Dalhalla med Malena Ernman

Dalhalla med Malena Ernman

Vi bjuder in till en upplevelsefull musik- och kulturresa. Varmt välkomna till en musikalisk resupplevelse; en helafton med Malena Ernman på Dalhalla. Vi börjar vår resa med att besöka Långshyttans brukshotell, vackert beläget mellan åarna, för lunch innan vi når vårt hotell i Rättvik. Under resan besöker vi Vikmanshyttan med Nordens enda industriella stentryckeri.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Musikkunnig reseledare
  • Bussresa 2 dgr
  • Del i dubbelrum med frukost
  • 2 luncher
  • 1 Middag efter konserten
  • Konsertbiljett på Dalhalla rad 26-29
  • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 200 kr

Höjdpunkter

  • Konsert på Dalhalla med Malena Ernman, Lisa Nilsson, Philip Jalmelid och Kristin Lidström
  • Besök på Nordens enda industriella stentryckeri, Vikmanshyttan

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
DALHALLA

På vägen upp till Dalarna stannar vi och äter gemenam lunch på Brukshotellet, beläget i en vacker historisk omgivning mitt i kulturleden Husbyringen. På DalaWärdshus hotell Hantverksbyn välkomnas vi och får våra rum. Hotellet är vackert beläget med utsikt över Siljan. Under eftermiddagen beger vi oss till Dalhalla och resans höjdpunkt, konserten med Malena Ernman. Det gamla kalkbrottet, ursprungligen kallat Draggängarna, är idag en akustiskt utformad arena som kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien. Åter hotellet för gemensam middag, ca 20.30. (L, M)

Dag 2
VIKMANSHYTTAN & HEMRESA

En avkopplande morgon, kanske tid för en promenad eller njuta av frukosten. Vår reseledare guidar oss runt på vår väg till Vikmanshyttan där vi får en intressant guidad visning av Sveriges och Nordens enda industriella stentryckeri. Tryckeriet grundades 1945 av Rolf Jansson, legendarisk pionjär. Här ser vi en permanent utställning av originallitografier. Vidare till Garpenbergs slott där vi äter sen lunch. Innan vi når Stockholm gör vi ett frivilligt kaffestopp för bensträck. Åter Stockholm ca kl. 18.00. (F, L)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla.

Hotell

DalaWärdshus hotell Hantverksbyn

 Läs mer om hotellet här

Resekommentarer

Dalhalla

Jag vill bara tacka för en jättetrevlig resa!! Bekväm buss med trevliga chaufförer, fina utflykter, god mat, bra hotell, härlig konsert och såklart vår fantastiska reseledare Karin Frölén som verkligen gjorde allt för att vi skulle få en fin resa!

Kerstin Almén

Visa kommentaren

Dalhalla

Tack för en trevlig, och en fantastisk musikalisk resa till Dalhalla. Nog för att vi åkt många bussresor men aldrig så trevlig som denna.

Bertil & Irene

Visa kommentaren

Bra att veta

Arenabuss

Denna buss avgår från Bussparkeringen samt Bilparkeringen innan konserten. Dessa hållplatser är markerade med skylten ”Arenabuss”.

Arenabussen tar er sedan ner till ingången vid konsertområdet. Vid ankomst väntar biljett- och säkerhetskontroll samt en betalstation för att betala sin bussresa. Bussbiljetten kostar 30 kr/enkel resa. Kontant betalning.

OBS! Viktigt att ni innan er resa med arenabussen ser till att ha er biljett med er samt att ni lämnar de saker som inte är tillåtna ha med sig ner till Dalhalla. Saker som inte är tillåtna finner ni på denna länk: https://dalhalla.zendesk.com/hc/sv/articles/209733225-Vad-får-jag-inte-ta-med-mig-till-Dalhalla-

Efter konsertens slut avgår bussen från samma ställe som den släppt av och lämnar sedan av er vid parkeringarna. Bussbiljetten kostar 30 kr/enkel resa. Kontant betalning

Mat och dryck

Det är inte tillåtet att ta med egen mat eller dryck i flaska för förtäring i arenan. Undantag förs för frukt eller enklare snacks som på grund av medicinska skäl kan behövas under ditt besök. Flaskor är ej tillåtna pga säkerhetsskäl, oavsett material och oavsett innehåll.

Klädsel

Finklädd i Dalhalla är varma fritidskläder och kraftiga skor. När det är extra kallt är det bra att ta med sig en varm filt. Ta med regnskydd (finns även att köpa i Dalhalla). OBS! Inga paraplyer är tillåtna under föreställningen, eftersom de skymmer för bakomsittande.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev