Holland med Blomstertåget

med Amsterdam, Keukenhof & Delft

Möt våren och njut av den fantastiska blomsterprakten i Holland med växter i överflöd - och inte minst världens största trädgårdsutställning ”Floriaden” som hålls vart 10:e år. Denna gång kommer deltagare från över 40 länder att visa gröna lösningar som kan göra våra städer roligare, trevligare och mer ekologiskt hållbara att leva i, ge möjligheter att odla livsmedel, ge ett hälsosammare liv samt visa smarta lösningar för att skapa, lagra och spara energi. Vi ser också den årliga blomsterparaden som går från Noordwijk till Haarlem, där miljontals blommor pryder de olika ekipagen, besöker vackra parken Keukenhof som bjuder in till blomsterfest och gör utflykter till Amsterdam, porslinsstaden Delft och oststaden Gouda från vårt hotell i Haarlem.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Jöran Nielsen
 • Flyg Arlanda-Amsterdam t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 1 lunch (L) och 3 middagar (M)
 • Stadspromenad i Haarlem
 • Stadspromenad i Amsterdam
 • Kanalkryssning i Amsterdam
 • Floriaden 2022
 • Blomsterparaden
 • Utfärd Delft
 • Utfärd tll Gouda och Keukenhof
 • Entré till Van-Gogh museet
TILLVAL:

Enkelrum: 3 800 kr

Höjdpunkter

 • Blomstertåget
 • Floriaden
 • Keukenhof
 • Amsterdam

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - HAARLEM

Transfer till Arlanda och flyg till Amsterdam på morgonen. Vi åker till en ostfarm för att äta lunch och få veta mer om deras verksamhet. Det blir möjlighet att handla. Därpå åker vi till Haarlem som brukar kallas ”Lilla Amsterdam” och är känd för konstnären Frans Hals. Fri tid i centrum. De som önskar kan vara med på en stadspromenad. Incheckning på vårt hotell beläget strax utanför centrum. På kvällen blir det gemensam middag på vårt hotell. (L, M)

Dag 2
GOUDA & KEUKENHOF

Efter vår första frukost i Holland är det dags för dagens upplevelser. Vi åker till den trevliga ”oststaden” Gouda där vi ska se den berömda ostmarknaden. Gouda är även känt för sina goda ”Stroopwafel” – sirapsvåfflor, keramik, piptillverkning och många vackra historiska sevärdheter. Den äldsta stadsdelen är belägen innanför en runtgående kanal, rymmer flera betydande byggnader från slutet av medeltiden och renässansen, främst Sankt Janskerk med berömda glasmålningar och gravskulpturer. Det blir tid att upptäcka staden på egen hand. Blomsterparken Keukenhof, bjuder på en skönhetsupplevelse utan motstycke. I den 32 hektar stora parken kan vi i lugn och ro beundra alla vackra blomsterarrangemang med över 7 miljoner tulpaner, hyacinter, narcisser i över 800 varianter. Åter till hotellet för gemensam middag. (F, M)

Dag 3
AMSTERDAM

Efter frukost ger vi oss iväg för att bekanta oss närmare med den holländska huvudstaden. Vi ser den under en båttur på kanalerna, som till en del ersatt det traditionella gatunätet och som ger en bild av staden. Visste du att Amsterdam har fler broar än Venedig? Centrum är numera avstängt för större fordon så efter en kort rundtur med bussen kan de som önskar gå med på en stadsvandring där guiden ger tips. Det blir tid till att upptäcka staden på egen hand, shoppa, äta lunch. Ett besök vid den flytande blomstermarknaden är trevligt. Vi besöker Van Gogh-museet. Åter till hotellet för gemensam middag. (F, M)

Dag 4
BLOMSTERTÅGET & DELFT

I dag ser vi ett av vårens mest berömda evenemang, blomstertåget, en 40 km lång blomsterfest. Miljontals blommor pryder ekipagen och vi får se de mest fantasifulla skapelser, en sann fröjd för ögat. Tåget startar på förmiddagen i Noordwijk vid havet. Vi fortsätter sedan till den pittoreska staden Delft, där vi besöker en fajansporslinstillverkare och får fri tid att upptäcka stans gamla centrum. Därefter återvänder vi till Haarlem och vårt hotell. Blomstertåget når
dit på kvällen som vi disponerar på egen hand, fritt att se mer av tåget, uppleva folklivet i centrum och att äta middag på någon av stans trevliga restauranger. (F, L)

Dag 5
FLORIADEN & HEMRESA

Idag är det dags för resans huvudnummer- trädgårdsmässan Floriaden. Den hålls i Almere som är beläget i provinsen Flevoland. Här ser vi ett exempel på hur man skapat land ur hav, genom att skapa poldrar som sedan bebyggts. Idag har denna polder något över 400.000 invånare. Vad gäller växter och plantor har Nederländerna Europas mest betydande export av lökar, plantor, snittblommor och grönsaker. Floriaden arrangeras vart tionde år med såväl holländska utställare som från andra delar av världen. Varje gång har man ett tema, denna gång ”Växande gröna städer” och här presenteras kreativa, gröna, miljötänkande, hållbara lösningar för att förverkliga detta. På området finns mycket annat, bland annat ett flytande konstmuseum som är ett exempel på Nederländernas nytänkande arkitektur. Även kaféer, restauranger och levande musik finns på området. Fri tid här och sedan transfer till flygplatsen och flyg hem. Transfer från Arlanda på kvällen. (F)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Hotel Van der Valk, Haarlem, 4****

Läge: Hotellet ligger 2 km från Haarlem centrum.
Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, kaffe- och tekokare, strykjärn.
Faciliteter: Restaurang, bar.
Adress: Toekanweg 2, 2035 LC Haarlem, Nederländerna
Tel: +31 23 536 7500
Hemsida: www.hotelhaarlem.nl

Hotellets hemsida

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev