Irland – öst till väst

Mellersta Irland med Galway, Connemara & Dublin

Upptäck Irland öst till väst. Vi reser tvärs över den gröna ön och bor några nätter i Galway i väst och några i Dublin i öst. Det blir sköna kontraster mellan det vilda landskapet i Connemara och den livliga storstaden Dublin. Har ni inte smakat en Guinness tidigare så blir det tillfälle att göra det nu, där det smakar allra bäst, på en irländsk pub. Olle och Irene förhöjer resan med sin kunskap, varma personligheter och underhållning.

Under vår resa Irland öst till väst få du se mycket av Irland och vi bor på två orter Galway och Dublin.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Svenska reseledare
  • Flyg Arlanda-Dublin t/r
  • Del i dubbelrum med frukost (F) Galway 3 nätter, Dublin 3 nätter
  • 2 lunch (L)
  • 6 middagar varav två med underhållning (M)
  • Besök whiskeydestilleri
  • Entré Guinness inkl 1 pint öl
  • Vallhundsuppvisning
  • Entré Powerscourt Garden
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum:
Maj 2021: 3600 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
DUBLIN - GALWAY

Vi ankommer Dublin och bussen sätter direkt kurs västerut till Galway. På vägen gör vi ett stopp i Tullamore och Tullamore DEW Heritage Center, där vi börjar med lunch innan vi bjuds på visning och whiskyprovning. Väl framme i Galway och vårt hotell äter vi middag på hotellet. (L, M)

Dag 2
CONNEMARA

Med bussen tar vi oss till det vilda och vackra Connemara. Vi gör ett besök i Kylemore Abbey, ett fd kloster och internatskola för flickor. I den muromgärdade Victorianska trädgården får vi se hur trädgårdsmästaren och arbetarna bodde på den tiden. På eftermiddagen blir det tid att på egen hand upptäcka staden Galway. Dagen avslutas med en medeltida bankett på Dunguaire Castle. med levande musik och mat i stora salen återskapas slottets medeltida glansperiod. (F, M)

Dag 3
BURREN, CLIFFS OF MOHER

Idag går färden söderut mot Burren och de berömda Moherklipporna med sina över 200 m höga stup, ett eldorado för den fågelintresserade. Burren är en vidsträckt kalkstensplatå helt utan träd. Is, vind och vatten har skapat sprickor där många sällsynta växter slagit rot. Efter besöket vid klipporna intar vi en lättare lunch hos Birgitta & Peter på Burren Smokehouse, där vi bjuds på deras prisbelönta rökta lax. Fåravel är en av Irlands viktigaste näringar och det finns fyra gånger fler får än människor här, men fårfarmarna skulle inte klara sig utan sitt viktigaste arbetsredskap, fårhunden. På Caherconell Sheepdog Demonstration får vi en uppvisning av dessa fantastiska hundar Gemensam middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 4
GALWAY-DUBLIN

Åter mot Dublin där vi börjar med en bussrundtur med besök i St Patrick´s Cathedral där Jonathan Swift var kyrkoherde på 1700-talet. Vi besöker sedan Guiness Storehouse, där vi lär oss allt om hur man brygger det mörka Guinnessölet. Middag på vårt hotell i Dublin. (F, M)

Dag 5
WICKLOW

Hela dagen tillbringar vi i County Wicklow, som kallas ”Irlands trädgård”. Vår tur omfattar Wicklow Mountains med Powers-court Gardens och Glendalough (dalen med två sjöar), med sin fina natur och minnen från tidig kristen tid. Dagen avslutas med middag och Irländsk show. (F, M)

Dag 6
DUBLIN

Vi har hela dagen till att upptäcka Dublin på egen hand. Olle och Irene tipsar gärna om vad ni kan hitta på. Vi äter gemensamavslutningsmiddag på hotellet. (F, M)

Dag 7
HEMRESA

Mer tid att uppleva Dublin. Sen eftermiddag transfer till flygplatsen. (F)

Reseledare

Olle & Irene Sangemark

Wales, Irland, Sverige

Våra egna revyartister! Irene och Olle Sangemark är vana och erfarna utlandsguider, med en särskild förkärlek för de Brittiska öarna och då i synnerhet Wales och Irland. Med värme och glädje visar de de platser som ligger dem varmast om hjärtat.

Resekommentarer

Norra Irland

Just hemkommen från rubricerade resa vill vi tacka för en mycket intressant resa! Vi vill starkt rekommendera denna resa med Jöran som reseledare. Han är en glad skåning, som visar stor omtanke och besitter en god administrativ förmåga som underlättar för resenärerna att få till smidiga lösningar

Yvonne & Tord Eriksson, SPF Seniorerna Sigtuna Stad

Visa kommentaren

Bra att veta

Resan lämpar sig inte för den som är rullstolsburen, men i övrigt inga strapatser Man bör dock klara en promenad på 500 m i normal promenadtakt. Vi har haft rullatorer med på tidigare resor och det har inte varit några problem.

Guidningen sker i huvudsak på svenska eller sammanfattas på svenska. Showerna i Galway och Dublin är dock på engelska.

Några av våra resor