Kiev

En av Europas vackraste städer

Upplev Kiev, en av Europas vackraste huvudstäder med en mycket intressant historia. Staden är vackert belägen invid floden Dnjepr. Kiev stoltserar med en imponerande arkitektur samtidigt som staden erbjuder ett rikt kulturliv och många mysiga caféer. Shoppingutbudet är brett och promenadstråken genom Kievs parker är många. Vi besöker många sevärdheter, som Sofiamuseet och vi tar en promenad på Andrijivskij Uzviz (Kievs Montmartre) och besöker den förre presidenten Janukovitjs omtalade residens utanför Kiev. Lokala specialiteter serveras och vi får under en vinprovning smaka de goda vinerna. Vår svenska reseledare Catharina Falkengård visar oss denna pulserande lite okända stad med omnejd.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare Catharina Falkengård
 • Transfer Biet (G:a Värmdöv. 11) - Arlanda t/r
 • Flyg Arlanda-Kiev t/r
 • Transfer flygplats-hotell i Kiev t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 luncher (L)
 • 1 middag (M)
 • 1 vinprovning
 • Stadsrundturer med St Sofiakatedralen, St Michaelsklostret m fl
 • Utfärd till Hutir Savki
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Tillägg
Enkelrum: 850 kr

Utfärd: Mexhigirya: 350 kr
Utfärd: Poltava: 990 kr

Höjdpunkter

 • St Sofia katedralen
 • Andrijivsky Uzviz - Kievs Montmartre
 • Hutir Savki

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2018-09-27
Resa: Kiev
Dagar: 4
Pris: 8250 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - KIEV

Vi ankommer Kiev på eftermiddagen och bekantar oss med staden under en guidad bussrundtur, där vi ser hur vacker staden är, som ett vykort där den ligger på kullarna runt floden Dnjepr. Vi ser stadens parker, huvudgatan Khreshchatyk med dess många gatucaféer. Det påminner om Rom eller Paris. Under vår panorama tur stiftar vi bekantskap med stadens arkitektur med pärlor som Vladimirkatedralen, den Gyllene Porten, Nationaloperan, baletthuset, Mikaelkatedralen med sina guldspiror samt den äldsta delen av Kiev – Podil. Vi ankommer till vårt hotell och en stunds vila innan vi skall
äta en god traditionell ukrainsk middag på en lokal restaurang. (M)

Dag 2
KIEV STADSRUNDTUR

I dag skall vi upptäcka mer av Kiev. Under en guidad tur besöker vi Sofiamuseet som är ett minnesmärke från 1000-talet till 1700-talet. Sofiakatedralen, anlades år 1037 av Fursten Jaroslav den Vise. Jaroslav var gift med den svenska prinsessan Ingegerd Olofsdotter. Katedralen är berömd för sina vackra fresker samt kanske framförallt för alla mosaiker som finns bevarade sedan 1000-talet. En annan av stadens mest omnämnda
sevärdheter är Mikaelkatedralen med sitt kloster och gyllene kupoler. En god lunch med dryck serveras på en lokal restaurang. Nu ska vi strosa lite och fortsätter vår utforskning av staden med Andrijivsky Uzviz – Kievs Montmartre. Många hus på denna gata har en given plats i stadens historia.
Numera är gatan fylld med människor som promenerar bland talrika antikvariat, souvenir affärer samt kafeterior. Här hittar man typiska ukrainska broderier, tavlor, ryska matrjoshkor, gamla militärkläder m.m. Vi besöker en lokal matmarknad och går i den gamla staden. Dagen avslutas med en vinprovning på Massandra vinbar. (F,L)

Dag 3
EGEN TID/FRIVILLIGA UTFÄRDER

En egen dag att upptäcka Kiev och dess muséer, parker och caféer. Vår reseledare ger tips på trevliga besök. (F)

Eller välj en frivillig utfärd mot tillägg.

UTFÄRD HALVDAG MEZHIGIRYA.
En mycket speciell utfärd till den förre presidenten Janukovytjs lyxiga residens utanför Kiev. Mezhigirya var under större delen av 1900-talet en statlig egendom som sedan gjordes om till Janukovytjs privata residens. De palatsliknande byggnaderna vid floden Dnjepr breder ut sig över ett område om 1,4 miljoner kvadratmeter, omgivna av en mur som är över fem mil lång. Guiden visar oss runt på denna märkliga plats där inga pengar verkar ha sparats i jakten på att bygga upp en kejsares status. Vi ser ett överflöd av guld, marmor och kristall, en konstgjord sjö, ett privat zoo, en privat kyrka och ett garage med ett stort antal veteranbilar och lyxbilar samt många udda detaljer.

 

HELDAG: POLTAVA
I turen ingår tåg Kiev-Poltava t/r samt en halvdagstur i Poltava med engelsktalande guide. Guiden tar oss med till slagfältet samt museet som berättar om slaget. Ni får också några timmar på egen hand i den behagliga universitetsstaden.

Dag 4
UKRAINSKA TRADITIONER

Strax innan lunch hämtar bussen oss från hotellet och vi skall besöka Hutir Savki, ett etnografiskt museum där vi lär oss mer om den ukrainska traditionen och livet på landet genom tiderna. Till lunch får vi smaka hemmagjord “borsch” och andra traditionella maträtter. Dags för färd till
flygplatsen för hemresa. (F,L)

Reseledare

Catharina Falkengård

Uzbekistan, Ukraina, Norge, Sverige

Catharina har gedigen kunskap och stor erfarenhet av världens alla hörn. Hon har alltid en historia att berätta.

Hotell

Hotel Premier Rus

Hotel Premier Rus är centralt beläget nära shopping, det ligger upp en liten kulle utanför Khreshatyk som är den viktigaste boulevarden i Kiev. Hotellet ligger nära nog för att promenera till de viktigaste sevärdheterna men i ett lugnt område. Det är ett större trevligt bra trestjärnigt hotell med restaurang och bar.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev