Konst i Värmland

- Lars Lerins konsthall Sandgrund

En kulturell resa till Värmland med fokus på konst. Vi besöker Lars Lerins konsthall Sandgrund samt Värmlands museum och bor på centralt i Karlstad. Vår reseledare Teddy Lundberg är konstkännare och våra lokala guider visar oss sitt Karlstad.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Reseledare
  • Bussresa Stockholm t/r
  • Del i dubbelrum med frukost (F)
  • 2 luncher (L)
  • 1 middag på hotellet (M)
  • Guidad rundtur i Karlstad
  • Visning av Värmlands museum
  • Visning av Lars Lerins Sandgrund
TILLVAL:

Enkelrum: 260 kr

Avresor

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
PICASSO, VÄRMLANDS MUSEUM

Tidig avfärd från Stockholm, stopp för frivilligt förmiddagsfika i Arboga. Utanför Kristinehamn, på en udde i Vänern står en märklig monumentalskulptur av Picasso. Hur har den hamnat här? Det får vi svar på av vår entusiastiske lokalguide. Det blir tid för fotografering och lite sjöluft från ”Havet” som ortsbefolkningen benämner Vänern. På Skärgårdscaféet serveras en lätt lunch i form av räckmacka och kaffe. Styrkta av mackor och sjöluft beger vi oss raka spåret till Karlstad för en guidad tur. En lokalguide tar oss genom de mest centrala delarna av Hertig Karls stad. Det blir också ett besök på Värmlands Museum där konstavdelningen erbjuder en fin exposé över värmländsk konst. Vi får en livfull introduktion till denna mycket överskådliga men rika konstsamling.Vidare till vårt hotell där vi sedan äter gemensamma middag. (L, M)

Dag 2
LARS LERIN

Efter en härlig hotellfrukost med allt som hör till, är det dags för resans höjdpunkt, Sandgrund och Lars Lerin, en av vår tids mest berömda och uppskattade akvarellister. Han har tilldelats Värmländska Akademiens Lagerlöf 2005, valdes till Årets Värmlandsförfattare 2006 och är hedersdoktor vid Karlstad universitet, en titel han ärats med för sitt stora konstnärskap både som författare och bildkonstnär. Lars tilldelades Augustpriset 2014 för sin bok Naturlära. Hans verk finns representerade på muséer och gallerier över hela Europa och i USA. Under en visning på Sandgrund får vi se och lära oss mer om Lars Lerin som person och hans verk. Det blir också tid att botanisera i den trevliga shopen. Lunch väntar oss senare på Strandgårdens Wärdshus. På vägen dit stannar vi till och ser Alsters Herrgård. Teddy berättar lite om vår älskade poet Gustaf Fröding som föddes här 1860. Beräknad ankomst Stockholm ca 19.30. (L)

Reseledare

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands.

Hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev