Konst & operaresa till Oslo

- Opera, Lars Lerin och Rackstad konstmuseum

Följ med på en konst- och musikresa till vårt vackra grannland. På vår resa besöker vi Rackstadkolonin och Lars Lerin-muséet samt det fina operahuset, som har fått stor uppmärksamhet för sin arkitektur. På vår resa till Oslooperan 20/5 följer Teddy Lundberg med och den 24/5 Linnéa Sallay. Med operakunniga reseledare och genom deras specialkunskaper får vi en alldeles speciell upplevelse. Föreställningen Don Giovanni är en av de mest
uppskattade verken som Oslooperan erbjuder denna vår.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Buss Stockholm-Oslo t/r
 • Operakunnig reseledare
 • Del i dubbelrum med frukost 2 nätter
 • 2 luncher inkl måltidsdryck
 • 2 middagar
 • Guidad visning av nya operan
 • Stadsrundtur med lokalguide
 • Entré & visning Rackstad kolonin
 • Entré & visning Lars Lerins museum
 • Operabiljett
 • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1100 kr

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2018-05-20
Resa: Konst & operaresa till Oslo
Dagar: 3
Pris: 7450 kr
Platser: 5+
Avresedatum: 2018-05-24
Resa: SPF-resa
Dagar: 3
Pris: 7450 kr
Platser: Väntelista

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
RACKSTAD

På vägen stannar vi för en sopplunch på Rackstad konstmuseum. Vi får en intressant visning och får veta mer om den s k Rackstadgruppen, en värmländsk konstnärsgrupp och dess centralgestalt Gustaf Fjæstad. Reseledaren kommer även på vägen dit berätta mer om operan och dess kompositör så vi kan få mera insikt i själva föreställningen. Vid ankomsten till Oslo checkar vi in på vårt hotell. Vi äter gemensam middag. Kvällen har ni sedan fri för att t ex njuta av atmosfären på Karl Johan. (L, M)

Dag 2
OSLO

Efter frukost gör vi en stadsrundtur där vi ser Vigelandsparken samt centrala Oslo. Lite egen tid innan vi samlas på hotellet och promenerar till operan om vädret tillåter. En god middag serveras på operahuset och vi avslutar med resans höjdpunkt – en operaföreställning på världens mest moderna operahus. (F, M)

Dag 3
LARS LERIN

På morgonen får vi en intressant visning av operahuset, där vi får se bakom kulisserna på denna mycket speciella byggnad. På hemvägen gör vi först ett lunchstopp och därefter ett besök på Lars Lerin-museet i Karlstad. Här får vi njuta av Lars Lerins tavlor i en öppen och ljus lokal. Han räknas som en av Nordens främsta akvarellister. Efter besöket fortsätter vi hemåt. (F, L)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands.

Hotell

Comfort Choice Hotel Karl Johan

Klicka här för att veta mer om hotellet

 

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev