Istrien & Zagreb

- med Opatija, Postojna och Ljubljana

Upplev norra Kroatien med Zagreb och den fashionabla gamla kurorten Opatija, även kallad ”Adriatiska kustens drottning”. Resan är en kombination av livfull storstad och elegant badort med besök till fina kustorter i Istrien som Pula och Rovinj. Sloveniens huvudstad Ljubljana är en grön, mysig och pittoresk stad med en intressant historia. Vi avlsutar resan med att upptäcka norra Kroatiens inland med den vackra barockstaden Varaždin, Etnoby Kumrovec samt huvudstaden Zagreb. På vår resa får vi även besöka den berömda Postojnagrottan som är den längsta grottan i världen som är öppen för allmänheten.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare Vanja Devčić
 • Flyg Arlanda- Zagreb t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 7 nt (F)
 • 4 luncher (L)
 • 6 middagar (M)
 • Utfärd Pula och Rovinj
 • Utfärd Postojnagrottan och Ljubljana
 • Utfärd Etnobyn Kumrovec
 • Utfärd Varazdin
 • Stadsrundtur Zagreb
TILLVAL:

Enkelrum: 1 900 kr

Höjdpunkter

 • Aquatica (Karlovac´ sötvattensakvarium)
 • Opatija
 • Guidad stadsrundtur i Pula & Rovinj
 • Postojnagrottan & Ljubljana
 • Zagreb stadsrundtur
 • Etnoby Kumrovec
 • Barockstad Varaždin

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Zagreb -Karlovac -Opatija

Vi möts på Zagrebs flygplats av Vanja och åker till Karlovac för lunch och tillfälle att prova det kända ölet Karlovacko som bryggts här sedan år 1854. Vi besöker Aquatica (Karlovac´ sötvattensakvarium) och gör också en lättsam stadsvandring. Färden går sedan till Opatija där vi checkar in på vårt hotell. Välkomstdrink och gemensam middag på hotellet (L,M)

Dag 2
OPATJA

Efter sovmorgon och frukost är det dags att lära känna Opatija. Under andra hälften av 1800-talet blev detta den mest eleganta badorten för eliten från Österrike och Ungern – främst den kejserliga familjen av huset Habsburg, men också alla i deras omkrets. Många eleganta hus, i s k belle époquestil, med tillhörande parker och trädgårdar uppfördes från år 1845 och framåt. Man njöt av det milda, behagliga klimatet och de natursköna omgivningarna. Under de förändrade tiderna på 1900-talet förföll parker och omgivningar, men på 2000-talet har man rustat upp Opatija och gäster kan åter njuta av det behagliga klimatet och SPA-njutningar. Och är åter ett av regionens mest efterfrågade turistmål! Vi gör en stadsvandring i lugn takt med reseledaren och sedan är dagen fri för behagliga promenader, SPA, fika eller lunch på något av de kaféer eller restauranger som finns att välja bland. Middag på hotellet. (L,M)

Dag 3
PULA & ROVINJ

I dag ska vi lära känna mer av Istrien. Vi besöker Pula för en guidad stadsrundtur och fika nära stadens romerska amfiteater, en av de sex största amfiteatrarna som finns bevarade. Lunchen intar vi i Rovinj, en av Kroatiens vackraste städer. Vanja visar oss staden och vi har lite egen tid att njuta av atmosfären. Åter Opatija sen eftermiddag. (F,L)

Dag 4
POSTOJNA & LJUBLJANA

Vi lämnar kusten och åker mot den berömda Postojnagrottan för en tur med tåg genom grottan. Vi njuter av den storslagna synen samt tittar på den märkvärdiga ormen (proteus anguinus)* som bara bor i kalkgrottor. Efter lunchen i Postojna vidare till Slovenien huvudstad Ljubljana för guidad rundtur. Lagom till middagen kommer vi till vårt hotell i Zagreb. (F, L, M)

Dag 5
STADSRUNDTUR ZAGREB

Zagreb var redan år 1094 ett biskopssäte, vilket innebär att det finns en lång och rik historia. Här finns samtidigt charm, själ, tradition och vacker atmosfär som energin hos en modern storstad med många studenter och livligt kaféliv. Och staden lockar allt fler turister. Vår rundtur sker både med buss och till fots. Efter rundturen kan ni utforska Zagreb på egen hand. Dagen avslutas med middag på hotellet. (F,M)

Dag 6
ETNOBY KUMROVEC

Kumrovec är välbevarad etnoby där man kan se hur livet såg ut i gamla kroatiska byar. Här är också forna Jugoslaviens ledare Tito född. Vi besöker hans barndomshem och får nya insikter om hans liv. Dagen avslutas på restaurang Ventek där man serverar traditionella maträtter från Zagorje (Nordvästra Kroatien). Efter nya matupplevelser återvänder vi till vårt hotell. (F, M)

Dag 7
VARAžDIN

Varaždin är en typisk centraleuropeisk barockstad i nordvästra Kroatien. Idag är staden mest känd för sin barockmusikfestival. Staden grundades på 1100-talet och kännetecknas av låga byggnader, barockgator, kyrkor med sina vackra kyrktorn, slott och parker. Gemensam lunch på restaurang. Tillbaka till hotellet för gemensam middag. (F, L, M)

Dag 8
HEMRESA

Direktflyg hem till Stockholm Arlanda. (F)

Reseledare

Vanja Devčić

Kroatien

Vanja är vår man i Zagreb, han visar sin stad och Kroatien med stor entusiasm och mycket bra svenska.

Hotell

Remisens Premium Heritage Hotel Imperial

Remisens Premium Heritage Hotel Imperial (4 *) i Opatija, tidigare Smart Selection Hotel Imperial, är en historisk byggnad som byggdes 1885, som ursprungligen namnges efter den belgiska prinsessen och österrikiska kronprinsessan Stephanie. Remisens Premium Heritage Hotel Imperial, som det andra hotellet på Adriatiska havet, byggdes i Secession-stilen.

Hotellet ligger i stadens centrum.  Sitt inspirerande historiska arv skapar en fantastisk blandning av fantasi och verklighet. Det breda utbudet av tjänster som erbjuds och den extraordinära positionen, inte långt från den kända strandpromenaden i Lungomare och den populära Slatina-stranden, är en perfekt kombination för en bra semester i Opatija.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev