Blomsterparaden i Holland 2023

med Amsterdam, Keukenhof & Delft

Möt våren och njut av den fantastiska blomsterprakten med växter i överflöd – tulpaner, hyacinter och andra vårväxter. Vi ser den årliga blomsterparaden som går från Noordwijk till Haarlem, där miljontals blommor pryder de olika ekipagen. Den vackra parken Keukenhof bjuder in till blomsterfest. Vi bor i Haarlem, kallat ”lilla Amsterdam”, för sina kanaler, konstskatter, sitt trevliga gamla centrum och sina shoppingmöjligheter. Från Haarlem gör vi dagliga utflykter till Blomstertåget, blomsterparken Keukenhof, Amsterdam, ostmarknaden i Alkmar med sin medeltida gamla stad och fina shoppingmöjligheter. En upplevelserik och trevlig resa.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Jöran Nielsen
 • Flyg Arlanda-Amsterdam t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 lunch (L) och 2 middagar (M)
 • Stadspromenad i Haarlem
 • Stadspromenad i Amsterdam
 • Kanalkryssning i Amsterdam
 • Blomsterparaden
 • Utfärd tll Gouda och Keukenhof
 • Besök Muiderslot
 • Utfärd Delft & Haag
 • Utfärd till Alkmaar & Volendam
TILLVAL:

Enkelrum: 3 900 kr

Höjdpunkter

 • Blomstertåget
 • Keukenhof
 • Amsterdam

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2023-04-19
Resa: Blomsterparaden i Holland 2023
Dagar: 5
Pris: 18950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - HAARLEM

Flyg till Amsterdam på morgonen. Vi åker till Haarlem där vi ska bo fyra nätter. Efter ankomst till Haarlem äter vi lunch varefter vi checkar in på hotellet. De som önskar kan sedan vara med på en stadspromenad i Haarlems gamla centrum och kanske besöka Frans Hals muséet. Därefter blir det gemensam middag på vårt hotell, beläget strax utanför centrum. Middag på hotellet. (M)

Dag 2
AMSTERDAM

Vi börjar vår resa med att under en heldag bekanta oss närmare med den holländska huvudstaden. Vi ser den under en båttur på kanalerna, som till en del ersatt det traditionella gatunätet och de som önskar kan gå med på en guidad stadsvandring till fots. Det blir tid till att upptäcka staden på egen hand, shoppa, äta lunch, kanske ett besök på Rijksmuseum, Van Gogh museet eller Tulpanmuseet kan vara intressant. (F)

Dag 3
OSTMARKNAD & VOLENDAM

Idag åker vi för att se den berömda ostmarknaden i trevliga Alkmaar, där det även finns tid att promenera i den gamla stadsdelen, och shoppa längs stadens långa shoppinggata. Vi fortsätter till Volendam, ett litet fiskeläge, känt för sin tillverkning av ost och träskor. Vi besöker en ostbonde och smakar på den berömda holländska osten samt ser hur man tillverkar de speciella holländska träskorna. Gemensam lunch och egen tid i byn. Åter till hotellet. (F, L)

Dag 4
BLOMSTERTÅGET, DELFT & HAAG

I dag ser vi ett av vårens mest berömda evenemang, blomstertåget, en 40 km lång blomsterfest. Miljontals blommor pryder ekipagen och vi får se de mest fantasifulla skapelser, en sann fröjd för ögat. Tåget startar på förmiddagen i Noordwijk vid havet. Efter detta åker vi till residensstaden Den Haag där vi får tid till lunch på egen hand och den som önskar kan passa på att besöka konstmuseet Mauritshuis. Vi fortsätter sedan till den pittoreska staden Delft, där vi besöker en fajansporslinstillverkare och får fri tid att upptäcka stans gamla centrum. Delft kallas Prinsstaden eftersom alla medlemmar av den kungliga familjen är begravda här. Konstnären Johannes Vermeer föddes och verkade i Delft och här finns även Vermeer Centrum där du kan upptäcka mer om konstnären. Han ligger begravd i Oude Kerk i centrum. Därefter återvänder vi till Haarlem och vårt hotell. Blomstertåget når Haarlem på kvällen som vi har på egen hand, fritt att se mer av tåget, uppleva folklivet i centrum och att äta middag på någon av stans trevliga restauranger. Middag på hotellet. (F, M)

Dag 5
KEUKENHOF & HEMRESA

Förmiddagen tillbringar vi i blomsterparken Keukenhof, som bjuder på en skönhetsupplevelse utan motstycke. I den 32 hektar stora parken kan vi i lugn och ro beundra alla vackra blomsterarrangemang med över 7 miljoner tulpaner, hyacinter, narcisser i över 800 varianter och Tulipmania utställningen i Juliana paviljongen. Årets tema är Flower Power. Eftermiddagen ägnar vi åt sagoslottet Muiderslot utanför Amsterdam. Slottet och parken har använts som inspelningsplats för åtskilliga filmer. Sen eftermiddag åker vi till flygplatsen och tar kvällsflyget åter till Arlanda. (F, L)

Reseledare

Jöran Nielsen

Skottland, Irland, Holland, Frankrike, Tyskland, Danmark, Sverige

Jöran är kanske vår mesta reseledare, ständigt på resande fot. Med enorm kunskap och roliga anekdoter gör han resan till ett sant nöje!

Hotell

Hotel Van der Valk, Haarlem, 4****

Läge: Hotellet ligger 2 km från Haarlem centrum.
Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, kaffe- och tekokare, strykjärn.
Faciliteter: Restaurang, bar.
Adress: Toekanweg 2, 2035 LC Haarlem, Nederländerna
Tel: +31 23 536 7500
Hemsida: www.hotelhaarlem.nl

Hotellets hemsida

Några av våra resor