ca 2 km. Vår resa går mot Neum som är den enda kuststaden i Bosnien Hecegovina. Vi bor på hotell Stella, beläget ca100 m från havet. Välkomstdrink och middag. (L, M)

Dag 2
NEUM

Vi går på en orienteringstur i Neum. Vi hittar till butiker, restauranger och caféer. Vårt hotel har egen pool och egen strand. Fri tid för lunch. Middag på hotellet. BRIDGE 1: 15.30 – 19.00. (F, M)

Dag 3
BÅTUTFLYKT I PELJEŠACVIKEN

Bridgespel på morgonen. På eftermiddagen väntar en trevlig båttur som tar oss från lilla Klek vid kusten mot halvön Pelješac. På vägen till Ston och Korona fästning serveras lite gott på båten. Vi stannar för lunch ombord vid en en holme i en vacker viken. Vidare till den pittoreska byn Hodilje för bad. Återfärd längs Pelješac kusten. Middag på hotellet.(F,L,M)

Dag 4
NEUM

Fri tid i Neum och lunch på egen hand. BRIDGE 3. 15.30 – 19.00. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 5
VJETRENICAGROTTAN

Halvdagsutflykt till närliggande grottan, Vjetrenica (vindgrottan). Vjetrenica är en av de mest intressanta grottorna i Dinariska alperna, som är världsvida känd för sina karstiska och speleologiska rikedom. Under den varmare delen av året blåser en stark vind av kall luft från dess ingång, vilken är attraktiv i mitten av den bergiga, varma och vattenlösa terrängen. Lättare lunch i byn Zavala och resa tillbaka till hotellet för bridge. BRIDGE 4. 15.30 – 19.00. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 6
NEUM

Fri tid i Neum, eller följ med på en frivillig utfärd till Mostar. BRIDGE 5: 08:00 – 11:30.
Middag på hotellet för de som inte åker med till Mostar. (F, M)

Frivillig utfärd till Mostar:
Vi reser igenom Hercegovina till det vackra Mostar. Vi stannar för lunch längs vägen. Vid ankomst till Mostar har vi en stadsrundtur där vi bl. a. ser den berömda bron och sedan får vi fri tid i Mostar gamla stad. På vägen tillbaka besöker vi Počitelj, en av de vackraste platserna i sydöstra Europa och dagen avslutas med vinprovning och middag på vingården, Zadro. Sen ankomst till hotellet. (L, M)

Dag 7
NEUM & FOLKDANSKVÄLL

Fri tid för spa, pool eller bad vid stranden. Efter dagens bridgespel på eftermiddagen förflyttar vi oss till hotellets egen nationalrestaurang där vi äter en trerätters middag och tittar på traditionell folkdans från trakten. BRIDGE 6: 15.30 – 19.00. (F, M)

Dag 8
HEMRESA

Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Direktflyg hem. (F)

Reseledare

Kalle Persson

Bridgeresor

Kalle är vårt nya tillskott i bridgefamiljen. Men lång erfarenhet av bridgeutbildningar är han perfekt att ha med på våra bridgeresor.

Hotell

Hotell Stella, Neum

 

Faciliteter på hotellet: Restaurang, bar, pool och konferens.
Officiell kat: *** stjärnigt
Rum: Badrum med badkar, hårtork, tv, luftkonditionering och balkong med havsutsikt.
Wifi: Ja, gratis Wifi.
Lite om hotellet:
Hotell Stella ligger i Neum som är Bosniens enda kuststad vid adriatiska havet. Hotellet har 84 rum med havsutsikt. Hotellets egen strand är en av de vackraste i staden.
Läs mer på hotellets hemsida

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev