Kickstart med Vi i Villa och Blossom

Hälso- & inspirationsresa till Kroatien

Kom igång med massor av rolig träning, dans och yoga i soliga Kroatien. Följ med oss på vårens peppigaste resa och ladda för sommar 2020!

Vi åker till soliga Kroatien för att ladda med både träning och inspiration som gör oss startklara för årets härliga sommarliv. Tränaren Sofia Åhman, känd från SVT:s Go’kväll, hjälper oss att komma igång och hitta träningslusten. Matinspiratören från TV4 Nyhetsmorgon, Markiz Tainton bjuder oss på mat- och livsstilstips. Blossom Tainton-Lindqvist inspirerar med sina yoga- och dansklasser och hon får oss att både sjunga och dansa loss. På resan får du också chansen att träffa representanter från Vi i Villa. Vi kommer dessutom att äta gott, åka på utflykt, träffa massor av nya likasinnade vänner i alla åldrar, ha kul och bara njuta av livet! Alla pass och utflykter är frivilliga.

Den vackra Kroatiska kusten bjuder på många vackra medeltida städer varav Sibenik är en av Adriatiska havets pärlor, belägen vid Krka-flodens delta på den vackraste delen av Adriatiska havets östra kust. En bit från Sibenik finner vi halvön med resorten Amadria Park.

Avresa från Arlanda & Kastrup 27 maj-3 juni
Avresa från Landvetter 28 maj-4 juni
Oavsett avreseort är det samma innehåll i resan.

För att boka resa från Landvetter, klicka på Boka, välj antal resenärer. I steg 2 kommer du att kunna välja avreseort Landvetter.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Flyg Arlanda/Kastrup/Landvetter – Split t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost
 • 7 middagar med 1 glas vin & vatten
 • 6 lätta luncher med vatten
 • 1 glas bubbel per dag vid mingel
 • All träning & aktiviteter enligt program
 • Inspirerande föreläsningar
 • Enkel och effektiv gruppträning.
 • Skojiga danspass
 • Aqua Fun - vattegympa
 • Yoga för avslappning
 • Morgonpromenad, löpning, stavgång
 • Hälsoinspiration
 • Mattips och matlagning
 • Kvällsunderhållning
 • Svensk reseledare
 • Utfärd Sibenik med vinprovning
TILLVAL:

Dubbelrum eget bruk: 2 600 kr

DATUM:
AVRESA KASTRUP & ARLANDA -27 maj-3 jun

AVRESA LANDVETTER - 28 maj-4 jun
För att boka resa från Landvetter, klicka på Boka, välj antal resenärer. I steg 2 kommer du att kunna välja avreseort Landvetter.

Höjdpunkter

 • Yoga och Dans med Blossom
 • Styrka med Sofia
 • Matinspiration med Markiz
 • Den vackra adriatiska kusten
 • Amadria Parks stränder och faciliteter

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-05-27
Resa: Kickstart med Vi i Villa och Blossom
Dagar: 9
Pris: 15950 kr
Platser: 3

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 2-7
ETT SMÖRGÅSBORD MED INSPIRATION

Resan erbjuder olika aktiviteter du kan välja på:

Nedan är en exempeldag med preliminära tider:
07.30 Morgonpromenad, löpträning
08:00 Yoga
09:00 Frukost
10:30 Inspirerande föreläsning
12:00 Roligt & stärkande träningspass
13.00 Matlagning

SIESTA – Lunch

15.00 Härligt danspass
16.00 Aqua Fun – vattengympa
18:30 Mingel med drink
19:00 Gemensam middag
20:30 Underhållning

Dag 2-7
UTFÄRD TILL SIBENIK MED VINPROVNING

Vi besöker den äldsta ursprungliga kroatiska staden, som omnämns för första gången år 1066, då Krešimir IV var kroatisk kung. Om stadens rika kulturhistoriska arv vittnar den stora katedralen St. Jakob, ett av den berömda byggmästaren Juraj Dalmatinacs verk, även utnämnt av Unesco till världsarv. Utöver katedralen finns ett flertal kyrkor, kloster, palats och fyra fästningar som ramar in staden. Efter en guidad rundtur finns tid för shopping innan vi avslutar med en vinprovning.

Dag
SOFIAS PASS

SOFIA ÅHMAN
Sofia är träningsexpert i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Ett urval av nedan pass kommer erbjudas, ytterligare information erhålles närmare avresa.

Träningspromenader:

Gör dina promenader till träningspass. Här testar vi intervaller och träningskort, så att vi får upp pulsen och tränar konditionen. Alla jobbar på sin nivå!

Vattengympa: 

Vi skakar loss till härlig musik och tränar både styrka och flås i vattnet. Det här är ett riktigt ”feel-good” pass!

Rörlighetspass:

Vi tränar flexibilitet, stabilitet, ledstyrka och kroppskontroll i den här klassen. Syftet är att öka, sin rörlighet och samtidigt bli stark i hela sitt rörelseomfång. Vi tränar styrka samtidigt som vi utmanar rörligheten. Här får du en massa nya övningar du sedan kan köra själv hemma för att hålla dig skadefri och rörlig.

Cirkelfys:

Cirkelträningspass speciellt anpassat för seniorer. Här får du övningar du kan köra utan redskap både ute och inne. Vi tränar både kondition, styrka, rörlighet och balans i ett och samma pass. Alla kan vara med och jobba utifrån sin förmåga. Kommer att finnas i två nivåer: nybörjare och träningsvana.

Mage/Rygg
I detta pass får du utmana dina coremuskler ordentligt! Sittande, liggande, stående, snabbt, långsamt. Massor av övningar och inspiration för din viktiga kärna (core)

Workshop: 

I denna workshop får du prova övningar som är bra för både kropp och knopp. Vi provar en del övningar som utmanar hjärnan och som garanterat leder till en hel del skratt. Tillsammans blir vi hjärnstarka!

Passar dig som vill utmana hjärnan och lära dig mer om hur den kan tränas.

Dag
OM BLOSSOM

Blossom Tainton-Lindquist
Holistic Lifestyle Coach, Ayurvedahälsorådgivare, Personlig tränare samt Yogainstruktör. Artist och föreläsare.

Blossom kommer under veckan hålla i yogapass på morgonen och en eftermiddag blir det lugn Yinyoga och meditation samt några härliga danspass. Utöver det ger hon en föreläsning samt underhåller med musik tillsammans med sin man Hans.

Föreläsning
M.U.M.S. Mat-Umgänge-Motion-Sömn.
4 grundpelare i livet för hälsa och välmående. En föreläsning i ett holistiskt koncept, till stor del inspirerat av den indiska läkekonsten Ayurveda, ”medicinens moder”.

 

Om Blossom:
Blossom är en ständigt aktuell folkkär hälsoprofil med ett av de starkaste varumärkena i Sverige inom hälsa, friskvård och träning. Hon har pushat tränat och coachat unga som gamla, kända som okända i dryga 20 år. Det stora genombrottet kom med hälsoprogrammet ”Toppform” i SVT där Blossom var programledare och coach i samtliga 6 säsonger. Hon var chefredaktör för hälsomagasinet ”Blossom” och varit träningsexpert i ett otal radio och tv-program. Hon har varit ”ansikte” för Alltförhälsan-mässan under tre år och har ett nära samarbete med Springtime Travel som anordnar Training camps till diverse resmål. Blossom var en väldigt populär ambassadör för VårRuset mellan 2013-17 och turnerade land och rike runt för att coacha och peppa hundratusentals deltagare.

Blossom utger en tredjedel av gruppen Afro-dite. Vinnare av melodifestivalen 2002.
De medverkade även 2003 och 2012. Gruppen bildades 1999 och övriga medlemmar är Gladys del Pilar och Kayode Shekoni

Afro-dite gjorde den kritikerrosade succeföreställningen B.U.S som turnerade med Riksteatern under hösten 2012 samt våren 2013
De blev aktuella igen med showen :”MOTOWN” som hade premiär på Berns i Stockholm i november 2015 och sedan turnerade i 2 år.

Blossom är även aktiv som soloartist då hon både gästar olika band och orkestrar samt med eget band eller enbart girarrist, framträder på både stora och mindre scener och events i Sverige. Reportoaren är bred med alltifrån visor till soul, rock och gospel

Dag
OM MARKIZ TAINTON, MATKREATÖR

Matinspiratören som älskar livet och bjuder på mat, livsstil och familje- inspiration i vardagen i hennes sociala kanaler. Den röda tråden genom allt hon gör är äkthet, kärlek och mycket skratt. Vi möter Markiz i TV4 Nyhetsmorgon på söndagar där hon med sin absoluta styrka som smaksättare lagar underbar mat.

Markiz kommer hålla intressanta och inspirerande föreläsningar med tips samt några matlagningstillfällen.

Reseledare

Sofia Åhman

Träningsexpert på SVT:s Go´kväll

Sofia är träningsexpert i TV-programmet Go´kväll, föreläsare och utbildad personlig tränare samt senior PT. Sofia är en mästare på att få människor att skratta, svettas och må bra. Hon har jobbat på en rad träningsresor och älskar kombinationen av sol, upplevelser, träning, god mat och nya bekantskaper!

Blossom Tainton-Lindqvist

PT, Yogainstruktör, föreläsare, underhållare

Blossom är en av våra mest omtyckta hälsoprofiler och artist. En personlig tränare, yogainstruktör och inspirerande föreläsare. Blossom håller i yoga och roliga danspass, inspirerande föreläsningar och bjuder på soft unplugged underhållning med sin man Hans Lindqvist.

Markiz Tainton

Matkreatör

Markiz är matkreatör i TV4 Nyhetsmorgon och har varit med i Sveriges mästerkock. Markiz är matinspiratören som älskar livet och bjuder på mat, livsstil och familjeinspiration i vardagen. Markiz är en smaksättare och hon lagar underbar mat. Markiz ger oss mattips och vi lagar mat tillsammans.

Kicki Wallblom

Kicki är ReseSkaparnas Verksamhetschef som älskar att vara ute på resande fot. Hon har stor erfarenhet som reseledare och kommer ta väl hand om er under resan. Hon har en bakgrund som friidrottare och tränare och tar er gärna med på morgonpromenader.

Johan Danielsson

Försäljningschef Vi i Villa

Johan är ansvarig för Vi i Villas samtliga kommersiella aktiviteter där läsarresor är en viktig och spännande del. Johan gillar att träna på gym och har nyligen blivit pappa till en liten kille som heter Philip. Johan tar gärna med er på en morgonpromenad och kommer på denna resa tillsammans med Helena även att hålla i programmet som helhet.

Helena La Corte

VD på Vi i Villa

Helena är VD och ansvarig utgivare på Vi i Villa. Hon har arbetat med Vi i Villa sedan år 2004. Helena tycker om allt som har med boende och hus att göra samt att resa - helst till varma platser. Hon tar gärna med er på en morgonpromenad och kommer på denna resa tillsammans med Johan även att hålla i programmet som helhet.

Hotell

Amadria Park

AMADRIA PARK – EN UNIK RESORT UTANFÖR SIBENIK
Den är mest känd för sina 5 stränder som sträcker ut sig över den 4 kilometer långa kuststräckan. Omgärdat av Medelhavets vackra växtlighet erbjuds modern inkvartering i en vacker miljö. Bland stränderna kan nämnas en fin sandstrand som ligger vackert placerad mitt i området och binder samman de många attraktionerna i närheten. I en liten havsvik med små klapperstenar som svalkas av ett kristallklart hav ligger Spa Beach. På Amadria Parks spa erbjuds en mängd olika behandlingar för både kropp och själ eller upptäck spaet på egen hand och bada i någon av de sex uppvärmda poolerna. I skönhetssalongen kan man skämma bort sig själv med både manikyr och pedikyr eller ett besök hos frisören. I hjärtat på Amadria Park ligger Ethno Village, en rustik juvel med mängder av karaktär. Här förädlas närodlade råvaror på ett traditionellt sätt och blir till vin, olivolja och bröd som sedan serveras i restaurangen. Det tar ca 1 timme från flygplatsen till hotellet.

Amadria Jura****

Vi bor på fyrstjärniga Hotell Jure, ett elegant hotell med ljus och välkomnande interiör. Hotellet är beläget mitt i de grönskande omgivningarna nära havet. I den stora lobbyn sjunker man gärna ned i de bekväma fåtöljerna. I restaurangerna serveras ett brett utbud av goda maträtter tillagade av färska råvaror i säsong. Frukostbuffén är stor med ett både nyttigt och njutbart utbud av kalla och varma tillbehör, nybakat bröd och färsk frukt. På hotellets eget Spa & Wellness erbjuds en mängd olika rogivande behandlingar med havstema. Mellan hotellet och den 300 meter långa sandstranden vid havet ligger hotellets eget poolområde. Tack vare närheten till havet, stranden, poolen och den fascinerande ”Ethno Village” erbjuds en trevlig miljö för både avkoppling och träning. Det tar cirka 1 timme från flygplatsen till hotellet.

Rum: Dubbelrum (22 m²) för 2 personer. Rummen har dubbelsäng (180×210 cm) eller två enkelsängar (90×210 cm), fönster med utsikt mot atriumgården eller fransk balkong mot gården. Alla rum är luftkonditionerade och har platt-TV med satellitkanaler, säkerhetsbox, telefon, minibar, samt badrum med dusch, wc och hårtork. Hotellet tillhandahåller ett urval av badrumsprodukter. I rummen finns garderob och skrivbord.

Bad: Klapperstensstrand, sandstrand samt 3 utomhuspooler varav 1 med saltvatten. Solstolar vid poolen ingår i priset.

Jure Spa: (inträde tillkommer): – Ångbastu – Relaxavdelning – Te-lounge – Ansikts- och kroppsbehandlingar finns att beställa.

Måltider: Frukostbuffé och middag ingår samt en lättare lunch. Till middag ingår 1 glas vin & vatten. Till lunchen ingår vatten.

Övrigt: Totalt 384 rum. Städning 7 dagar/vecka. Hotell Jure är en del av Amadria Park och vissa av faciliteterna är mot avgift. Gratis Wi-Fi, högre hastighet mot avgift.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev