Cabaret på Göteborgsoperan

- på Clarion Hotel Post med Rita Saxmark

Fira in det nya året i Göteborg med Cabaret på GöteborgsOperan!
Med feststämning och en av världens mest omtyckta musikaler firar vi årsskiftet! Resan bjuder på allt som hör ett nyårsfirande till såsom god mat, fint boende, trevligt umgänge, fyrverkeri och härlig musik. Kan 2023 få en bättre början? Vår omtyckta Rita Saxmark, sångerska följer med på resan som musikkunnig reseledare. Hon kommer att berätta både om bakgrund och handling av föreställningen vilket ger er en djupare upplevelse. Vi bor på lyxiga Clarion Hotel Post mitt i Göteborg. Resan är framtagen för SvD Accent i samarbete med ReseSkaparna.

Willkommen, bienvenue, welcome – till Berlin 1930! Stora shownummer, känd musik och en gripande berättelse. Nattklubbsstjärnan Sally Bowles och hennes gäng välkomnar dig till en av säsongens häftigaste upplevelser. Musikalen kretsar kring Sally Bowles, nattklubbens stjärna, och Clifford Bradshaw, en ung amerikan med författardrömmar som dras med i utsvävningarna. Allt känns möjligt, allt är tillåtet. Men lyckan är bräcklig. Nazismen växer sig starkare. Det fria livets undergång närmar sig.
CABARET - En musikal i två akter av John Kander (f. 1927). Sångtexter Fred Ebb. Manus Joe Masteroff baserad på pjäsen av John van Druten och berättelser av Christopher Isherwood. Den sjungs på svenska och textas på svenska och engelska. Svensk översättning Rikard Bergqvist. ”Cabaret” är baserad på Christopher Isherwoods roman ”Farväl till Berlin” (1939), som utspelar sig i Weimarrepublikens slutskede i Berlin tidigt 1930-tal. Musikalen hade premiär på Broadway 1966 med musik av John Kander och texter av Fred Ebb. För manuset stod Joe Masteroff. År 1972 blev den en framgångsrik och prisad film med Liza Minnelli i huvudrollen. Göteborgsoperans uppsättning av musikalen utspelar sig i samma era som originalet. För uppsättningen står ett brittiskt team, med regissör James Grieve i spetsen: I huvudrollerna syns Kerstin Hilldén som Sally Bowles, David Lundqvist som konferencieren, Tobias Ahlsell som Clifford Bradshaw och Siw Erixon spelar värdinnan fräulein Schneider. Operan är 2 tim och 30 min inkl. paus.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Rita Saxmark, sångerska
 • Tågresa Stockholm-Göteborg t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • Buffetsmiddag på operan med 1 glas mousserande
 • Räksmörgås som vickning på hotellet & 1 glas mousserande till tolvslaget
 • Guidad stadsrundtur med buss
 • Biljett till Göteborgssoperan, rad 13-15 parkett
 • 1 lunch
 • Presentation av föreställningen, bl.a. bakgrund, musik och medverkande artister
 • Tillgång till hotellets alla faciliteter, såsom takpool, restauranger och barer
TILLVAL:

Enkelrum: 900 kr

Höjdpunkter

 • Föreställningen Cabaret på operan
 • Vår reseledare Rita Saxmarks kunskaper om opera, musik och kultur
 • Middag på operan
 • Vår lokala guide Roy Listermarks kunskaper om Göteborg
 • Clarion Post hotell men sina vackra lokaler och takpool

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-12-31
Resa: Cabaret på Göteborgsoperan
Dagar: 2
Pris: 7250 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
CABARET MED MIDDAG PÅ OPERAN

Rita möter er på Stockholm central och kliver på tåget. Väl framme checkar vi in på Clarion Hotel Post, som är inte som vilket hotell som helst. Det anrika posthuset vid Göteborg central har förvandlats till ett designhotell med extra allt. Njut av takpool, restauranger och barer. Vi promenerar (ca 10 min) eller tar spårvagnen till operan där vi börjar med ett glas mousserande vin och en god buffetmiddag i operabaren samt njuter av fyrverkerier innan föreställningen som börjar kl 18.00. Cabaret är en musikal i två akter baserad på Christopher Isherwoods roman ”Farväl till Berlin” (1939), som utspelar sig i Weimarrepublikens slutskede i Berlin tidigt 1930-tal. Efter denna musikaliska upplevelse, promenerar (alt taxi/spårvagn) vi åter till hotellet där vi firar in det nya året med ett glas mousserande och vickning. (M,V)

 

Dag 2
STADSRUNDTUR GÖTEBORG OCH HEMRESA

Vi sover ut och äter en god långfrukost med stort utbud av delikatesser och väl utvalda råvaror. Ett dopp i takpoolen för de som önskar. Utcheckning och vår lokala guide Roy Listermark tar oss med på en rundtur med buss. Vi ser utsiktsplatsen vid Masthuggskyrkan, havsguden Poseidon av Carl Milles i centrum, konserthuset, stadsteatern samt Göteborgs kulturella centrum Götaplatsen. Vi äter en god lunch innan vi reser hem mot Stockholm igen med tåg. (F, L)

Reseledare

Rita Saxmark

Sverige

Rita har länge varit knuten till ReseSkaparna som reseledare och artist. Med varma och härliga sätt är hon en mycket uppskattad reseledare.

Hotell

Clarion Hotel Post

Mer information om hotellet

Clarion Hotel Post mitt i Göteborg, är inte som vilket hotell som helst. Det anrika posthuset vid Göteborg central har förvandlats till ett designhotell med extra allt. Njut av spa, takpool, restauranger och barer.

Standardrummen är runt 20 kvadratmeter med arbetsyta, bra förvaring och två separata enkelsängar. Rummen i den gamla delen av hotellet har högt i tak, djupa fönsternischer och vackra gamla fönster som ger rummen en härlig karaktär och känsla. Rummen i den nya delen får ett härligt ljusinsläpp från de stora fönstren. Samtliga rum har designmöbler från B&B ITALIA och lampor från FLOS. Alla rummen är utrustade med LCD-TV. Badrummen är rymliga med moderna materialval, vissa med dusch och andra med bad, alla har hårtork.