Julresa till Värmland

Fira jul med Teddy och Micke

Slipp allt stök och fira julen med oss. Vi skapar julstämning tillsammans och ni blir serverade Hotell Frykenstrands klassiska specialiteter. Julen blir precis så värmländsk och gemytlig som förr i tiden.
Vår reseledare Teddy Lundberg har många strängar på sin lyra, är bl a sångare, skådespelare och kock. Det är dock musiken som är hans signum och opera ligger honom varmast om hjärtat. Han har även ett stort konstintresse med tyngdpunkt på 1800- och 1900-tal.
Teddy tar tillsammans med vår eminente chaufför Mikael Ineman, med oss till Vackra Värmland. På vägen besöker vi både Picasso-statyn i Kristinehamn och Lars Lerins Sandgrund i Karlstad.
Vi bjuds på lite kultur, god mat, lugn och ro, lite musik och stor dos julkänsla under våra dagar tillsammans.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Teddy Lundberg
 • Bussresa från Stockholm t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 2 nätter
 • Lunch dag 1
 • Besök Picasso-staty
 • Trerätters middagsbuffé dag 1
 • Lättare lunch dag 2
 • Julbord dag 2
 • Räksmörgås på Sandgrund dag 3
 • Bingolott till uppesittarkvällen
 • Entré & visning på Sandgrund
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 150 kr

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2021-12-23
Resa: Julresa till Värmland
Dagar: 3
Pris: 6550 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Frykenstrand

Teddy och Micke möter oss på Cityterminalen och vår resa mot vackra Värmland börjar. Vi stannar för lunch längs vägen. Utanför Kristinehamn, på en udde i Vänern står en märklig monumentalskulptur av Picasso. Hur har den hamnat här? Det får vi svar på av vår reseledare. Det blir tid för fotografering och lite sjöluft från ”Havet” som ortsbefolkningen benämner Vänern. På Hotell Frykenstrand välkomnas vi med glögg och lussebullar. Det dukas upp till en trerätters middagsbuffé som vi gemensamt avnjuter som en inledning på den klassiska uppesittarkvällen. Vi lyssnar till julmusik, dricker glögg, bjuds på julgodis och de som känner sig tursamma (eller bara vill följa traditionen), spelar Bingolotto tillsammans. Självklart ingår lotten! (L, M)

Dag 2
Julafton

Sovmorgon. På julafton dukas det upp en mysig julfrukost som vi alla äter i vår egen takt. Förmiddagen fri att ta en promenad längs vattnet, delta i Mickes kluriga frågesport eller bara ta det lugnt och läsa en god bok. Till lunch serveras tomtegröt och skinkmacka. Vår muskikkunniga reseledare Teddy underhåller oss med med några vackra julsånger innan vi sätter oss till bords för ett traditionellt julbord. Till kvällen får alla en liten julklapp, vi läser juldikter och njuter av varandras sällskap. (F, L, M)

Dag 3
Juldagen, Lerin & Hemresa

De som vill följer med Micke på Julotta i Sunnes vackra kyrka. Efter en härlig frukost checkar vi ut från hotellet och styr kosan mot Karlstad. Vi får en kort guidad tur av staden från bussen. Turen avslutas vid Sandgrund som är Lars Lerins permanenta konsthall, belägen i Karlstad i den ombyggda restaurangen Sandgrund. Här kan man se Lars Lerins utställning året om och även besöka gästutställningsrummet där de har utställningar av speciellt inbjudna konstnärer inom olika former. Konsthallen tilldelades Årets Turismpris 2016 och i år, 2021, firar konsthallen 10-års jubileum. Under en guidad visning får vi se och lära oss mer om Lars Lerin som person och hans verk. I restaurangen äter vi räksmörgås till lunch innan vi fortsätter vår resa mot Stockholm där vi tar farväl av Teddy och Micke efter några härliga dagar i Värmland. (F, L)

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Spanien, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands. Han tar även väl hand om er på långtidssemester på Teneriffa.

Mikael Ineman

Sverige

Micke är vår eminente chaufför. Han driver bussbolaget Viatour och hjälper oss med våra bussresor. En riktig fixare som älskar att se resenärer trivas. Har en förkärlek för klassisk musik och kör gärna våra resor till landets olika operascener.

Hotell

Hotell Frykenstrand

I By, strax norr om idérika Sunne, längst med sjön, Fryken, ligger Frykenstrand Hotell & Konferens. Med det natursköna omgivningarna skänker det själen ro samtidigt som kreativa, inspirerande och kvalitativa möten skapas i en genuin Värmlandsmiljö.

Hotellet har en spännande historia och har tidigare fungerat som privatbostad, semesterhem för husmödrar, som rehabiliteringshem

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev