Konst & operaresa till Oslo

- Il tabarro / Gianni Schicchi , Lars Lerin och Mårbacka

Följ med på en konst- och musikresa till vårt vackra grannland. På vår resa besöker vi Mårbacka och Lars Lerin-muséet samt det fina operahuset, som har fått stor uppmärksamhet för sin arkitektur. På vår resa till Oslooperan följer Linnéa Sallay med som operakunnig reseledare och genom hennes specialkunskaper får vi en alldeles speciell upplevelse. Föreställningen Il tabarro / Gianni Schicchi är ett av de av verk som Oslooperan erbjuder denna höst. Två enaktsoperor som ingår i Puccinis sällan spelade Triptyk.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Buss Stockholm-Oslo t/r
 • Operakunnig reseledare
 • Del i dubbelrum med frukost 2 nätter
 • 2 luncher inkl måltidsdryck
 • 2 middagar
 • Guidad visning av nya operan
 • Stadsrundtur med lokalguide
 • Entré & visning Mårbacka
 • Entré & visning Lars Lerins museum
 • Operabiljett
 • Besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 720 kr

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
MÅRBACKA

På vägen mot vårt grannland stannar vi till i Mårbacka. Här levde och verkade vår första kvinnliga nobelpristagare i litteratur. Selma Lagerlöfs ande lever fortfarande kvar i rum och gemak som den dag hon för sista gången lämnade sin älskade Herrgård, 16 mars 1940. Vår lokalguide hjälper oss att blicka tillbaka och kika in i herrgårdslivet under Selmas dagar. Vidare mot Oslo kommer Linnéa att berätta mer om operan och dess kompositör så vi kan få mera insikt i själva föreställningen. Vid ankomsten till Oslo checkar vi in på vårt hotell och äter gemensam middag. Kvällen har ni sedan fri för att t ex njuta av atmosfären på Karl Johan. (L, M)

Dag 2
OSLO

Efter frukost gör vi en stadsrundtur innehållande Nationalgalleriet med sin intressanta konstsamling, Vigelandsparken samt centrala Oslo. Lite egen tid innan vi samlas på hotellet och promenerar till operan om vädret tillåter. Här får vi en intressant visning av operahuset, där vi får se bakom kulisserna på denna mycket speciella byggnad. En god middag serveras innan vi avslutar med resans höjdpunkt – en operaföreställning på världens mest moderna operahus. (F, M)

Dag 3
LARS LERIN

På morgonen får vi en intressant visning av operahuset, där vi får se bakom kulisserna på denna mycket speciella byggnad. På hemvägen gör vi först ett lunchstopp och därefter ett besök på Lars Lerin-museet i Karlstad. Här får vi njuta av Lars Lerins tavlor i en öppen och ljus lokal. Han räknas som en av Nordens främsta akvarellister. Efter besöket fortsätter vi hemåt. (F, L)

Reseledare

Linnéa Sallay

Sverige, Musikresor

Linnéa har en gedigen musikutbildning och är en av våra mest uppskattade reseledare. Därtill Auktoriserad Stockholmsguide

Teddy Lundberg

Sverige, Frankrike, Musikresor

Teddy är vår omtyckta tenor. Med stor kunskap leder han oss i operans värld på resor både i Sverige och utomlands.

Hotell

Comfort Choice Hotel Karl Johan

Klicka här för att veta mer om hotellet

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev