Midsommar med Linnéa & Raymond Björling

- exklusivt firande i Roslagen på Valö och Gimo herrrgård

Välkommen att fira midsommar tillsammans med operasångerskan/violinisten Linnéa Sallay på exklusiva Gimo Herrgård. I vacker omgivning och fina salonger firar vi midsommar. Det blir en personlig, underhållande resa med Linnéa Sallay som värdinna och sångerska. Linnéa bjuder tillsammans med sin pianist Christer Odlander in till trevliga musikstunder & konserter under helgen. Vi får även möta Raymond Björling, barnbarn till Jussi Björling. Han bjuder in oss till lunch på Granhälla bygdegård som ligger nära hans hem i Valö, där äter vi en god midsommarlunch och firar med musik och god mat. På Midsommardagen bjuder Linnea, Raymond och Christer in till en klassisk konsert i lokal kyrka. I vackert midsommar landskap besöker vi mysiga Öregrund och gör en utfärd till Gräsö. Res i egen bil eller följ med i vår buss från Cityterminalen, och Linnéa guidar oss genom vackra Roslagen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Linnéa Sallay
 • Del i dubbelrum med frukost
 • Midsommarlunch med 1 glas mousserande
 • Tvårättersmiddag med 1 glas vin & vatten
 • Klassisk konsert i lokal kyrka med Linnéa, Christer & Raymond Björling
 • Flera musikupplevelser med Linnéa & Christer
 • Visning av Gimo bruk
 • Utfärd till Öregrund och Gräsö
 • Lunch dag 2
 • Besök enligt program
TILLVAL:

Buss & guidad tur från/till Cityterminalen - Roslagen, 2 dagar: 550 kr
Enkelrum: 550 kr
I den mån Gimos midsommarfirade utgår ersätts det med vårt egna firande.

Höjdpunkter

 • Klassisk konsert med Raymond Björling, Linnéa Sallay & Christer Odlander
 • Gimos exklusiva herrgårdsmiljö
 • Midsommarlunchen hos Raymond Björling
 • Alla musikstunder med Linnea & Christer

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2021-06-25
Resa: Midsommar med Linnéa & Raymond Björling
Dagar: 2
Pris: 4750 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
MIDSOMMARAFTON, VALÖ, GIMO

Linnéa möter upp på Cityterminalen och guidar längs vägen mot Roslagen. Nu väntar en trevlig lunch hos Raymond Björling, han bor i Valö och bjuder in oss till Granhälla bygdegård som är nära hans hem. Han lagar vår lunch, då han också är utbildad kock. Det blir en trevlig matstund med musik, god mat och trevligt umgänge. Vidare till Gimo Herrgård, här ska vi koppla av och njuta av den fina herrgårdsmiljön. Vi ansluter oss till traktens firande på eftermiddagen. Linnéa och Christer spelar fiol och dragspel när vi promenerar till Gimo festplats en promenad på ca 15 minuter. Här blir det dans runt stången och musik. Middagen serveras i den vackra herrgårdsrestaurang. Under midsommarkvällen bjuder Linnéa, Raymond & Christer på en musikalisk överraskning. I härlig gemenskap firar vi midsommar. (L, M)

Dag 2
ÖREGRUND, GRÄSÖ OCH KLASSISK KONSERT

Vi njuter en skön sovmorgon, en herrgårdsfrukost samt en guidad tur i den historiska miljön. Vi tar bilfärjan till Gräsö, som är till ytan Sveriges tionde största ö. Gräsö har ett unikt kulturlandskap med orörda ytterskär och lummiga lövskogar. Vi njuter av den vackra naturen och en musikstund i det gröna. I vackra Öregrund äter vi en god lunch på Strandhotellet och har egen tid att njuta av denna kustort. Vi avslutar dagen med en klassisk konsert i lokal kyrka, där Linnea, Raymond & Christer bjuder på vackra toner. Konserten avslutar vår unika och speciella midsommarresa. (F,L)

Dag
MUSIKEN

MUSIKEN
Midsommarafton: Folkmusik & Visor med Linnéa & Christer Musikalisk överraskning med Linnéa, Raymond & Christer

Midsommardagen: Linnéa, Raymond & Christer bjuder på: Underhållning på bygdegården Klassisk konsert i kyrkan med bl a svenska romanser, piano- stycken av Chopin

OM RAYMOND BJÖRLING:
Tenor & kock
Jussi Björlings sonson Raymond Björling är en lysande tenor. Han har studerat bl.a. vid Operahögskolan i Stockholm och Mozarteum i Salzburg.Raymond är även utbildad kock. Numera har han bosatt sig i vackra Roslagen, där han uppskattar naturen och kulturen.

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Christer Odlander, pianist

Christer Odlander är en mycket mångsidig pianist som varit verksam både som kyrkomusiker och haft egen dragspelstrio. Han anlitas ofta som ackompanjatör till sångsolister som Peter Jöback & Rickard Söderberg, sam till körer, krogshower, konserter & symfoniorkestrar.

Hotell

GIMO HERRGÅRD

Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas ni till Sveriges första gustavianska herrgård – familjeägda Gimo Herrgård. Här finner du Sjöstugan SPA Lounge med panoramautsikt över sjön och restaurangen som serverar utsökta måltider på lokala råvaror från Roslagen med omnejd. På Gimo Herrgård har man anammat en enkel filosofi, då den vackra miljö och exteriör de har ärvt är unik och saknar motstycke i svensk arkitektur har man valt att utforma alla rum individuellt så att varje rum får sätta sin prägel på herrgårdens 250-åriga historia. Rummen är fördelade i huvudbyggnaden med flyglar, i Kassörbostaden, i Lilla Herrgården samt i Brukskontoret. Samtliga rum har badrum med dusch samt kabel-tv och wi-fi. Det var på Gimo som kungen och Sylvia träffades en del innan bröllopet.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev