Dublin & Belfast

Livliga Dublin och det nyuppväckta Belfast.

Irland erbjuder vacker natur, spännande miljöer, intressant historia och trevliga människor. På denna resa får ni uppleva Irlands två huvudstäder, irländsk musik, mat och dryck samt en orörd natur. Dublin, republiken Eires huvudstad, är en livlig och ungdomlig stad med rikt musik- och kulturliv. I det nyuppväckta Belfast, NordIrlands huvdstad ser vi det nya utställningscentrat som visar historien om Titanic samt får en inblick i stadens dramatiska historia. Vår reseledare Jöran Nielsen är en erfaren Irlandsguide som levandegör Irlands historia och kultur.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Svensk reseledare
  • Flyg Arlanda-Dublin t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Del i dubbelrum med frukost Belfast 2 nätter, Dublin 2 nätter
  • 2 middagar
  • Stadsrundturer i Dublin & Belfast
  • Entré på Titanicmuseet
  • Entré Battle of the Boyne museum
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 450 kr
Irländsk afton*: €70 (ca 700 sek)
Bokas i förväg men betalas på plats

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
DUBLIN - BELFAST

Ankomst till Dublin Airport. Det bär av norrut mot Belfast. Omärkligt passerar vi den en gång så bevakade gränsen. Väl framme i Belfast checkar in på vårt hotell. Gemensam middag och därefter kanske ett pubbesök på berömda Crown Liquor Salon för de som vill. (M)

Dag 2
BELFAST

Vi gör en stadsrundtur i denna fascinerande och pånyttfödda stad och får se sevärdheter som Queens University, Belfasts lutande torn Albert Clock, City Hall, väggmålningarna mm. Vi ges möjlighet att äta lunch och får tid på egen hand att utforska Belfast. (F)

Dag 3
TITANIC, BELFAST-DUBLIN

På förmiddagen besöker vi Titanic Experience, där varvets, fartygets och dess byggares historia berättas. Detta är världens största utställning om Titanic.. Under eftermiddagen lämnar vi Belfast och åker mot Dublin. På vägen besöker vi den historiska Boynedalen med minnen från slaget 1690. (F)

IRLÄNDSK AFTON:
Denna kväll erbjuder vi Irländsk afton, för de som önskar, med middag, sång, musik och dans i stil med ”Riverdance”.

Dag 4
DUBLIN

Under vår panoramatur besöker vi både den norra och södra sidan av floden Liffey som delar Dublin. På den norra sidan finns imponerande monument och byggnader samt Phoenix park och paradgatan O´Connell street. På den södra sidan ser vi platser som Grafton street, regeringsbyggnaderna, parken St Stephens Green och vi besöker St Patrick´s katedralen. Efter lunch besöker vi Old Jameson Distillery för att få provsmaka och veta historien om detta legendariska destilleri. Vi har resten av eftermiddagen på egen hand att upptäcka Dublin. T.ex. besöka Trinity College med The Book of Kells, en av världens äldsta skrifter, och The Long Room, det gamla biblioteket. Vi äter avslutningsmiddag på en trevlig pub inne i stan. (F, M)

Dag 5
HEMRESA

Efter frukost checkar vi ut och tar bussen till Dublins flygplats för hemresa. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev