Långtidssemester på Cypern höst

Cypern - Långtidssemester vid havet i Pafos

Pafos är platsen där Afrodite sägs ha stigit upp ur vågorna, här går man in en annan värld med gudabilder, tempel och gudinnor. Njut av närheten till havet och den fina strandpromenaden. Smaka på nyfångad fisk på en av tavernorna eller något svalt att dricka.
Pafos är Cyperns fjärde största stad i den Grekiska delen och vi bor centralt i Kato Pafos som ligger vid stranden. I slutet av oktober ligger dagstemperaturen på ca 25 grader och havstemperaturen är ca 23 - 25 grader och regn är sällsynt. Vi bor på Anemi Hotel som är ett omtyckt lägenhetshotell.
Vår värd Maina har bott 20 år i Pafos och tar hand om alla önskemål under vistelsen. Det finns möjlighet till boule, bridge, golf, vandringar, besök på vingårdar och gemensamma middagar. Vissa aktiviteter ordnas tillsammans med SviP, föreningen för svenskar i Pafosområdet. Vår lokala auktoriserade guide Ulla, har bott på Cypern i över 30 år. Hon förmedlar öns historia och kultur på ett omtyckt sätt, hon kan verkligen sitt Pafos och Cypern.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Värdinna/reseledare Maina
 • Flyg Arlanda - Larnaca t/r
 • Tranfer flygplats-hotell t/r
 • Del i superior studiolägenhet 21 nätter
 • Orienteringstur Pafos
 • Guidad rundtur i Pafos med svensktalande lokalguide
 • Cypriotisk folklorekväll inkl. mat & dryck
 • 2 middagar inkl. 1 glas vin & vatten
 • 1 frukost dag 2
 • Heldagsutfärd med lunch och svensktalande lokalguide
 • Tillgång till SviP:s aktiviteter under vistelsen - vandringar, boule och bridge.
 • Tillgång till hotellets nya spa med inomhuspool
TILLVAL:

(pris per person)
Lägenhet med separat sovrum: 2 200kr
Studiolägenhet för eget bruk: 4 900kr
Frukost 20 dagar: 2 300kr
Aktiviteter ordnas under resan av vår värd, dessa bokas och betalas på plats.

Höjdpunkter

 • Pafos mysiga miljö med strandpromenad
 • Det behagliga varma klimatet
 • Trevligt hotell med närheten till havet
 • Roliga aktiviteter med SviP

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-10-25
Resa: Långtidssemester på Cypern höst
Dagar: 22
Pris: 26150 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ANKOMST PAFOS

Maina möter er i ankomsthallen på Larnacas flygplats och vi tar bussen direkt till vårt hotell i Pafos. Bussresan tar ca 1,5 timme. Väl framme får vi våra rum och en kvällsfika.

Dag 2
VÄLKOMSTMÖTE OCH ORIENTERINGSTUR PAFOS

Idag ingår frukost på hotellet och därefter samlas vi för informationsmöte. Maina berättar om hotellet, dess omgivningar och ger praktiska tips. Mötet avslutas med en orienteringstur i staden med tips om restauranger, affärer m.m. Vi går ner till sandstranden och går därefter längs strandpromenaden bort till Pafos hamn. Till kvällen gemensam välkomstmiddag. (F,M)

Dag 3-21
UTFÄRDER, AKTIVITETER OCH AVKOPPLING

Under våra 3 veckor tillsammans kommer Maina erbjuda flera aktiviteter, som boule på hotellets tre banor, klot får vi låna utan kostnad. Bridge, boule och vandringar kommer erbjudas i samarbete med SviP, föreningen för Svenskar i Pafos. Vi kommer att arrangera gemensamma middagar på utvalda restauranger som du kan vara med på om du vill. I priset för resan ingår en Cypriotisk afton på hotellet, med mat och vin folkdans och musik. Sista kvällen – gemensam avslutningsmiddag.

