Hälsoresa Sardinien Senioren

- med Sofia Åhman, Nanne Grönvall, Ann Wilson, Kerstin Brismar & Anneli Blomberg

Vill du träna, dansa, skratta, sjunga och våga nytt samt uppleva Sardinien?
Följ med på Seniorens stora hälsoresa till gästvänliga Sardinien, en vacker, mystisk och stolt ö. Ön bjuder på vackra berg, långa stränder, turkost vatten och charmigt nötta små byar och städer. Inspireras av kunniga profiler. Testa rolig och effektiv seniorträning, prova yoga, hitta dansglädjen, sjung, skratta och träffa nya vänner.
Lär dig mer om dig själv och om hur du blir modigare och vågar mer, om hur du kan ta hand om dig och träna för att må som bäst. Sola, bada, ät och drick gott. Bäst av allt – hela programmet är specialutformat och anpassat för Seniorens läsare. Du reser tillsammans med likasinnade och alla medföljande profiler och tränare kommer att göra allt för att veckan ska bli en succé. Den här resan är perfekt även för dig som väljer att resa ensam – här finns ett fullspäckat program att välja ur och massor av tillfällen att göra nya bekantskaper.
Vi bor på Club Hotel Marina Beach en 4* vacker anläggning med flera hotellbyggnader i en morisk stil, mitt på Sardiniens östkust. Hotellet är vackert beläget mellan hav och berg, i Oroseibukten, bara 150 meter från den vackra, oförstörda stranden Su Barone.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda/Kastrup/Landvetter – Olbia t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum med helpension och dryck till maten
 • Intressanta & inspirerande föreläsningar
 • Rolig och effektiv träning som passar alla
 • Yoga för avslappning och styrka
 • Stärkande morgonpromenader
 • Roliga gympapass
 • Föreläsningar om kost, hälsa & motion
 • Gemensamma middagar och mingel
 • Kvällsunderhållning och dans
 • Utfärd Barbagia med lokala specialiteter
 • ReseSkaparnas reseledare
TILLVAL:

Enkelrum: 2 000 KR

Höjdpunkter

 • Träning och underhållning av kända inspiratörer
 • God mat och trevligt sällskap

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-10-15
Resa: Hälsoresa Sardinien Senioren
Dagar: 8
Pris: 18450 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Exempeldag

En exempel dag, preliminära tider
08:00 Yoga/morgonpromend
09:00 Frukost
10:15 Inspirerande föreläsning
11.45 Roligt träningspass
SIESTA – Lunch
15.30 Härligt dans/gympapass
16:30 Träningspass
18:00 Mingel med drink
18:30 Gemensam middag
20:00 Underhållning /intervjuer / allsång/dans

Dag
Utflyktsdag

BARBARERNAS RIKE
Vi ska få uppleva öns fascinerande inland, Sardernas berg och byar. Fårskötsel är en vanlig sysselsättning och vi får smaka på lokala specialiteter hos herdarna. Vi besöker byn Orgosolo, känd för sina väggmålningar, som berättar om byns historia och ger inblick i herdarnas vardag. Sardinien, framförallt Barbagia, är fyllt av traditioner, mystik och vidskeplighet. I byn Mamoiadas museum får vi lära oss med om ”Mamuthones” .

Reseledare

Sofia Åhman

Träningsexpert på TV

Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia och medverkan i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Nanne Grönvall

Sångerska, skådespelerska, låtskrivare

En av våra mest folkkära och allsidiga artister. Nanne har varit medlem i musikgrupperna Sound of Music och One More Time. Hon har deltagit tretton gånger i Melodifestivalen, som artist och/eller låtskrivare. 1996 vann hon med låten ”Den vilda” som slutade 3:a i Eurovision. Nanne bjuder på sin härliga energi och under två kvällar får vi uppleva hennes många omtyckta sånger samt lära känna henne under en intervju.

Ann Wilson, dansare

Ann är känd dansjury profil och dansare. Redan som 15-åring blev hon Svensk Juniormästare och är utbildad inom ballroom och latinamerikansk dans. Ann bjuder in oss till roliga danspass fyllda av glädje, energi och skratt. Dansskola, prova på rumba, chacha och samba/salsa samt latinfitness och en inspirerande föreläsning med goda tips & råd. ”Dansen har alltid varit den röda tråden i mitt liv och kommer alltid att vara.”

Anneli Blomberg

Yogainstruktör och lärare

Anneli är utbildad i både ashtanga vinyasa yoga och vinyasa flow vid Inbalance Yoga Teacher training (200h) men leder även lugnare former av yoga med anpassningar utifrån var och ens förutsättningar. Anneli har yogat i 11 år och uppskattar mycket denna form av fysisk aktivitet som ger en helhet på hälsa och friskvård. Anneli är även utbildad simidrottsledare genom Svenska Simförbundet. Hon utbildar också simlärare och -instruktörer. Anneli arbetar till vardags inom Stockholms stad med att utveckla lärare i deras praktik, både som coach och fortbildare. Anneli kommer bjuda på mjuka och dynamiska pass av yoga. Alla övningar utförs lugnt och inkännande.

Kerstin Brismar

Professor, forskare, författare

Kerstin Brismar är välrenommerad författare och professor vid Karolinska Institutet och har inriktat sin forskargärning på våra stora livsstilssjukdomar, som övervikt och diabetes. Kerstin ger dig en gedigen bakgrund till varför små ändringar kan göra stor skillnad för din hälsa. Hon har nyligen kommit med två böcker, Koll på diabetes typ 2 och Lev länge och väl.

Hotell

Club Hotel Marina Beach****

Club Hotel Marina Beach är en fin anläggning med flera hotellbyggnader i en morisk stil, mitt på Sardiniens östkust. Hotellet ligger i Oroseibukten, bara 150 meter från den vackra, oförstörda stranden Su Barone, en hänförande strand, som kantas av frodiga pinjeskogar. Här finns ett stort pool område med solstolar, vacker trädgård och gräsmattor, det är en plats att koppla av och njuta av miljön. Restaurangen bjuder på olika sorters rätter, nationella specialiteter och internationella recept, som serveras som buffé till lunch och middag. Hotellet har en egen teater och fina konferensrum.

 

LÄGE: Club Hotel Marina Beach ligger invid den vackra stranden Su Barone, söder om Olbia på Sardiniens östra kust.

RUMMEN: I rummen finns luftkonditionering och rummen har antingen en balkong eller en terrass med poolvy eller vy mot trädgården. Dessutom finns ett kassaskåp och en minibar tillgängligt, mot en extra avgift. Här finns även telefon och satellit-TV. I badrummet finns en dusch, WC samt hårtork. Wifi finns i de allmänna utrymmena.

FACILITETER: På hotellet finns utomhustennisbana, fitnesscenter och en säsongsöppen utomhuspool. Njut av medelhavsköket
på huvudrestaurangen, här finns även 3 barer varav en strandbar och en poolbar.

HELPENSION MED DRYCK:I resans pris ingår frukost, lunch och middag alla dagar och till lunch och middag serveras öl, vin och mineralvatten.

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev