Dalhalla, Klockargården

En himmelsk konsert med boende på Klockargården

Vi bjuder in till en upplevelsefull musik- och kulturresa. Dalhalla bjuder på en Himmelsk Musikalkonsert, med musiken från Så som i Himmelen och en kavalkad av de största musikalpärlorna från West End & Broadway. Vi möter Philip Jalmelid och musikalstjärnan Tuva B Larsen, världsstjärnan Malena Ernman och folkkära Björn Kjellman m fl. Vi bor på genuina dalagården Klockargården i Tällberg kända för sina hantverkare. Under resan besöker vi Vikmanshyttan med Nordens enda industriella stentryckeri och äter en god lunch på Garpenbergs slott. Vår reseledare Teddy Lundberg levandegör traktens historia och introducerar oss till föreställningen, Teddy är även professionell operasångare.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Musikkunnig reseledare
  • Bussresa 2 dgr
  • Del i dubbelrum med frukost
  • 2 luncher, lättare lunch dag 1
  • Middag före konserten
  • Vickning efter konserten
  • Konsertbiljett sektion C, rad 13-15
  • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum 550 kr

Höjdpunkter

  • Musikalupplevelse på Dalhalla

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
KLOCKARGÅRDEN, DALHALLA

På vägen upp till Dalarna stannar vi och äter en lättare lunch innan vi kommer till vackra Tällberg. Hotell Klockargården är en genuin dalagård mitt i Tällberg. På gården finns även verksamma hantverkare och butiker. Lite tid att koppla av innan vi äter en tidig middag. Mot kvällen beger vi oss till Dalhalla för resans höjdpunkt, konserten med musikalvärldens hyllade stjärna Philip Jalmelid och musikalstjärnan Tuva B Larsen, världsstjärnan Malena Ernman. Det gamla kalkbrottet, ursprungligen kallat Draggängarna, är idag en akustiskt utformad arena som kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien. Åter hotellet sen kväll för gemensam vickning. (L, M, F)

Dag 2
VIKMANSHYTTAN & HEMRESA

En avkopplande morgon, kanske tid för en promenad eller njuta av frukosten. Vi gör en rundtur i Tällberg med bussen, sedan guidar vår reseledare på vår väg till Vikmanshyttan där vi får en intressant guidad visning av Sveriges och Nordens enda industriella stentryckeri. Tryckeriet grundades 1945 av Rolf Jansson, legendarisk pionjär. Här ser vi en permanent utställning av originallitografier. Vidare till Garpenbergs slott där vi äter sen lunch. Innan vi når Stockholm gör vi ett frivilligt kaffestopp för bensträck. Åter Stockholm ca kl. 18.00. (F, L)

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Hotell

Klockargården***, Rättvik

Hotell Klockargården är en genuin dalagård mitt i Tällberg. På gården finns verksamma hantverkare och butiker att besöka och servering med vällagade bakverk och lunchrätter.

Våra hotellrum har olika storlek och karaktär med inredning inspirerad av Dalarna.

Läs mer om hotellet här.

Några av våra resor