Budapest

- Donaus drottning

Budapest kallas för ”Donaus Drottning”. Staden delas av floden Donau i Buda och Pest. På Budas höjder ligger den gamla staden med hus från 1600- och 1700-talet. Detta är den äldsta delen av staden där de smala medeltidsgatorna ringlar sig fram i den kuperade terrängen. Pest är den nyare delen av staden med byggnader i neoklassisk arkitektur, breda boulevarder och många restauranger och caféer. Vår reseledare Dénes som är uppvuxen i Ungern visar oss sitt hemland på ett kunnigt och omtyckt sätt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Svensktalande reseledare
  • Flyg Arlanda-Budapest t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 1 lunch (L)
  • 1 middag (M)
  • Kryssning på Donau inkl, mat, dryck och transfer t/r (M)
  • 2 stadsrundturer
  • Alla transporter på resmålet
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 100 kr
Besök på badet i stadsparken entré 20 eur som betalas på plats

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BUDAPEST

Flyg från Arlanda till Budapest. Vår lokalguide Dénes möter oss på flygplatsen. Vid ankomst till Budapest börjar vi med en bussrundtur på Budas höjder. Här ligger den gamla staden med hus från 1600- och 1700-talet och smala medeltidsgator som ringlar sig fram i den kuperade terrängen. Vi njuter av den vackra utsikten från Gellerhöjden och tar en titt på slottet. Incheckning på vårt centralt belägna hotell. Gemensam trerättersmiddag på en närliggande restaurang. (M)

Dag 2
BUDA

På förmiddagen får vi tillsammans med Dénes se mer av Budapest. Med buss och till fots besöker vi Slottsområdet med Mathias kyrkan, stadsparken med Hjältarnas torg, Széchenyi badet och vi kör förbi Operahuset längs den vackra boulevarden Andrássy. Vi ser Parlamentet från Fiskarbastionen. Pest är den nyare delen av staden med byggnader i neoklassisk arkitektur, breda boulevarder och många restauranger och caféer. Gemensam lunch. Kvällen är fri för egna aktiviteter och middag på egen hand. (F, L)

 

Dag 3
TERMALBAD OCH KRYSSNING

Idag kan de som vill kan göra som ungrarna och följa med reseledaren med lokaltrafiken till badet i stadsparken. Széchenyi termalbad är Budapests största och har inte mindre än 18 pooler, bastur och behandlingsrum. (Entré till badet betalas på plats). Under kvällen ger vi oss ut på en naturskön kryssning för att beundra Budapests vackra silhuett från den mäktiga floden. Donau är med sina 2888 km Europas näst längsta flod och på sin väg österut, från källan bland bergen i Schwarzwald till Svarta havet, har Donau kontakt med tio länder. Vi njuter av god mat och dryck, levande musik och ser stadens ljus från floden. Transfer från hotellet till båten t/r ingår. (F, M)

Dag 4
BUDAPEST – STOCKHOLM

Frukost och utcheckning. Fri tid i staden under förmiddagen innan vår guide kommer och hämtar oss vid hotellet för avfärd mot flygplatsen. Direktflyg till Arlanda. (F)

Reseledare

Dénes Szász

Ungern

Dénes är vår man i Budapest. Med stor kunskap och humor visar han oss sitt hemland.

Hotell

Mercure Hotel Korona Budapest

Klicka här för att veta mer om hotellet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev