Hälsingejul

Välkommen att fira jul i Hälsingland

Följ med på en resa till Hälsingland tillsammans med Katarina Åström. Vi dukar upp till härliga juldagar med Hälsingegårdar, god mat, julotta, underhållning och självklart kommer tomten på besök. Vi bor bekvämt på centrumnära Hotell Scandic i Bollnäs, med vacker utsikt över Ljusnans dalgång och sjön Warpen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Bussresa 4 dagar
  • Reseledare /Julvärd
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 4 luncher (L)
  • 3 middagar/julbord (M)
  • 1 kaffe
  • Alla besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 900kr

Erbjudande

500 kr

Sista Minuten = 500 kr rabatt

Gäller till och med 2018-12-20

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2018-12-23
Resa: Hälsingejul
Dagar: 4
Pris: 6650 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Hälsingland

Bussen styr mot Hälsingland och vi gör ett kort stopp på vägen upp. Vi åker till Glösbolagret för en god sopplunch innan vi gör ett besök på Hälsingegård Hans-Ers i Alfta. Här får vi höra om det fantastiska fynd som gjordes på gården på 60-talet och se herrstugans vackra 1800-tals måleri. Så till Scandic hotell för inkvartering. Eftermiddagskaffe, middag och  uppesittarkväll. (L, M)

Dag 2
Julafton

Julaftonen börjar med en god frukost innan vi åker till Mobackes Trädgårdscenter. Här njuter vi av alla vackra amaryllisar i den årliga Amaryllisutställningen som varje år har olika teman. Tillbaka på hotellet smakar vi av det stora traditionella julbordet. Vi har en trevlig eftermiddag i väntan på tomten. Kanske någon vill göra en liten promenad i det vintriga landskapet. Julmiddagen njuter vi tillsammans med skinka, lutfisk och gröt. Så hoppas vi att alla varit snälla så tomten kommer med sin säck… (F, L, M)

Dag 3
Juldagen

Julotta i Bollnäs kyrka för den som orkar, så hem till frukost och lite vila. Efter Lunch kan vi göra en liten tur i omgivningarna. Kanske stannar vi för ett kortare besök på något trevlig ställe. Efter middagen kommer Anneli och berättar och visar bilder om Världsarvet Hälsingegårdar, det blir också musik och lite andra skojsamheter. (F, L, M)

Dag 4
Annandag jul

Vi äter en god frukost i lugn och ro innan det är dags att styra kosan hemåt igen. Vi stannar för en gemensamt avslutningslunch på vägen hem. (F, L)

Hotell

Scandic hotell i Bollnäs

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev