Holland

med Amsterdam, Keukenof, Volendam, Delft & Haag

Möt våren och njut av den fantastiska blomsterprakten med växter i överflöd – tulpaner, hyacinter och andra vårväxter. Vi besöker den vackra parken Keukenhof bjuder in till blomsterfest med miljontals blommor. Vi bor i Amsterdam med sina kanaler, konstskatter, sitt trevliga gamla centrum och sina shoppingmöjligheter. Från Amsterdam gör vi utflykter till blomsterparken Keukenhof, den Haag, porslinsstaden Delft och ostmarknaden i Alkmar med sin medeltida gamla stad. De som vill kan även följa med Jöran runt Ijselmeer och se Nordsjövallen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Jöran Nielsen
 • Flyg Arlanda-Amsterdam t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 luncher (L) & 2 middagar (M)
 • Stadsrundtur och kanalkryssning
 • Besök i Haarlem, Alkmaar, Volendam, Delft och Haag
 • Entré till Royal Delft, Keukenhof
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 950 kr
Utfärd Nordsjövallen: 750 kr

Höjdpunkter

 • Keukenhof
 • Delft & Haag
 • Amsterdam

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
HAARLEM & AMSTERDAM

Flyg till Amsterdam på morgonen. Efter ankomst åker vi till Haarlem för att äta lunch och ta oss en titt på stadens gamla centrum och här finns även möjlighet att besöka Frans Hals muséet. Därefter åker vi till vårt hotell beläget strax utanför Amsterdam centrum för incheckning och gemensam middag. (L, M)

Dag 2
OSTMARKNAD & VOLENDAM

Idag åker vi för att se den berömda ostmarknaden i trevliga Alkmaar, där det även finns tid att promenera i den gamla stadsdelen, och shoppa längs stadens långa shoppinggata. Vi fortsätter till Volendam, ett litet fiskeläge vid Markenmeer/Ijselmeer, känt för sin tillverkning av ost och träskor. Vi besöker en ostbonde och smakar på den berömda holländska osten samt ser hur man tillverkar de speciella holländska träskorna. Lunch och egen tid i byn. Åter till hotellet. Kvällen på egen hand. (F, L)

Dag 3
KEUKENHOF, DELFT & HAAG

Förmiddagen tillbringar vi i blomsterparken Keukenhof, som bjuder på en skönhetsupplevelse utan motstycke. I den 32 hektar stora parken kan vi i lugn och ro beundra alla vackra blomsterarrangemang med över 7 miljoner tulpaner, hyacinter, narcisser i över 800 varianter. Årets tema är Flower Power. Efter detta åker vi till residensstaden Den Haag där vi får tid till lunch på egen hand och den som önskar kan passa på att besöka konstmuseet Mauritshuis. I den pittoreska staden Delft besöker vi en fajansporslinstillverkare och får fri tid att upptäcka stans gamla centrum. Konstnären Johannes Vermeer föddes och verkade i Delft och här finns även Vermeer Centrum där du kan upptäcka mer om konstnären. Därefter återvänder vi till Amsterdam och vårt hotell för middag. (F, M)

Dag 4
NORDSJÖVALLEN & ZUIDERZEE / EGEN DAG

Egen dag i Amsterdam eller åk med på en heldagsutflykt. Idag ska vi åka Ijselmeer/Zuiderzee runt. Vi kommer att köra en dagstur där vi får se hur holländarna har skapat land ur havet och byggt vallar, poldrar, betesfält och byar. Vi kommer att åka över den tre mil långa fördämningen Afsluitdijk genom vilken holländarna inhägnat havsviken Zuiderzee och gjort den till insjön Ijsselmeer. Vi stannar till mitt på den enorma skyddsvallen, som av många kal�las för världens åttonde underverk, för att beskåda den imponerande konstruktionen. Under dagen gör vi uppehåll i några av de mest pittoreska och autentiska små fiske- och hamnbyarna längs sjön som Hindeloopen och Urk. Vi kommer även att köra över ännu en fördämning mellan Lelystad och Enkhuizen, Markerwaarddijk. Åter till vårt hotell. (F)

 

Extra: Denna kväll kan du vara med på en middag som reseledaren anordnar. Mer Info kommer ca 3 veckor innan avresa.

Dag 5
AMSTERDAM & HEMRESA

Vi avrundar vår resa med att under en heldag bekanta oss närmare med den holländska huvudstaden. Vi ser den under en båttur på kanalerna, som till en del ersatt det traditionella gatunätet och de som önskar kan gå med på en guidad stadsvandring till fots. Det blir tid till att upptäcka staden på egen hand, shoppa, äta lunch, kanske ett besök på Rijksmuseum, Van Gogh museet eller Tulpanmuseet kan vara intressant. Sen eftermiddag åker vi till flygplatsen och tar kvällsflyg åter till Arlanda. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Hotel XO Blue Tower, 4****

Läs mer om hotellet här