I Elena Ferrantes fotspår till Neapel, Amalfikusten & Ischia

Neapel, Amalfikusten & Ischia

Följ med på en resa med kultur, italiensk mat & vin och varma termalbad. Vi följer Elena Ferrantes rollfigurer Elena och Lila och besöker platserna som beskrivs i böckerna. Deras barndomskvarter i Neapel, Amalfi dit Lina reste på bröllopsresa samt vulkanön Ischia där de åkte på semester.
Neapel är Italiens tredje största stad och den väcker känslor och nyfikenhet. Under alla lager av historia är det en i högsta grad levande stad, gästvänlig och varm. Dessutom är maten kanske landets allra bästa. Vi gör som italienarna och tar in på ett termalbadhotell på Ischia och blir ompysslade.
Tillsammans med vår svenska reseledare Anna Rudh Meo, som bor på ön sedan mer än 20 år, får du en riktigt
intressant avkopplande resa. Anna, som är en erfaren kultur- och vinguide, visar oss sitt Neapel och Ischia på ett personligt och omtyckt sätt.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare/guide
 • Flyg Arlanda-Rom t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 3 luncher inkl. vin & vatten
 • 6 middagar inkl. vin & vatten
 • 1 vinprovning med tilltugg
 • Fri tillgång till termalbad på hotellet
 • Utfärd Amalfikusten med Ravello
 • Guidad rundtur Neapel
 • Utfärd Pompeiji
 • Örundtur Ischia med Ponte & kastellet
 • Strövtåg på Maronistranden
 • En ansiktbehandling på hotellet på Ischia
 • Bussresor & transfers enligt program
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrumstillägg tillkommer
Utfärd Mortella inkl lunch: € 60
Bokas och betalas på plats

Höjdpunkter

 • Vår resledare Anna som visar sin hemma region
 • Rundturen i Neapel till Elenas kvarter
 • Termalhotellet på Ischia
 • Amalfikusten

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ROM-NEAPEL

Flyg till Rom med ankomst på eftermiddagen. Anna möter oss på flygplatsen. Vi reser mot Neapel och tar båten till Ischia där Elena arbetade en sommar och åkte på semester till med Lila. Vi skall bo på trevligt termal hotell. (F, M)

Dag 2
ISCHIA & VINPROVNING

Idag får vi uppleva Ischia tillsammans med Anna som visar oss sin ö. Vårt första stopp blir Ischia stad och ett  besök på Ischia ponte för en guidad rundtur med besök i den mäktiga borgen – Castello Aragonese, ett fort som
ligger ute på en alleles egen ö och som härstammar från 474 f Kr. då den första fästningen byggdes upp. Lite egen tid för lunch innan vi fortsätter vår ö-tur. Vi besöker en av Annas vänner som har en familjeägd vingård i Fontana. Vi får provsmaka deras vin och något gott tilltugg. Vi åker längs vackra vägar och man kan tänka sig hur det såg ut på Ischia under den tid böckerna utspelar sig. Stopp i mysiga Forio där Nino bodde hos sin vän. Åter vårt hotell för middag. (F, M)

Dag 3
MARONISTRANDEN

Vi får en uppfriskande promenad på sandstranden Maronti, där stranden på vissa ställen är varm på grund av de varma källorna. Här hade Elena ett känslosamt möte med sin stora kärlek Nino. Vi får uppleva närvaron av och påminns om Ischias vulkaniska ursprung. En god lunch serveras på en av de mysiga krogarna. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 4
EGEN DAG/FRIVILLIG UTFÄRD

Egen dag att njuta av hotellets faciliteter och dess termal bad. Eller följ med på en frivillig utfärd. Till kvällen middag på hotellet. (F,M)
Utfärd La Mortella inkl. lunch (tillval)
Frivillig utfärd till La Mortella, en fantastisk trädgård skapad av Lady Susana Walton, på 1920-talet. Hela trädgården är vackert anlagd med torrmurade terrasser, återkommande dammar och vatten i rörelse, och över tretusen exotiska växtarterer – många sällsynta. En botanisk dröm som draperar sig kring de vulkaniska klipporna.

 

Dag 5
NEAPEL

Vi lämnar Ischia på morgonen och tar båten till Neapel. Anna visar oss stadens sevärdheter under en rundtur. Vi ser miljöer som inspirerade Elena Ferrante. Busstur genom Lilas och Elenas barndomskvarter där vi börjar i Luzzatikvarteret där flickorna växte upp. Lunch vid strandpromenaden där Lila hade sin bröllopslunch på Burgo Marinaro och promenad från lunchen till kvarteren där skoaffären låg. Vi besöker även de lyxigare Chiaia –
kvarteren som flickorna drömmer om. Vi skall nu på bo trevliga hotel Grand Oriente, som är centralt beläget i Neapel. Vi avslutar dagen som sig bör i Neapel med pizza på en klassisk restaurang. (F, L, M)

Dag 6
AMALFIKUSTEN

Heldagsutflykt på Amalfikusten med vår reseledare Anna. Linas bröllopsresa gick till Amafli och under dagen besöker vi Amalfi och Ravello. Vi äter vi lunch i Scala och fortsätter därefter till Ravello, musikens stad, där vi besöker Villa Rufolo för att beundra den fantastiska utsikten. I Amalfi stannar vi för en guidad promenad genom gränder och över vackra torg med sina kyrkor. Åter sen eftermiddag. Egen kväll i Neapel. Anna tipsar om bra restauranger. (F, L)

Dag 7
POMPEJ

Idag upplever vi det sägenomspunna, vackra och fantastiskt välbevarade Pompeji. Vi vandrar genom gränder, ser målningar och känner gladiatorstämningen på amfiteatern precis som om vi levde år 79 efter Kristus. Egen eftermiddag i Neapel, till kvällen gemensam avslutningsmiddag. (F, M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer till Roms flygplats. (F)

Reseledare

Anna Rudh

Italien, Siclien, Ischia

Anna är vår härliga reseledare i Italien. Med kunskap och stort engagemang visar hon oss både sin egen ö och Sicilien.

Hotell

ISCHIA: Hotel San Francesco

Hotel San Francesco, Ischia (4 nätter)

Läge: Hotellet ligger 5 minuters promenad från stranden
Rummen: WC, dusch/bad, TV, telefon, AC, hårfön, värdeskåp, minibar, wi-fi.
Faciliteter: Restaurang, bar, solterrass, strand, inom- & utomhuspool, hamambad, bubbelpool, spa, värdeskåp och wi-fi.
Adress: Via Tommaso Cigliano 37/39, Forio di Ischia, 80075 Ischia, Italien

www.hotelsanfrancescoischia.it

NEAPEL: Hotel Royal Continental

Hotel Royal Continental, Neapel (3 nätter)

Läge: Hotel Royal Continental ligger vid vattnet i Neapel
Rummen: WC, dusch/bad, TV, telefon, wi-fi.
Faciliteter: Restaurang, bar, solterrass, pool, gym och wi-fi.
Adress: Via Partenope 38/44 80121 Napoli (NA), Italy

Läs mer på hotellets hemsida

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev