Julresa till Selma Spa i Sunne

- En avkopplande jul på Spa med jultraditioner

Under våra dagar i Värmland bor vi på Hotell Selma SPA i Sunne, en av Sveriges finaste SPA-anläggningar. Här får vi möjlighet till både aktivitet och återhämtning. Vi kan unna oss en behandling, ett dopp i någon av poolerna och avslappning i bastun. Ihop med julens fina traditioner såsom midnattsmässan och/eller julotta i Sunne kyrka umgås vi , har det mysigt och trevligt. Uppesittarkväll och jultomten är också givna inslag. Den goda maten ska vi självklart njuta av, hotellet väljer med omsorg lokala och ekologiska råvaror som med varsam och kärleksfull hand förädlas, med mesta möjliga smak.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Bussresa
 • Julvärd
 • Del i dubbelrum Selma SPA
 • Fri tillgång spa, träning & relax
 • Helpension från middag dag 1 till brunch dag 4
 • Besök Mårbacka
 • Traditionellt julfirande
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 600 kr

Höjdpunkter

 • Avkopplande spa och bad
 • God mat tillagad av utvalda råvaror
 • Julfirande
 • Besök Mårbacka

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-12-23
Resa: Julresa till Selma Spa i Sunne
Dagar: 4
Pris: 8950 kr
Platser: 3

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - SUNNE

På vägen till Sunne stannar vi till för en frivillig fika. Vid ankomst till vårt hotell bjuds vi på glögg, pepparkakor och ost i lobbyn samt får våra rum. Till kvällen äter vi värmlandsbuffé i restauranger. Musikunderhållning i lobbyn. (M)

Dag 2
JULAFTON

Vi äter en god frukost på julaftons morgon. Hotellet ordnar med flera aktiviteter under dagen. Gå på en tipspromenad, se Kalle Anka och hans vänner, besök Sunne kyrka för en julbön eller midnattsmässa. Under kvällen avnjuter vi ett julbord i restaurangen. Gym, pool och bastu är öppet under dagen för den som vill. (F, L, M)

Dag 3
JULDAGEN

För den morgonpigge erbjuds idag julottekaffe i loungen innan avfärd till till julottan i Sunne kyrka. Åter hotellet för frukost. Sunne kyrkokör besöker hotellet under förmiddagen och bjuder på julsånger. Efter lunch håller hotellet ett mat och dryckes quizz i loungen till självkostnadspris. Till kvällen äter vi kalkonbuffé i hotellets restaurang. En trubadur bjuder på musik i loungen. (F, L, M)

Dag 4
ANNANDAG JUL

Efter brunch på annandagen börjar vi vår hemresa, men först ett besök på Mårbacka Minnesgård. Selma Lagerlöf föddes på Mårbacka i Östra Ämtervik den 20 november 1858. I tjugoårsåldern lämnade hon hemmet för att utbilda sig till lärarinna vid Högre Lärarinneseminariet i Stockholm. Mårbacka gick efter faderns död ur släkten Lagerlöfs ägo, men tack vare sina stora litterära framgångar kunde Selma Lagerlöf år 1907 återköpa gården. Hon använde den först som sommarbostad. Åren 1921–1923 lät Selma Lagerlöf bygga om huset till dess nuvarande utseende, efter ritningar av den kände arkitekten Isac Gustaf Clason. I sitt testamente har Selma Lagerlöf föreskrivit att Mårbacka skall bevaras som en minnesgård, och visas för allmänheten som den var vid hennes bortgång. Inspirerade efter julhelgens sköna avkoppling och vår härliga gemenskap återvänder vi glada och nöjda. (F, B)

Hotell

Selma Spa

På prisbelönta Selma Spa i Sunne finns det mycket att göra oavsett om du vill vila upp dig eller uppleva några aktiva dagar.

Omgivningar
Selma Spa ligger 1 km från Sunne centrum och i närheten av hotellet finns fina utflyktsmål, kultursevärdheter och shopping. Men det är självklart också helt okej om du bara vill koppla av i en skön morgonrock eller njuta av någon spabehandling.

Spa
I hjärtat av Selma Spa hittar du deras spaavdelning med utomhus- och inomhuspooler, torrbastu, ångbast och örtbastu. I behandlingsmenyn hittar du en mängd olika behandlingar för hela kroppen.

Smakupplevelser
På Selma Spa står orden nyttigt och gott inte i motsats till varandra. Maten ska passa dig som lever ett aktivt liv och som gillar att njuta av livets goda. I restaurangen finns alltid både kött, fisk och vegetariskt på menyn.

Rum för återhämtning
Rummet är viktigt på ett spahotell. Det är där kan du dra dig tillbaka efter en dag av bad, behandlingar, träning och god mat. På Selma Spa är rummen stora och ljusa.

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev