Exklusiv nyårsresa Lissabon

- med gourmetmiddag och nyårskonsert

Vi lär känna Porutgals charmiga huvudstad. Lissabon är kontrasternas stad med sina pittoreska kvarter från den moriska tiden och små gränder i Gamla stan till Chiados lyxiga kvarter med sina ståtliga hus och märkesbutiker. I Belemområdet tar vi del av Portugals kulturarv. Vi äter vår nyårsmiddag på åttonde våningen med fin utsikt över Lissabons fyrverkerishow.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare Isabel Höckert
 • Flyg Arlanda-Lissabon t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F) 4 nätter
 • 2 trerättersmiddagar inkl öl/vin och vatten (M)
 • Fyrarätters nyårsmiddag inkl öl/vin och vatten, mousserande vin samt levande musik
 • Hemligt inslag dag 3 inkl lättare lunch
 • Nyårskonsert dag 3 inkl transfers
 • Stadsrundtur med fikastopp
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 100 kr

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2018-12-30
Resa: Exklusiv nyårsresa Lissabon
Dagar: 4
Pris: 14950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - LISSABON

På flygplatsen möts vi av Isabel Höckert, vår svensktalande guide som tar oss till fyrstjärniga Hotel Mundial som ligger i hjärtat av Lissabon, endast 2 minuter från Rossiotorget. Gemensam middag på en trevlig restaurang dit portugiserna själva gärna går för att äta sina middagar. (M)

Dag 2
STADRUNDTUR & NYÅRSFIRANDE

Tillsammans med Isabel kommer vi att få lära känna Lissabon genom en stadsrundtur med buss. Vi får höra om stadens rika historia. Vi ser Rossiotorget i hjärtat av Lissabon, paradavenyn Avenida da Liberdade, Marques de Pombaltorget och åker mot Miradouro São Pedro de Alcantara med vacker utsikt över staden . Vi passerar även lyxkvarteren i stadsdelen Chiado. Vi fortsätter till den historiska och kulturella stadsdelen, Belem, med det magnifika Jeronimoklostret som grundades av kung Manuel, designades av arkitekten Boytac och anses vara kronjuvelen av manuelinsk konst. Eran började inte långt efter Vasco da Gamas återkomst från Indien. På ett av de äldsta konditorierna i Lissabon fikar vi och får smaka på deras egna bakelse, Pasteis de Belem. Efter fikat fortsätter vi till Belemtornet, ett medeltida vakttorn som har blivit Lissabons symbol. Vi ser även Upptäckarmonumentet, ett monument som byggdes till minnet av Henrik Sjöfarares död. Eftermiddagen är fri för att äta lunch och på egen hand upptäcka Lissabon. Museerna är öppna och där finns bra restauranger för de som vill fortsätta denna dag i kulturens tecken. Om vädret tillåter kan de som vill följa med Isabel till Gamla stan, stadsdelen Alfama. På kvällen möts vi på hotellet där vi ska avnjuta vår gourmetmiddag på hotellets fina restaurang, Varanda de Lisboa, som ligger på åttonde våningen med god utsikt över Lissabon. Vi serveras en fyrarättersmeny med goda drycker och mousserande vin vid tolvslaget. Det spelas levande musik. Genom restaurangens fönster upplever vi Lissabons fyrverkerier. De som vill se fyeverkerishowen ännu bättre kan gå en trappa upp till hotellets takterrass och uppleva fyrverkerierna under bar himmel. (F,M)

Dag 3
HEMLIGT INSLAG & NYÅRSKONSERT

Sovmorgon för de som vill. Klockan 11.00 ger vi oss ut på ett hemligt inslag med lätt måltid. Vi är åter i Lissabon under eftermiddagen. Nu är det dags för oss att bege oss till CCB (Belems kulturella centrum) där vi ska få lyssna till en klassisk nyårskonsert med ”Orquestra Metropolitana de Lisboa”. Efter konserten blir vi hämtade med buss för transfer till den lyxiga stadsdelen Chiado och restaurangen O Largo för avskedsmiddag. Transfer tillbaka till hotellet. (F,L,M)

Dag 4
HEMRESA

Även denna morgon erbjuder sovmorgon för de som vill. Strax efter kl. 10.00 blir vi hämtade med bussen för att bege oss till flygplatsen för hemresa. Direkt flyg till Stockholm Arlanda. (F)

Reseledare

Isabel Höckert

Portugal

Isabel är vår varma reseledare som brinner för sin destination och som alltid bjuder på det lilla extra.

Hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev