Jordanien med Seniorens Reseklubb

Magiska Jordanien med Petra, Wadi Rum, Döda Havet

Upplev ett Jordanien som bjuder på otroliga bergslandskap, två hav och öken samt historiska platser som Petra och Jerash. Denna resa bjuder på många upplevelser och möten med den jordanska kulturen och beduinerna samt tid att koppla av och njuta av Döda och Röda havets stränder. Tillsammans med vår reseledare Ali Mostafa, hälsar vi er välkomna till ett av mellanösterns mest intressanta länder. Ali är svensktalande arkeolog från Egypten med lång erfarenhet och har guidat många nöjda svenska grupper till Jordanien. Ali förmedlar även den muslimska kulturen och religionen på ett sätt, som ger oss större kunskap och och en ökad förståelse för landet och dess befolkning. En resa framtagen för Seniorens reseklubb.

Resan den 31 mars är med Stephanie Johannesson som reseledare.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Ali Mostafa
 • Arlanda/Kastrup – Amman via Wien t/r
 • Del i dubbelrum med frukost på 4* hotell - Amman 2 nt, Döda Havet 1 nt, Petra 2 nt, Aqaba 2 nt
 • 3 luncher
 • 6 middagar (varav en med lokal familj)
 • Rundresa 8 dagar med buss
 • Guidade rundturer i Amman, Jerash, Madaba, Petra, Aqaba
 • Jeepsafari Wadi Rum
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 900 kr

Dricks tillkommer med ca 40 dollar

Visumkostnad tillkommer med ca 40 Jordanska dinarer. Betalas med kort eller kontanter på flygplatsen vid inresa till Jordanien.

Höjdpunkter

 • Jerash - Mellanösterns Pompeji
 • Mosaikstaden Mabada
 • Jeepsafari
 • UNESCO världsarvet Petra

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-03-03
Resa: Jordanien med Seniorens Reseklubb
Dagar: 8
Pris: 16950 kr
Platser: Väntelista
Avresedatum: 2020-03-31
Resa: Jordanien med Seniorens Reseklubb
Dagar: 8
Pris: 16950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
AMMAN

Vi flyger från Arlanda till Amman via Wien och anländer på eftermiddagen, vidare till vårt hotell i Amman. Incheckning och middag. (M)

Dag 2
AMMAN, JERASH

Vi börjar dagen med en rundtur i Amman, där vi ser de äldre stadsdelarna med Citadellet och romerska ruinerna samt marknaden. Vidare till Mellanösterns Pompeji – Jerash, som är en av de mest välbevarade romerska städerna utanför Italien. Området har varit bebott sedan stenåldern och staden föll ca år 63 till Romarriket. Den blomstrade fram till 600-talet då den invaderades av Persiska riket och den förstördes på 750-talet till stora delar av en jordbävning. Vi äter en god lunch i Jerash och middag serveras på vårt hotell. (F,L,M)

Dag 3
AMMAN, MADABA

Vi lämnar huvudstaden och färdas nu mot Mosesberget, 1500 m.ö.h för att beundra en fantastisk utsikt mot Jordandalen. Vårt andra stopp blir den berömda mosaikstaden Madaba. I bibeln omnämns staden flera gånger och i St. George kyrkan finner man den mest berömda mosaiken; den palestinska kartan som föreställer det heliga landet och dess omgivningar. I Nebo äter vi en god lunch. Vi färdas nu mot Döda havet , där vi först besöker vi Bethany, platsen invid Jordanienfloden där Jesus döptes av Johannes Döparen. Väl framme vid vårt hotell invid Döda havets östra strand. Nu väntar ett annorlunda bad i Döda Havets välgörande salta vatten. Middag.(F,L,M)

Dag 4
DÖDA HAVET - PETRA

Förmiddagen fri för bad och sol. Vi lämnar Döda Havet och reser mot Lilla Petra, en miniatyr av Petra dalen. Här serveras en god lunch. Incheckning på vårt hotell i Petra. (F,L)

Dag 5
PETRA

Hela dagen tillbringar vi i Petra som kanske är den mest kända platsen i Jordanien. Ett av världens sju nya underverk och med som ett av UNESCOs världsarv. Klippstaden som grundades av det arabiska nomadfolket nabatéerna för mer än 2000 år sedan imponerar med sin fantastiska arkitektur. Nabatéerna kom till området 400 f.Kr och lyckades grunda ett rike som sträckte sig hela vägen från Syrien i norr till Arabien i söder. Man valde Petra som huvudstad med tanke på den naturliga befästningen och handelsvägarna lades om så att staden blev alla viktiga civilisationers centrum. Till kvällen skall vi äta middag hemma hos en familj i Petra, och får smaka på lokala specialiteter. (F,M)

Dag 6
PETRA, WADI RUM

Vi lämnar Petra och åker längs slingriga vägar genom ett fascinerande och dramatiskt ökenlandskap till beduinernas ökendal, Wadi Rum, som inramas av brunröda klippor och imponerande bergsformationer. Nu väntar en spännande jeep safari där vi får uppleva denna överväldigande natur och se den märkliga naturens skiftningar. Vi njuter av den vackra solnedgången. Sen kväll beger vi oss till landets sydligaste stad och enda hamnstad, Aqaba. Med sitt strategiska läge mitt i farleden mellan de tre kontinenterna Europa, Afrika och Asien har staden historiskt sett spelat en stor och viktig roll. Aqaba är även känt för sina stränder och sitt klara vatten med vackra korallrev med ett fantastiskt rikt undervattensliv. Vi bor på fyrstjärninga Marina Plaza i Tala Bay. Middag. (F,M)

Dag 7
AQABA

Fri dag för sol och bad och besök till Aqaba och den lokala marknaden. Avslutningsmiddag på hotellet. (F,M)

Dag 8
AQABA - AMMAN

Resans sista dag och vi färdas vi till Ammans flygplats för hemresa via Wien. (F)

Reseledare

Ali Mostafa

Jordanien

Ali är vår man i Jordanien. Ali är utbildad egyptolog med ursprung i just Egypten. Med sitt lugna sätt förmedlar mellanösterns kultur på ett uppskattat sätt.

Stephanie Johannesson

Spanien, Kuba, Indien, Argentina

Stephanie är vår reseledare i Barcelona. Proffsig som få gör hon också långresor som Kuba och Indien.

Hotell

Amman: Hotel Century Park ****

Läge: Centralt

Officiell gradering: 4*

Rum: luftkonditionering/värme, TV, minibar, badrum med dusch, mini bar, säkerhetsbox, hårtork.

Faciliteter: Bar, restaurang, hiss, utomhuspool.

Wifi: Ja i allmänna utrymmen och på rummet.

Info om hotellet

Petra: Hotel Edom ***

Läge: nära beläget de historiska delarna av Petra

Rum: luftkonditionering/värme, TV, minibar, badrum med dusch, mini bar, säkerhetsbox, hårtork.

Faciliteter: Restaurang, hiss, spa, bastu

Wifi: Ja i allmänna utrymmen och på rummet.

Info om hotellet

Döda Havet: Ramada****

Info om hotellet

Aqaba: City Tower ****

Läge: Centralt

Rum: luftkonditionering/värme, TV, minibar, badrum med dusch, mini bar, säkerhetsbox, hårtork.

Faciliteter: Restaurang, hiss, utomhuspool

Wifi: Ja i allmänna utrymmen och på rummet.

Info om hotellet

Bra att veta

Ditt pass behöver vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.

Man ansöker om visum till Jordanien när man landat på flygplatsen. Detta kostar ca 40 jordanska dinarer och betalas på plats på flygplatsen i samband med ansökan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev