Fyrverkerikonsert på Dalhalla

Fyrverkerikonserten på Dalhalla med Ola Salo, Måns Zelmerlöv & Dalasinfoniettan

Varmt välkomna till en fantastisk konsertkväll fullspäckad med ett varierat och högklassigt musikaliskt innehåll, som spänner mellan klassiskt, pop och rock. Vi börjar vår resa med att besöka Långshyttans brukshotell, vackert beläget mellan åarna, för lunch innan vi når vårt hotell. Under resan besöker vi Vikmanshyttan med Nordens enda industriella stentryckeri. Med på resan som reseledare har vi Erik Sunnerstam, en glad frilansflöjtist med operabakgrund. Han har jobbat på Folkoperan 28 år och gjort över 30 operaproduktioner. Erik tog solistdiplom 1990 vid Kungliga Musikhögskolan och älskar att spela i olika genrer.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Reseledare Erik Sunnerstam
  • Bussresa 2 dgr
  • Del i dubbelrum med frukost
  • 2 luncher
  • Middag
  • Konsertbiljett på Dalhalla rad 30-31
  • Bussfika efter konserten
  • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 250 kr

Höjdpunkter

  • Fyrverkerikonsert på Dalhalla
  • Besök till Nordens enda industriella stentryckeri

Avresor

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
DALHALLA

På vägen upp till Dalarna stannar vi och äter gemenam lunch på Brukshotellet, beläget i en vacker historisk omgivning mitt i kulturleden Husbyringen. Vi fortsätter till vårt hotell. En god middag serveras innan det är dags att bege oss till Dalhalla och resans höjdpunkt, fyrverkerikonserten med Ola Salo, Måns Zelmerlöv och Dalasinfoniettan. Det gamla kalkbrottet, som ursprungligen kallades Draggängarna, är idag en akustiskt utformad arena som kan jämställas med kända scener i antikens Grekland och Italien. Sen kväll åker vi åter mot hotellet. (L, M)

Dag 2
VIKMANSHYTTAN & HEMRESA

En avkopplande morgon, kanske tid för en promenad eller njuta av frukosten. Vår reseledare guidar oss runt på vår väg till Vikmanshyttan där vi får en intressant guidad visning av Sveriges och Nordens enda industriella stentryckeri. Tryckeriet grundades 1945 av Rolf Jansson, legendarisk pionjär. Här ser vi en permanent utställning av originallitografier. Vidare till Garpenbergs slott där vi äter sen lunch. Innan vi når Stockholm gör vi ett frivilligt kaffestopp för bensträck. Åter Stockholm ca kl. 19.00. (F, L)

Reseledare

Erik Sunnerstam

Sverige, Musikresor

Erik är vår flöjtist med öga för detaljer. Han har gjort flera uppskattade musikresor, bland annat till Dalhalla.

Hotell

Clarion Collection Hotel Bergmästaren

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev