Dublin

- Musikens stad

Få en smak av Irland med huvudstaden Dublin och Wicklowbergen, även kallade Irlands trädgård, belägna strax söder om Dublin. Vi får en fin resa och upplever både storstad och landsbygd med vår reseledare Jöran Nielsen. Han tar oss med på rundtur i Dublin samt en heldagstur till Wicklow, där vi besöker trädgårdar och pittoreska byar. Kom med och upplev den irländska kulturen som levandegörs på ett fint sätt av vår erfarna Irlandsguide Jöran Nielsen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda-Dublin t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 2 trerättersmiddagar
 • 1 lunch
 • Svensk reseledare
 • Stadsrundtur i Dublin
 • Besök på Teelings Destillery
 • Utfärd till Wicklow
 • Entréer och besök enligt program
 • Buss enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 3 445 kr
Utfärd Malahide: 490 kr - Minst 15 deltagare
Irländsk afton, middag, show och transfer: ca 590 kr
Vänligen boka tilläggen minst 3 veckor innan avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras.

Höjdpunkter

 • St Patrick´s katedralen
 • Teelings Distillery
 • Wicklow and Powerscourt

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
DUBLIN

Tidig avresa från Arlanda för flyg mot Dublin. Efter att ha fått vårt bagage möter Jöran oss och vi går till vår Irländska buss. Vi färdas in till Dublin där vi gör en kortare orienterande tur med bussen innan vi åker till hotellet och checkar in alt. ställer bagaget. Tid för lunch. Därefter promenerar vi med Jöran i området kring vårt hotell och Jöran visar och berättar. Resten av eftermiddagen ledigt innan vi återsamlas för gemensam välkomstmiddag (L, M)

Dag 2
DUBLIN

Vi startar dagen med en panoramatur och ser både den norra och södra sidan av floden Liffey. På den norra sidan finns imponerande monument och byggnader samt bl a Phoenix park och paradgatan O´Connell street. På den södra sidan ser vi platser som Grafton street, Trinity College, parken St Stephens Green och vi besöker St Patrick´s katedralen. Jöran erbjuder att följa med till en gammal historisk pub och äta fish & chips eller Irish stew (extra som bokas genom Jöran första dagen).
På eftermiddagen kan du åka med tillTeelings Distillery, för visning och provsmakning. Därefter tar Jöran gärna med de som önskar på en promenad till olika marknader, shoppingdistrikt, gamla gallerior samt parken St Stephens Green och annat kul. Eller du kan på egen hand besöka Trinity College och se bl.a. det äldsta biblioteket på Irland samt Book of Kells, en av Irlands mest berömda religiösa klenoder från 800-talet. Boken består av 680 sidor kalvskinn och anses innehålla några av de finaste handskrifterna och illustrationerna i världen. (F)

Dag 3
WICKLOW & POWERSCOURT

Idag åker vi söderut till Wicklow känt som ”the Garden of Ireland” Denna region har många de olika typer av landskap som gör Irland så vackert. Kustlinjen är kantad av charmiga små orter som Bray och Greystones. Upplev denna romantiska och stilla skönhet, här växer endast ljung på kullarna och på våren är det fullt av gult ärttörne.
I hjärtat av detta område med sina rundade kullar är Rathdrum och Avoca inbäddat, båda mycket pittoreska byar. Vi besöker den vackra trädgården Mount Usher Gardens, en av endast 3 irländska trädgårdar med hög ranking i ”UK The Good Gardens Guide”. Mount Usher är inte bara en av Irlands finaste trädgårdar, det är ett exempel i världsklass på en så kallad Robinsonian garden. Trädgården är skapad av fyra generationer av den adliga familjen Walpole över en period av 115 år med början 1865. Den köptes sedan av Mrs Madelaine Jay som leasade ut den till dess nuvarande arrendatorer, Avoca 2007. Trädgården är på 9 hektar varigenom floden Vartry River rinner, är hem för många sk. ”Champion Trees of Ireland” och mer än 4,500 olika varianter av träd, buskar och växter. I Avocas butiker kan du handla deras kvalitetsprodukter i ull.
Åter till Dublin. (F)
På kvällen erbjuder vi möjligheten att följa med på en Irländsk afton, med middag, sång, musik och dans i stil med ”Riverdance”. Bokas före resan.

Dag 4
EGEN DAG/MALAHIDE & HOWTH

En egen dag i Dublin eller följ med på en frivillig utfärd till den lilla hamnstaden Howth och Malahide slott norr om Dublin. Vi besöker Malahide Castle, ett av Irlands äldsta och mest historiska slott. Det grundades på 1200-talet av den anglo-normandiska familjen Talbot levde här ända fram till 1970-talet. Parken är på 6 hektar och i den finns över 5000 arter olika växter, bl.a. från australasien och Chile, växthus, en ”walled garden” och många sällsynta växter och träd. Vi stannar till i fiskebyn Howth där vi kan flanera längs hamnen och även äta lunch (kan förbokas). Tillbaka till stan längs Dublin-viken förbi Clontarf, där Brian Boru år 1014 besegrade vikingarna en gång för alla. På kvällen blir det avslutningsmiddag på en trevlig restaurang eller pub. (F, M)

Dag 5
HEMRESA

Lite egen förmiddag sedan till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

CASSIDY’S HOTEL ***

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev