Kick start med Vi i Villa på Costa Tropical

med Sofia Åhman, Karin Almström, Helena de La Corte & Kicki Wallblom

Kom igång med massor av rolig träning, dans och yoga på soliga Playa Granada. Följ med oss på vårens peppigaste resa och ladda för sommaren 2022!

Vi åker till soliga Playa Granada på Costa Tropical för att göra en kick start med både träning och inspiration som ger oss energi inför sommaren. Tränaren Sofia Åhman, känd från Hemmagympa med Sofia, hjälper oss att komma igång och hitta träningslusten. Karin bjuder på föreläsningar om trädgårdsdesign, ekologisk mat och personlig utveckling. Kicki Wallblom håller lugna yogapass och vattengympa samt tar oss med på vandringar. På resan får du också chansen att träffa representanter från Vi i Villa. Vi kommer dessutom att äta gott, träffa massor av nya likasinnade vänner i alla åldrar, ha kul och bara njuta av livet! Den här resan är perfekt även för dig som väljer att resa ensam – här finns ett program att välja ur och tillfällen att göra nya bekantskaper. För de som vill spela golf erbjuder vi golfpaket med greenfee och för er som inte har spelat förut har ni nu chansen att ”prova på golf” med Karin. Vi kommer vara cirka 30 - 35 personer., vilket ger oss mer tid att träna med Sofia, göra smoothies med Karin och lugn yoga med Kicki.

Playa Granada Club Hotel ligger i Andalusien, på den del av Spaniens sydkust som kallas Costa Tropical. Hotellet är beläget mitt på stranden, vid foten av den vackra bergskedjan Sierra Nevada. Självklart kan du även ta det lugnt på stranden eller i solstolarna vid någon av hotellets två pooler om du hellre vill det. Här hittar du nämligen ett behagligt klimat, med inte mindre än 320 soldagar per år.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda/Kastrup/Landvetter - Malaga t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum
 • All inclusive från 12.00 dag 1 till 12.00 dag 9
 • All träning & aktiviteter enligt program
 • Inspirerande föreläsningar & workshops
 • Enkel och effektiv gruppträning
 • Discodanskvällar
 • Yoga
 • Morgonpromenad/jogga
 • Utfärd vandring
 • Kvällsunderhållning enligt program.
 • Reseledarens tjänster
 • Träning med Sofia 25 - 29 maj
TILLVAL:

Enkelrum; 3 390 kr

Höjdpunkter

 • Inspirerande träning med Sofia Åhman
 • Avkopplande yoga med Kicki
 • De vackra vyerna över hav och berg
 • Trevliga vandringar
 • Goda tips och råd från Karin Almström

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag
PROGRAM

Exempel på hur en dag kan se ut

08:00 Yoga
08.00 Morgonpromenad/jogg
09:00 Frukost
10:15 Föreläsning
11:30 Träningspass /Vattengympa
SIESTA – Lunch
15:30 Träningspass
16.30 Träningspass
18:00 Mingel med cava
19:00 Middag
20:30 Vissa kvällar underhållning/dans

Dag
SOFIAS PASS

SOFIAS PASS & FÖRELÄSNING

Träningstips – föreläsning
Det här är en inspirations föreläsning/workshop för dig  som vill ha lite träningstips och knep som passar dig. På ett lättsamt och inspirerande sätt pratar Sofia om hur man kan träna. Hur kan man träna med eventuell värk? Hur gör man för att få bra livskvalitet? Vad är Power? Små övningar kan ge stora resultat. Vi provar några övningar som du lätt kan göra hemma. Vi tränar inte för att bli yngre, utan för att kunna bli äldre!Efter den här föreläsningen/workshopen kommer du att ha redskapen för att skapa dig en friskare, starkare och gladare liv!

Hjärnstark:
I denna workshop får du prova övningar som är bra för både kropp och knopp. Hur kan vi träna upp hjärnan bäst och minska vår risk för demens? Vi provar en del övningar som utmanar hjärnan och som garanterat leder till en hel del skratt. Inget ombyte behövs. Tillsammans blir vi hjärnstarka!Passar dig som vill utmana hjärnan och lära dig mer om hur den kan tränas.

Rörlighet:
Att vi blir allt stelare med åldern har du säkert känt. Stelheten ställer till det när vi ska ta på strumporna, skotta, kliva upp på något och ta oss upp från golvet. Den orsakar också snedbelastningar och smärta. I den här klassen får du prova på flera rörlighetsövningar du kan göra hemma för att få en smidigare kropp. En liten insats kan ge stora vinster! Passar dig som vill bli rörligare.

Cirkelträning:
På olika stationer testar vi enkla och effektiva övningar som man kan köra hemma. Hur kan jag träna fast jag har skador? Hur kan jag variera min träning? På dessa pass tränar vi både styrka och kondition. OBS! Varje pass ser olika ut och ger dig nya övningar så att du får en gedigen träningsbank med dig! Sofia guidar dig och ger dig alternativ så att alla kan vara med. Kom och upplev träningsglädjen ihop med andra! Passar dig som vill komma igång med träningen eller ta träningen till en ny nivå.

Core – Mage /Rygg
Effektiv och funktionell träning för mage och rygg till härlig musik. En stark kärna är en bra grund för att slippa ryggont och få en bra hållning. Passar dig som vill träna mage och rygg.

Dag
KARINS INSPIRATION

Karin Alström

Karin är hemmafixaren som bygger och renoverar det hon behöver. När du inte ser henne som programledare för Lotto/Keno i TV4 arbetar hon på Slottsträdgården Ulriksdal, trädgårdsprofilen Bosse Rappnes handelsträdgård. Hemma på sin lilla täppa är mysfaktorn stor. Trots den lilla uteplatsen finns mycket att njuta av såsom hallon, tomater, örter och mycket mer. Hon vill inspirera andra till att göra sitt eget lilla paradis, även om man bara har en liten balkong. ”Ju renare mat vi äter ju bättre mår vi”, är en stor anledning till Karins intresse för att odla egna grönsaker, äta antiinflammationriskt och ekologiskt. Bra mat håller oss borta från krämpor och sjukdomar. Med Karin kan du också diskutera allt från hur du kan designa din trädgård eller balkong, ekologisk mat och personlig utveckling.

Tips & inspiration trädgård & balkong
Karin delar med sig av tips och råd om att göra fint i trädgården eller på balkongen. Karin arbetar till vardags på Slottsträdsgården Ulriksdal och tycker om att inspirera andra till att våga nytt i och skapa sitt eget lilla paradis.

Workshop – hur kan vi äta ekologisk och antiinflammatoriskt
”Ju renare mat vi äter ju bättre mår vi”, är en stor anledning till Karins intresse för att odla egna grönsaker. Under en workshop delar Karin med sig av sina erfarenheter och vi får tid att prata hur man kan odla sina egna grönsaker och välja rätt bland all ekologisk mat.

Smoothie – time
Karin tar med sin mixer och vi lagar smoothies och provsmakar. Karin delar med sig av sina recept.

Prova på golf
Har du tänkt att det vore roligt att prova golf, nu har du chansen. Karin tar er med till golfbanans range. Karin är tränare i golf och visar svingen.

Dag
KICKIS PASS

Christina ”Kicki” Wallblom
Vattengymnastik
Rolig, tuff och skonsam träning i pool med vattennuddlar och medryckande musik.

Prova på yoga
Ett enkelt yogapass med lugna övningar, yoga för alla.

Powerwalk
Att promenera är en skonsam och effektiv träningsform, nu lyfter vi den till en powerwalk med intervaller. Vi har stavar med för de som vill testa stavgång. Kanske tar vi också några löpsteg för de som vill.

Dag
UTFÄRD VANDRING

DAG 7: VANDRING BERGEN
Vi åker buss upp i Sierra Nevada till Portugos, för en trevlig vandring på 8 km som tar oss upp på vackra utsiktpunkter och förbi vattenfall. Nivåskllnad är 510 m.

DAG 8: SALOBREÑA
Vi vandrar längst havet till den pittoreska staden Salobreña, det är en sträcka på ca 7 km, sedan kan man välja på att vandra tillbaka samma väg eller ta den lokala bussen åter.

Dag
UTFÄRD TILLVAL GRANADA & ALHAMBRA

UTFÄRD (TILLVAL): GRANADA & ALHAMBRA
I slutet av veckan kommer vi erbjuda en utfärd till Granada och Alhambra med svensk guide. Vi åker med buss till Granada och börjar med en rundtur med bussen som avslutas vid Alhambra, där en guidad visning av palatsen och trädgårdarna väntar. Alhambra är med all rätt Andalusiens mest kända sevärdhet. Det finns ingenting i Europa som påminner om dessa palats. Inom palatsområdet finns flera spektakulära trädgårdar.

Reseledare

Karin Almström

Karin är hemmafixaren som bygger och renoverar det hon behöver. När du inte ser henne som programledare för Lotto/Keno i TV4 arbetar hon på Slottsträdgården Ulriksdal, trädgårdsprofilen Bosse Rappnes handelsträdgård. Hemma på sin lilla täppa är mysfaktorn stor. Trots den lilla uteplatsen finns mycket att njuta av såsom hallon, tomater, örter och mycket mer. Hon vill inspirera andra till att göra sitt eget lilla paradis, även om man bara har en liten balkong. ”Ju renare mat vi äter ju bättre mår vi”, är en stor anledning till Karins intresse för att odla egna grönsaker, äta antiinflammatoriskt och ekologiskt. Bra mat håller oss borta från krämpor och sjukdomar. Med Karin kan du också diskutera allt från hur du kan designa din trädgård eller balkong, ekologisk mat och personlig utveckling.

Sofia Åhman

Träningsexpert på TV

Sofia är träningsexpert på TV med sin Hemmagympa med Sofia och medverkan i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Helena La Corte

VD på Vi i Villa

Helena är VD och ansvarig utgivare på Vi i Villa. Hon har arbetat med Vi i Villa sedan år 2004. Helena tycker om allt som har med boende och hus att göra samt att resa - helst till varma platser. Hon tar gärna med er på en morgonpromenad och kommer på denna resa tillsammans med Johan även att hålla i programmet som helhet.

Kicki Wallblom

Reseledare, hälsoresor

Kicki är ansvarig för ReseSkaparnas, hon som älskar att vara ute på resande fot. Hon har stor erfarenhet som reseledare och kommer ta väl hand om er under resan. På träningsresorna tar hon er gärna med på morgonpromenader och leder vattengymnastikpass. Hon har en bakgrund som friidrottare, simlärare och tränare.

Hotell

IMPRESSIVE RESORT PLAYA GRANADA ****

Playa Granada Club Hotel ligger i Andalusien, på den del av Spaniens sydkust som kallas Costa Tropical. Hotellet är beläget mitt på stranden, vid foten av den vackra bergskedjan Sierra Nevada. Självklart kan du även ta det lugnt på stranden eller i solstolarna vid någon av hotellets två pooler om du hellre vill det. Här hittar du nämligen ett behagligt klimat, med inte mindre än 320 soldagar per år.

Impressive Resort Playa Granada ****
är ett stort all inclusive-hotell i toppklass med god mat, mängder av aktiviteter, bra pooler och sköna solstolar samt en trevlig strand.

RESTAURANG & POOLBAR
Här finns bland annat härliga bufféer och hälsosamma alternativ. I poolbaren serveras drinkar och gott kaffe.

RUMMEN
Alla rummen är rökfria och här finns också bad eller dusch, WC, hårtork, sminkspegel, satellit-TV, kylskåp, telefon. Rummen städas dagligen.

ALL INCLUSIVE:
• All inklusive servicen ingår från kl. 12.00 på ankomstdagen till kl. 12.00 på avresedagen.
• Frukost, lunch och middagsbuffé serveras normalt i huvudrestaurangen
• Drycker läsk, öl, bordsvin, filterkaffe, te ingår, hela dagen.
• I poolbaren kan man hämta vatten på flaska, som kan fyllas på i de vattenmaskiner som
finns i poolbaren och i restaurangen.
• På eftermiddagen serveras kaffe och kaka i poolbaren.
• All servering sker vid baren, ingen bordsservering av servitör.

POOLHANDDUKAR
Man kan låna poolhandduk, gå till receptionen, lämna en deposition på €10.
WIFI – är fritt i alla allmänna områden. Inget lösenord.

SPABEHANDLINGAR
Det finns ett stort urval av massage, manikyr, pedikyr samt hårsalong.

HOTELLETS AKTIVITETER
• Sex tennisbanorna • Gym • Fotboll, pingis, volleyboll och golf • Bågskytte.

 

Läs mer om hotellet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev