Helsingfors med opera

- med konst & operan Valkyrian

Under denna resa njuter vi av Helsingfors härliga konst - och kulturliv! Den Finska Nationaloperan i Helsingfors är känt för sin höga konstnärliga kvalitet. Operahuset ligger vackert invid Tölöviken och invigdes 1993. Arkitekturen är typiskt finsk med rena linjer, fasaden är klädd med vita keramikplattor, invändigt luftiga ljusa foajéer med fri utsikt över viken. Den eleganta, moderna salongen har plats för 1350 besökare med bekväma stolar och fin akustik. Här spelas Nibelungens ring i en ny finländsk tolkning av stjärndirigenten Esa-Pekka Salonen och regissören Anna Kelo. Nibelungens Ring är en operatetralogi i fyra delar av Richard Wagner. Den fick sin premiär i Bayreuth år 1876. Verket var genast vid sin tillkomst någonting oerhört som saknar motstycke i hela den västerländska konsthistorien. Följ med på en fantastisk resa med fina platser till Valkyrian i juni 2020.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Linnéa Sallay
 • Båtresa Stockholm-Helsingfors t/r
 • Stadsrundtur med lokalguide
 • Del i dbl tvåbäddshytt med sjöfrukost
 • Buffet middag dag 1 (M)
 • 1 Middag Helsingfors (M)
 • A la carte middag dag 3 (M)
 • Stadsrundtur med egen buss & lokalguide
 • Besök & visning Konstmuseet Ateneum
 • Operabiljett Valkyrian
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Entré Tempelplatsens kyrka € 3
Del i dubbelhytt utsides 770 kr pp
Enkelrum & enkelhytt insides 1940 kr
Enkelrum & enkelhytt utsides 3480 kr

Höjdpunkter

 • Operan Valkyrian
 • Stadsrundtur Helsingfors
 • Ateneum

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
KRYSSNING & INTRODUKTION

Resan går till Helsingfors och Den Finska Nationaloperan med TallinkSilja. Vi träffas i Värtahamnen för ombordstigning under eftermiddagen. Linnéa möter upp i terminalen och delar ut biljetterna. Efter att ha hittat våra hytter samlas vi i konferensen, där det bjuds på kaffe, frukt och småkakor. Linnéa förbereder oss på operaföreställningen vi ska se. Hon berättar om tonsättaren, bakgrund till verket och handlingen scen för scen. Vi lyssnar till valda delar och får tips om vad vi kan lyssna efter. Efter denna förnämliga introduktion samlas vi åter för en god middagsbuffé med dryck. Resten av kvällen står det fritt att njuta av båtens utbud av underhållning och dans. (M)

Dag 2
STADSRUNDTUR OCH OPERA

På morgonen serveras frukost i buffetrestaurangen. Vi ankommer till Helsingfors och träffar vår lokalguide som tar oss med på en intressant stadsrundtur med buss. Därefter incheckning på vårt centralt belägna hotell samt fri tid för lunch. Under eftermiddagen finns även möjlighet att utforska Helsingfors på egen hand. Detta är en promenadvänlig stad som även har ett väl fungerande spårvagnsnät, till en billig penning. Vi samlas för en tidig gemensam middag och därefter beger vi oss till den närbelägna Nationaloperan för kvällens operaföreställning Valkyrian. (F, M)

Dag 3
ATENEUM, TEMPELPLATSENS KYRKA

Vi njuter av hotellets goda frukostbuffé och checkar ut från hotellet. Efter att vi lämnat väskorna i bagagerummet på hotellet promenerar vi till det närbelägna Konstmuseet Ateneum som ingår i Finlands Nationalgalleri. Här får vi en specialguidning av museets samling av finländsk konst med tyngdpunkt på den finska guldåldern från förra sekelskiftet. Den vackra museibyggnaden från 1887 är en sevärdhet i sig. Vi har fri tid för lunch och samlas därefter på hotellet för att packa in väskorna i bussen. Nu har vi möjlighet att njuta av Helsingfors på egen hand – denna fascinerande stad där öst och väst möts. För de som önskar åker vi med buss till den berömda Tempelplatsens Kyrka som ligger insprängd i berget. Den har fått priser för sin arkitektur och akustik. Linnéa berättar om kyrkan och bjuder här på sång & fiol i den mån inte kyrkan har eget program. Från centrum och kyrkan har vi transfer med buss tillbaka till båten. Ombord njuter vi av en gemensam serverad tvårättersmiddag. (F, M)

Dag 4
HEMKOMST

En god bufféfrukost avslutar vår härliga opera- och konstresa och vi anländer Stockholm, Värtahamnen kl. 09:30. (F)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide.

Hotell

Sokos Hotel Presidentti****

Läge: Mycket centralt 500 meter från Helsingfors centralstation och 3 min promenad från shoppingområdet runt Esplanaden.
Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, värdeskåp, luftkonditionering, TV, Kaffe- och/eller tekokare, minibar, WiFi.
Faciliteter: Bar, restaurang, pool, gym, hiss
Adress: Södra Järnvägsgatan 4, 00100 Helsingfors, Finland
Tel: +358 20 1234608
Hotellets hemsida