Dalhalla med Rhapsody in Rock

Vi bjuder in till en upplevelsefull musik- och kulturresa. Varmt välkomna till en musikalisk resupplevelse; en helafton med Rhapsody in Rock på Dalhalla. Vi börjar vår resa med att besöka Måns Ols Utvärdshus, vackert beläget vid Långforsen i Sala, för fika innan vi når vårt hotell i Borlänge. Under resan besöker vi Vikmanshyttan med Nordens enda industriella stentryckeri.

Rhapsody In Rock återvänder till Dalhalla!
Det är nu tio år sedan Robert Wells och Rhapsody In Rock stod på Dalhallas scen. Under åren 1998-2010 var Robert Wells konsert projekt en stor del av arenans program . Med symfoniorkestrar, svenska och utländska sånggäster, dansare, specialkomponerade fyrverkerier, stuntmän, TV inspelningar och skräddarsydda scener har Rhapsody In Rock satt sin tydliga markering i Dalhallas historia. Robert Wells och hela ensemblen har sedan 1998 rekordet i antal framträdanden med 59 konserter varav 55 utsålda. TV konserterna har visats i Norden men även Kina och USA som har förstått att Dalhallas scen är unik i sitt slag. Med höstens stora succé i bagaget återvänder man nu till Dalhalla med en festföreställning som går All In och specialkomponeras för Dalhalla.

Med 50 talet medverkande och hemliga sånggäster kommer publiken tas med på en musikalisk och spektakulär resa i äkta Rhapsody In Rock känsla.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Musikkunnig reseledare
  • Bussresa 2 dgr
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 1 förmiddagsfika
  • 1 luncher (L)
  • Middag efter konserten (M)
  • Konsertbiljett på Dalhalla gul sektion rad 29-36
  • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 250 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
DALHALLA

På vägen upp till Dalarna stannar vi för gemensam fika på Måns-Ols Utvärdhus, beläget vid Långforsen i Sala.
På Quality Hotel Galaxen välkomnas vi och får våra rum. Hotellet är centralt beläget i Dalarnas största tätort. Här äter vi middag innan vi beger oss till Dalhalla och resans höjdpunkt, konserten med Rhapsody in Rock. Det gamla kalkbrottet, ursprungligen kallat Draggängarna, är idag en akustiskt utformad arena som kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien. Åter hotellet sen kväll. (M)

Dag 2
VIKMANSHYTTAN & HEMRESA

En avkopplande morgon, kanske tid för en promenad eller njuta av frukosten. Vår reseledare guidar oss runt på vår väg till Vikmanshyttan där vi får en intressant guidad visning av Sveriges och Nordens enda industriella stentryckeri. Tryckeriet grundades 1945 av Rolf Jansson, legendarisk pionjär. Här ser vi en permanent utställning av originallitografier. Vidare till Garpenbergs slott där vi äter sen lunch. Innan vi når Stockholm gör vi ett frivilligt kaffestopp för bensträck. Åter Stockholm ca kl. 18.00. (F, L)

Reseledare

Rita Saxmark

Sverige

Rita har länge varit knuten till ReseSkaparna som reseledare och artist. Med varma och härliga sätt är hon en mycket uppskattad reseledare.

Hotell

Quality Hotel Galaxen

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev