Helsingfors med chess

med Linnéa Sallay och Bergskyrkan

Följ med operasångerskan Linnéa Sallay till Helsingfors och njut av den välkända musikalen Chess från 1968 med musik av Benny Andersson och Björn Ulvaeus, sångtexter av Tim Rice och libretto av Richard Nelson. Linnéa introducerar er till musiken och föreställningen med sitt musikaliska kunnande. Därtill en tur genom Helsingfors med besök i den unika Bergskyrkan, här bjuder Linnéa på sång & fiol. En resa i musikens tecken.

OM FÖRESTÄLLNINGEN
Svenska Teaterns uppsättning av CHESS på svenska är en storslagen musikal om strategi, passion och gränser. I Maria Sids regi flyttas fokus från schackspelet till spelet mellan de verkliga människorna. Vem gör det smartaste draget och hur förändras spelet när kärleken drabbar oss?
CHESS på svenska bjuder på dramatik, kärlek och farligt spel men framför allt bjuder den på musik i världsklass. Låtar som I mitt hjärtas land (Anthem), Jag vet vad han vill (I Know Him So Well), Inte jag (Someone Else’s Story) och Drömmar av glas (You and I) lämnar ingen oberörd.
Sedan premiären i Stockholm 2012 har Anders Eljas (Kristina från Duvemåla) gjort en ny orkestrering, Svenska Teatern är den första professionella teatern i världen att uppföra den. Kostymerna skapas av Teemu Muurimäki, en av Finlands främsta designers. Rollen som Florence axlas av skådespelerskan och sångerskan Maria Ylipää (Kristina från Duvemåla, Wicked, Evita). De övriga tre huvudrollerna samt resten av ensemblen avslöjar vi på våren. Efter Svenska Teaterns oförglömliga musikalsuccéer Kristina från Duvemåla och MAMMA MIA! kommer nu CHESS på svenska, den tredje musikalen signerad Benny Andersson och Björn Ulvaeus

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Musikkunnig reseledare
 • Kryssning Helsingfors t/r
 • Del i dubbel insideshytt t/r
 • Kaffe, frukt och kaka
 • Presentation om föreställningen
 • Trerättersmiddag a la carte med vin
 • 2 frukost
 • Julbuffet med dryck
 • Musikal Chess på Svenska teatern
 • Rundtur Helsingfors med musikevent i Bergskyrkan
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Utsideshytt: 100 kr per person
Enkelhytt insides: 100 kr
Enkelhytt utsides: 300 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
KRYSSNING & INTRODUKTION

Resan går till Helsingfors och Svenska Teatern med Vikinglines M/S Gabriella. Vi träffas i Vikingterminalen för ombordstigningklockan kl.15:00. Linnea möter er i terminalen och delar ut biljetterna. Vi går ombord och direkt till konferensen, där det bjuds på kaffe, frukt och småkakor. Linnéa förbereder oss på föreställningen vi ska se och berättar om musikalen som konstform. Hur är det att sjunga musikal till skillnad från opera eller pop? Efter att ha hittat våra hytter samlas vi klockan 20:00 svensk tid för den gemensamma trerättersmiddagen med vin i restaurang Food Garden. Resten av kvällen till att njuta av båtens utbud av underhållning och dans.

Dag 2
BERGSKYRKAN OCH MUSIKAL

På morgonen serveras frukost i buffetrestaurangen från klockan 7:00 svensk tid. Vi kommer till Helsingfors klockan 10:10 finsk tid. Vi promenerar till Svenska Teaterns matinéföreställning av Chess, som börjar klockan 12:00 finsk tid. (Man kan även ta spårvagn eller dela taxi).
Efter föreställningen tar vi en tur till Tempelplatsens Kyrka som ligger insprängd i berget. Den har fått priser för sin arkitektur och akustik. Linnéa berättar om kyrkan och bjuder här på sång & fiol i den mån inte kyrkan har eget program. Därefter tar oss bussen tillbaka till båten, som går klockan 17.30 finsk tid. Middagen serveras i form av julbord i Bufférestaurangen klockan 20.00 finsk tid.

Dag 3
HEMKOMST

En god sjöfrukost avslutar vår musikresa innan vi anländer Stockholm, Vikingterminalen kl. 10:00.

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev