Konst & operaresa till Oslo

- Opera, Lars Lerin och Rackstad konstmuseum

Följ med på en konst- och musikresa till vårt vackra grannland. På vår resa besöker vi Rackstadkolonin och Lars Lerin-muséet samt det fina operahuset, som har fått stor uppmärksamhet för sin arkitektur. På vår resa till Oslooperan följer Linnéa Sallay med som operakunnig reseledare och genom hennes specialkunskaper får vi en alldeles speciell upplevelse. Föreställningen Barberaren i Sevilla är en av de mest uppskattade verken som Oslooperan erbjuder denna vår.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Buss Stockholm-Oslo t/r
 • Operakunnig reseledare
 • Del i dubbelrum med frukost 2 nätter
 • 2 luncher inkl måltidsdryck
 • 2 middagar
 • Guidad visning av nya operan
 • Stadsrundtur med lokalguide
 • Entré & visning Rackstad kolonin
 • Entré & visning Lars Lerins museum
 • Operabiljett Balkong mitten
 • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1100 kr

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2018-05-24
Resa: SPF-resa
Dagar: 3
Pris: 7450 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
RACKSTAD

På vägen stannar vi för en sopplunch på Rackstad konstmuseum. Vi får en intressant visning och får veta mer om den s k Rackstadgruppen, en värmländsk konstnärsgrupp och dess centralgestalt Gustaf Fjæstad. Linnéa kommer även på vägen dit berätta mer om operan och dess kompositör så vi kan få mera insikt i själva föreställningen. Vid ankomsten till Oslo checkar vi in på vårt hotell. Vi äter gemensam middag. Kvällen har ni sedan fri för att t ex njuta av atmosfären på Karl Johan. (L, M)

Dag 2
OSLO

Efter frukost gör vi en stadsrundtur innehållande Nationalgalleriet med sin intressanta konstsamling, Vigelandsparken samt centrala Oslo. Lite egen tid innan vi samlas på hotellet och promenerar till operan om vädret tillåter. En god middag serveras på operahuset och vi avslutar med resans höjdpunkt – en operaföreställning på världens mest moderna operahus. (F, M)

Dag 3
LARS LERIN

På morgonen får vi en intressant visning av operahuset, där vi får se bakom kulisserna på denna mycket speciella byggnad. På hemvägen gör vi först ett lunchstopp och därefter ett besök på Lars Lerin-museet i Karlstad. Här får vi njuta av Lars Lerins tavlor i en öppen och ljus lokal. Han räknas som en av Nordens främsta akvarellister. Efter besöket fortsätter vi hemåt. (F, L)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och debuterade som Cherubin i Figaros Bröllop på Kungl Operan. Numera uppträder hon inom fler genrer och spelar även fiol. Aktiv som reseledare och guide sedan många år, därtill Auktoriserad Stockholmsguide. www.linneasallay.se

Hotell

Comfort Choice Hotel Karl Johan

Klicka här för att veta mer om hotellet

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev