Ischia – en Må bra-resa

Ischia med termalbad & vandring

Följ med på en resa som får dig att må bra: italiensk mat & vin, varma termalbad och vandringar. På vulkanön Ischia, strax norr om Capri gör vi som italienarna och tar in på ett termalbadhotell och blir ompysslade. Tillsammans med vår svenska reseledare Anna Rudh Meo, som bor på ön sedan mer än 20 år, får du en riktig njutningsresa. Anna, som är en erfaren vandrings- och vinguide, visar oss sitt Ischia på ett personligt och omtyckt sätt.

Dagarna fylls med strövtåg längs havet eller mot vulkanens topp, bad i varma källor, besök hos vinmakare och rundturer på ön. Ischia kallas idag för hälsans ö och är en ljuvligt grön oas. Utvilade och avkopplade åker vi som avslutning till Elena Ferrantes härligt stökiga, charmiga och vackra Neapel.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare
 • Flyg Arlanda-Rom t/r
 • Transfer Ischia t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 4 luncher
 • 7 middagar
 • 2 Vinprovningar
 • Fri tillgång till termalbaden på hotellet
 • Ansiktsmask på Hotellets Spa
 • Utfärd Ponte med kastellet
 • Vandringar i Zari, Piano Liguori &Maronti
 • Heldag på termalbadpark inkl transfer
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 200 kr
Obs- begränsat med antal enkelrum

Dryckespaket Ischia 6 dgr: Vin & vatten till middag + 2 espresso/dag: 500 kr

Höjdpunkter

 • Annas kunskap om Ischia
 • Termalbad
 • Den goda maten
 • Härliga lätta vandringar
 • Avslutning och sista natten i magiska Neapel

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2018-10-25
Resa: Ischia – en Må bra-resa
Dagar: 8
Pris: 13450 kr
Platser: 1
Avresedatum: 2019-04-30
Resa: SPF-resa
Dagar: 8
Pris: 13450 kr
Platser: 5+
Avresedatum: 2019-05-22
Resa: Ischia – en Må bra-resa
Dagar: 8
Pris: 13450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ROM-ISCHIA

Flyg till Rom med ankomst vid tidig eftermiddag. Anna möter oss på flygplatsen och sedan åker vi söderut mot havet och Neapels hamn för en båttur till Ischia. Väl framme vidare till vårt termalbadhotell. En stunds vila, innan vi intar en gemensam välkomstmiddag på hotellet. (M)

Dag 2
ÖRUNDTUR & VINPROVNING

Under en heldagstur får vi uppleva mer av Ischia tillsammans med Anna som visar oss sin ö. Vårt första stopp blir Ischia stad med besök på Ischia Ponte för en guidad rundtur med besök i den mäktiga borgen – Castello Aragonese. Fortet ligger på en alldeles egen liten ö som binds samman med Ischia av en 220 m lång bro. Redan 474 f Kr. sägs det att tyrannen av Syrakusa, Hieron I, slog sig ner på fortet. Lite egen tid för lunch innan vi  fortsätter vår ö-tur. På en av Annas vänners vinkantina får vi provsmaka deras vin och smaka på lokala tilltugg.
Middag på hotellet. (F, M)

Dag 3
VANDRING & LA MORTELLA

Vi börjar dagen i lugnt tempo, en stund att prova hotellets termalbad eller tid för en ansiktsbehandling på hotellets spa. Vid lunchtid promenerar vi till San Francescostranden för en god lunch vid havet. Nu väntar en promenad i stilla takt uppför till den vackra botaniska trädgården La Mortella, för ett trevligt besök. Här ser vi både tropiska växter och plantor från medelhavsregionen, samt får en vacker utsikt. Dagen avslutas med en lättare vandring över Zaro-halvön, förbi La Colombaia, Viscontis villa. Den kände filmregissören hade ett sommarhus på Ischia. Vi förundras av platsen där några flickor från ön sägs ha sett Madonnan uppenbara sig. Buss tillbaka till hotellet. Gemensam middag. (F, L, M)

Dag 4
TERMALBAD

Ischia är en hälsans ö och idag skall vi njuta av de vackra termalbaden. Det varma källvattnet har skapat vattenparker med stora och små bassänger med olika temperaturer. Vi besöker en av öns finaste termalbad beläget invid havet. (F, M)

Dag 5
VIN & VANDRING PIANO LIGUORI

Vi börjar dagen med en lite mer krävande och utmanande vandring, 5 km lång med höjdskillnader ca 260 m, över kuperad mark (stabila skor och stavar kan vara bra här) till den övergivna byn Piano Liguori där det känns som om tiden stannat till. Vi äter en god lunch med ingredienser från familjens egna odlingar med utsikt av Capri. Vår vandring fortsätter genom vinlundarna och med fantastiska vyer vidare till familjen Mazzellas lilla vinkantina för
att prova öns bästa viner. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 6
MARONTISTRANDEN

Idag får en uppfriskande promenad på den 3 km långa Marontistranden, där sanden på vissa ställen är varm på grund av de varma källorna. Vi får uppleva närvaron av och påminns om Ischias vulkaniska ursprung. Möjlighet till
bad finns. Lunch på en för Ischiaborna väldigt känd trattoria där mamman i familjen lagar en riktigt italiensk måltid. Middag på hotellet. (F, L, M)

Dag 7
BELLA NAPOLI!

Vi lämnar Ischia tidigt på morgonen och avslutar i mytomspunna Neapel, pizzans födelsestad. Anna visar oss stadens sevärdheter under en rundtur där vi även ser miljöer som inspirerade Elena Ferrante att skriva böckerna
om Elena and Lila. Till lunch serveras en äkta neapolitansk pizza. Under eftermiddagen reser vi till Castel Gandolfo där påvarna har sitt sommarresidens. Vi checkar in på vårt hotell som är vackert beläget vid  lbanosjön. Avslutningsmiddag på hotellet. (F, M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Anna Rudh

Italien, Siclien, Ischia

Anna är vår härliga reseledare i Italien. Med kunskap och stort engagemang visar hon oss både sin egen ö och Sicilien.

Hotell

Ischia: Hotel San Francesco - 6 nätter

Vårt termal hotell är vackert beläget, det drivs som ett familjehotell med fokus på lokalodlade råvaror och god mat. Hotellet har ett spa med flera termalbassänger.

Läge: Hotellet ligger 5 minuters promenad från stranden

Rummen: WC, dusch/bad, TV, telefon, AC, hårfön, värdeskåp, minibar, wi-fi.

Faciliteter: Restaurang, bar, solterrass, strand, inom- & utomhuspool, hamambad, bubbelpool, spa, värdeskåp och wi-fi.

Adress: Via Tommaso Cigliano 37/39, Forio di Ischia, 80075 Ischia, Italien

Hemsida: www.hotelsanfrancescoischia.it
www.hotelsanfrancescoischia.it

Hotel Castelvecchio, Gandolfo 1 natt

Läge: hotellet ligger i Gandolfo,  3 mil från Roms flygplats

Rummen: WC/dusch, hårtork, TV, minibar

Faciliteter: Hotellet har 2 restauranger, terrass på taket, och utomhuspool
Läs mer på hotellets  hemsida

Castel Gandolfo (resan 25 oktober): 1 natt

Läge: Hotellet ligger i Castel Gandolfo i närheten av Rom.
Rummen: WC, dusch/bad, TV & telefon
Faciliteter: Restaurang, takterass och pool.
Adress: Viale Pio XI, Castelgandolfo
Tel: +39 81 878 30 32
Hemsida: www.hotelcastelvecchio.com/en/

Resekommentarer

Amalfi

Jag måste ge Anna, vår guide, ett stort TACK för allt. Hon är så fantastisk, verkligen en suverän och enormt duktig och kunnig guide.

Ewa Isaksson

Visa kommentaren

Bra att veta

Detta är en resa där det förekommer längre promenader. Vi rekommenderar inte denna resa om du använder rullator/käpp/kryckor för att ta dig fram.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev