Sydvästra England med Cornwall & morden i Midsomer

- med Morden i Midsomer och trädgårdar i Cornwall

Exotiska Cornwall. Vår resa tar oss till grevskapet Oxfordshire, vid övre Themsenfloden och södra Englands grevskap Somerset, Wiltshire, Dorset, Devon och Cornwall. Gröna kullar, låglänta hedar och romerska minnesmärken. Tillsammans med vår Englandskännare Jöran Nielsen får vi uppleva vardagsliv, det lokala köket samt storslagen natur. Bland lummiga trädgårdar och pittoreska hus löser den metodiska och eftertänksamma kommissarie John Barnaby mystiska mordfall i kriminalserien, Morden i Midsomer. Vi gör en tur i seriens tecken innan vi åker vidare mot resans höjdpunkt, Cornwall. Grevskapet som bjuder på en omväxlande natur med både palmer, vackra trädgårdar, mjukt böljande landskap och fält blandat med sandstränder och klippkust. Några av våra besök är den pittoreska konstnärsbyn St Ives, godset Lanhydrock, Lands End, Minack Theatre uthuggen ur klippan och världsberömda Eden Project.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-London t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 6 middagar (M)
 • Besök i TV-seriens ”Midsomer”
 • Besök Lands End & St Michaels Mount
 • Utfärd Trebah Garden
 • Besök Eden Project
 • Besök Bath
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 850 kr

Höjdpunkter

 • Jörans kunskap och värdskap
 • Eden Project
 • Trebah Gardens
 • Lands End

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
LONDON - OXFORD

Vi flyger direkt till London. Väl i England möts vi av vår reseledare Jöran och tar oss västerut mot Oxford. På vägen stannar vi för bensträckare innan vi når vårt hotell för incheckning och middag. (M)

 

Dag 2
MORDEN I MIDSOMER

Bland lummiga trädgårdar och pittoreska  hus löser den metodiska och eftertänksamma kommissarie John Barnaby mystiska mordfall i kriminalserien, Morden i Midsomer. Vi gör en tur i seriens tecken, ser olika inspelningsplatser. Lite egen tid att strosa runt och äta lunch under dagen. Gemensam middag på kvällen. (F, M)

Dag 3
OXFORD - CORNWALL

Till landskapet Devon och Exeter, här ges möjlighet att besöka domkyrkan grundad i början av 1100-talet, samt att äta lunch. Vi kör över den vidsträckta Dartmoor heden mot Bodmin och herrgården Lanhydrock, en pampig viktoriansk egendom, ansedd som den vackraste i grevskapet. Vi får tid att promenera runt i några av husets 61 rum och kanske njuta ”a nice cup of tea”. Sedan genom Cornwall till Newquay, en av de populära kuststäderna, som blir vårt hem för de kommande tre nätterna. Middag. (F,M)

 

Dag 4
ST MICHAELS MOUNT & LANDS END

En heldagstur i Cornwall. Vi besöker Porthcurno, berömt för sin vackra utomhusteater och Rowena Cades livsverk, Minack Theatre, med havet som kuliss. Efter väntar ett besök vid granitklipporna Lands End, grevskapets mest besökta sevärdhet. I trevliga Penzance uppehåll för lunch. I närheten ligger St. Michaels Mount, klippön som utgör en närmast magisk syn där den höjer sig ur vattnet. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 5
TREBAH GARDEN OCH TRURO

Halvdagsutfärd där vi besöker de spektakulära Trebah gardens, ett subtropiskt paradis. Trebah är ett resultat av 175 års forskning och byggnation. Trädgården mynnar ut i en privat strand och under våren kommer Trebah till liv med en färgstark blandning av 100-åriga Rhododendron,
Magnolior och Kamelior. Vi fortsätter till Cornwalls huvudort Truro. Här finns möjlighet att shoppa och äta lunch. Resten av dagen ledigt för egna upptäckter. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 6
EDEN PROJECT - BRISTOL

Cornwall har blivit trendigt och kallas numera Englands Riviera. Tidigare var det Storbritanniens fattigaste landskap och utvinning av porslinslera var en av få inkomster. I en av de övergivna lerkratrarna har Tim Smit skapat det så kallade Eden Project, en sänka full av skimrande jättebubblor. Det är gigantiska växthus med plats för såväl vattenfall som regnskog. Vi lämnar Cornwall för sydvästra Englands största stad, Bristol. Efter incheckning blir det gemensam middag. (F, M)

 

Dag 7
BATH- HEMRESA

Förmiddagen ägnas åt Bath, en upplevelse för alla historieintresserade. Hela den gamla stadsdelen finns, som enda engelska ort, med på Unescos världsarvslista. Orten blev populär under 1700-talet när de rika drogs till staden och dess hälsobad och källor. Vi besöker de romerska baden samt katedralen och ges tid att på egen hand upptäcka Bath och äta lunch. Till Gatwick för hemresa. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!