Dag 22
HEMRESA

Vi lämnar Pafos efter frukost för resa till flygplatsen. Maina följer med och säger adjö på flygplatsen. (F)

Dag
TRODOSBERGENS BYAR OCH KLOSTER (HELDAGSUTFÄRD SOM INGÅR)

Ulla tar oss med på en spännande utfärd längs kusten och upp i bergen där vi ser små byar och äter en traditionell lunch på lokal taverna. Vi besöker Kykkos klostret, vackert beläget i Trodosbergen, det är ett imponerande kloster med många vackra föremål och mosaiker. Vi besöker den traditionella byn Omodos, som är omgiven av höga bergstoppar. Här växer vinrankor och fruktträd, byn är känd för sin vintillverkning.

Dag
GUIDAD HISTORISK RUNDTUR PAFOS

Ulla tar oss med på en guidad rundtur av Pafos, där hon berättar om stadens historia och kultur. Vi besöker flera intressanta historiska platser som de antika stadsmurarna och det romerska torget samt beskådar det Venetianska fortet från 1700-talet och tittar närmare på mosaikerna i ruinerna av de romerska rikemanshusen som är en del av världsarvet.

Dag
FRIVILLIGA UTFÄRDER OCH GOLF

FRIVILLIGA UTFÄRDER (TILLVAL)
Vi kommer också att arrangera några utflykter som du kan vara med på med Ulla, vår lokala svensktalande auktoriserade guide.
Dessa utfärder presenteras och betalas på plats.

UTFÄRD VINGÅRDAR MED LUNCH
Vi kommer och att göra utfärd där vi besöker minst två vingårdar och provar deras viner. På en av dem äter vi lunch och där får ni kanske den bästa och mest genuina maten under er vistelse på Cypern. Naturligtvis kommer vi att stanna till vid olika sevärdheter efter vägen.

HISTORIA OCH MODERN TID
En heldagsutfärd med Ulla som tar oss tillbaka till det historiska Cypern men även berättar om modern tid och hur det är att leva på Cypern. Vi besöker Petra Tou Romino, platsen där Afrodite steg upp ur havet, Korion Amfiteater och mosaiker samt den gamla staden i Limassol och nya hamnområdet.

GOLF
Spelar du golf kan du ta med klubborna. Möjlighet finns att spela en runda på någon av de fyra banor som finns i området. Bra idé är då att vara några stycken som kan dela på taxi till och från banan. Önskar man spela golf behöver detta bokas i god tid före avresa. Meddela detta vid bokning. Banorna heter Minthis Golf, Secret Valley, Elea Estate och Aphrodite Hills Golf.

Reseledare

Maina Wigforss

Cypern

Vår värd Maina har bott 20 år i Pafos och tar hand om alla önskemål under vistelsen. Det finns möjlighet till boule, bridge, golf, vandringar, besök till vingårdar och gemensamma middagar.Maina Vissa aktiviteter ordnas tillsammans med SviP, föreningen för svenskar i Pafosområdet

Hotell

HOTEL ANEMI & SUITES

Anemi Hotel har en fräsch och trevlig inredning, beläget ca 100 meter från stranden med möjlighet till bad i havet. Närmaste livsmedelsbutik finner du 150 m bort. En kort promenad ner på strandgatan tar er till flera bra restauranger, barer och affärer. Lite längre bort finns ett stort köpcentrum. Fri Wi-Fi ingår så du kan koppla upp dig med SVT:s alla program. I grundpriset bor du i studio med kokvrå, är man 2 personer rekommenderar vi lägenhet med separat sovrum. Köken är fullt utrustade med spis, mikrovågsugn, kyl, glas, porslin, bestick mm. Alla lägenheter har balkong. Hotellet har en trevlig pool, 2 restauranger, bar och en helt nybyggd del med inomhus pool och spa samt gym. Det råder en mysig familjär stämning och städning ingår 6 dgr per vecka.

Läs mer om hotellet här

Se fler bilder på hotellet

Här kan du läsa mer om de olika rumskategorierna

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev