Kiev

Europas vackraste stad

Upplev Kiev, en av Europas vackraste huvudstäder med en mycket intressant historia. Staden är vackert belägen invid floden Dnjepr. Kiev stoltserar med en imponerande arkitektur samtidigt som staden erbjuder ett rikt kulturliv och många mysiga caféer. Shoppingutbudet är brett och promenadstråken genom Kievs parker är många. Vi besöker många sevärdheter, som Sofiamuseet och vi tar en promenad på Andrijivskij Uzviz (Kievs Montmartre) och besöker den förre presidenten Janukovitjs omtalade residens utanför Kiev. Lokala specialiteter serveras och vi får under en vinprovning smaka de goda vinerna. Vår svenska reseledare Catharina Falkengård visar oss denna pulserande lite okända stad med omnejd.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare Catharina Falkengård
 • Flyg Arlanda-Kiev t/r
 • Transfer flygplats-hotell i Kiev t/r
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 luncher (L)
 • 3 middagar (M)
 • 1 vinprovning
 • Stadsrundturer
 • Utfärd till Lavra
 • Utfärd till Mezhigirya
 • Utfärd till Hutir Savki
 • Alla transporter på resmålet
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1500 kr

Höjdpunkter

 • Utfärder till Lavra, Mezhigirya & Hutir Savki
 • Vinprovning
 • Stadsrundtur Kiev

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM - KIEV

Direktflyg till Kiev och transfer till vårt centralt belägna hotell. Incheckning och traditionell ukrainsk middag med lokala specialiteter på restaurang. (M)

Dag 2
KIEV STADSRUNDTUR

Idag ska vi upptäcka Kiev. Vi ser parkerna och huvudgatan Khreshchatyk med dess många gatucaféer. Det påminner om Rom eller Paris. Vi stiftar bekantskap med stadens arkitektur, med pärlor som Vladimirkatedralen, den Gyllene Porten, Nationaloperan, baletthuset, Mikaelkatedralen med sina guldspiror samt den äldsta delen av Kiev – Podil. Under en guidad tur besöker vi Sofiamuseet, ett minnesmärke från 1000-talet till 1700-talet som anlades år 1037 av Fursten Jaroslav den Vise. Jaroslav var gift med den svenska prinsessan Ingegerd Olofsdotter. Katedralen är berömd för sina vackra fresker och kanske framförallt för alla mosaiker som finns bevarade sedan 1000-talet. En annan av stadens mest omnämnda sevärdheter är Mikaelkatedralen med sitt kloster och gyllene kupoler. En god lunch med dryck serveras på en lokal restaurang. Nu ska vi promenera lite och fortsätter vår utforskning av staden till fots med Andrijivsky Uzviz – Kievs Montmartre. Många hus på denna gata har en given plats i stadens historia. Numera är gatan fylld med människor som promenerar bland antikvariat, souveniraffärer och caféer. Här hittar vi typiska ukrainska broderier, tavlor, ryska matrjoshkor, gamla militärkläder m.m. Vi besöker en lokal matmarknad och går i den gamla staden. Dagen avslutas sedan med gemensam middag på hotellet efter att vi fått smaka på lokalt vin på en vinbar. (F,L,M)

Dag 3
MEZHIGIRYA

En mycket speciell utfärd till den förre presidenten Janukovytjs lyxiga residens utanför Kiev. Mezhigirya var under större delen av 1900-talet en statlig egendom som sedan gjordes om till Janukovytjs privata residens. De palatsliknande byggnaderna vid floden Dnjepr breder ut sig över ett område om 1,4 miljoner kvadratmeter, omgivna av en mur som är över fem mil lång. Guiden visar oss runt på denna märkliga plats där inga pengar verkar ha sparats i jakten på att bygga upp en kejsares status. Vi ser ett överflöd av guld, marmor och kristall, en konstgjord sjö, ett privat zoo, en privat kyrka och ett garage med ett stort antal veteranbilar och lyxbilar samt många udda detaljer. Tillbaka till Kiev för en eftermiddag på egen hand i staden. (F)

Dag 4
LAVRA & TRADITIONER

Vi börjar dagen med att besöka Grottklostret, som är Kievs mest kända sevärdhet och är med på UNESCO:s världsarvslista. Klostret uppkom redan 1051 och är idag högkvarteret för den ukrainska ortodoxa kyrkan. Strax innan lunch beger vi oss till Hutir Savki, ett etnografiskt museum där vi lär oss mer om den ukrainska traditionen och livet på landet genom tiderna. Till lunch får vi smaka hemlagad “borsch” och andra traditionella maträtter. Till kvällen gemensam avslutningsmiddag på restaurang. (F, L, M)

Dag 5
HEMRESA

Frukost och utcheckning från hotellet. Transfer till flygplatsen och hemresa. (F)

Reseledare

Catharina Falkengård

Uzbekistan, Ukraina, Norge, Sverige

Catharina har gedigen kunskap och stor erfarenhet av världens alla hörn. Hon har alltid en historia att berätta.

Hotell

Holiday inn Kiev ****

Läs mer om hotellet här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev