Budapest med julmarknad

Budapest kallas för ”Donaus Drottning”. Staden delas av floden Donau i Buda och Pest. På Budas höjder ligger den gamla staden med hus från 1600- och 1700-talet. Detta är den äldsta delen av staden där de smala medeltidsgatorna ringlar sig fram i den kuperade terrängen. Pest är den nyare delen av staden med byggnader i neoklassisk arkitektur, breda boulevarder och många restauranger och caféer. Vår reseledare Dénes som är uppvuxen i Ungern visar oss sitt hemland på ett kunnigt och omtyckt sätt. Till jul dekoreras flera av stans torg med vackra julmarknader, som den framför St Stephans katedralen eller på Vörösmarty torget.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Svensktalande reseledare
  • Flyg Arlanda-Budapest t/r
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 1 lunch inkl dryck (L)
  • 3 middagar inkl dryck (M)
  • 2 stadsrundturer
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1350 kr

Höjdpunkter

  • Budas höjder
  • Szentendre
  • Julmarknad

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-12-09
Resa: Budapest med julmarknad
Dagar: 5
Pris: 9250 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BUDAPEST

Flyg till Budapest med ankomst under kvällen. Vår lokalguide Dénes möter oss på flygplatsen och vi åker direkt till vårt centralt belägna hotell där vi checkar in.
Gemensam middag på restaurang. (M)

Dag 2
BUDAS HÖJDER

Nu får vi se Budas höjder. Här ligger den gamla staden med hus från 1600- och 1700-talet och smala medeltidsgator som ringlar sig fram i den kuperade terrängen. Vi njuter av den vackra utsikten från Gellert höjden. Vi skiljs åt vid lunchtid och har eftermiddagen fri för egna strövtåg. Till kvällen ses vi och äter gemensam middag
på restaurang. (F, M)

Dag 3
PEST & SZENTENDRE

På förmiddagen får vi se mer av Pest, den nyare delen av staden med byggnader i neoklassisk arkitektur, breda boulevarder och många restauranger och caféer. Vi ser
Hjältarnas torg, Synagogan & Operan. Vi tar även en tur till den pittoreska konstnärsbyn Szentendre, en barockstad från 1700-talet. Här äter vi en god lunch på
Aranysárkány innan vi ser mer av detta mycket omtyckta utflyktsmål och är känt för sina många konstnärsgallerier och utställningar. Åter sen eftermiddag till Budapest där vi har kväll fri. (F, L)

Dag 4
EGEN DAG/TERMALBAD/JULMARKNAD

En egen dag i Budapest, passa på att besöka Szechenyi badet för ett trevligt termalbad, här finns många pooler med olika temperatur både inom- och utomhus. Besök gärna någon av Budapests julmarknader. Det finns flera att välja mellan, bland annat på torget utanför St Stephan katedralen och på Vörösmarty torget i slutet av gågatan Váci utca. Här finns det mesta i hantverksväg, keramik, glas, lokala råvaror mm. Glöm för all del inte att smaka den klassiska och fantastiskt goda ungerska marknadsmaten langos. Till kvällen samlas vi för en trevlig avslutningsmiddag där vi skall smaka lokala specialiteter på närliggande restaurang.(F, M)

Dag 5
HEMRESA

Lugn morgon där vi vid lunchtid åker med buss till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Dénes Szász

Ungern

Dénes är vår man i Budapest. Med stor kunskap och humor visar han oss sitt hemland.

Hotell

MERCURE HOTEL KORONA BUDAPEST

Mercure Budapest Korona är ett av Budapests bäst belägna hotell. Det ligger i den vackra stadskärnan, precis där stadens mest populära gågata börjar, och floden Donau, marknadshallen, en rad exklusiva butiker och badhus ligger inom gångavstånd. Utmärkta direktförbindelser med flygplatsen. Vi erbjuder även parkering, gratis wifi i hela hotellet och en relaxavdelning. Välj mellan våra bekväma Privilege-rum och sviter.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev