Korsika och Sardinien höst

Dramatiska Korsika & Gästvänliga Sardinien

En oslagbar kombination av Korsikas pittoreska byar, storslagna otämjda natur och Sardiniens fantastiska mat och gästvänlighet. Tillsammans med Johans vänner på plats har vi plockat russinen ur kakan och ser saker lite utanför turiststråken. Vi börjar i Bastia på norra Korsika, reser, äter och upplever oss ner till Sydspetsen och mytiska Bonifacio. Efter en kort färjetur är vi i Italien och ser norra Sardinien. En resa i behagligt tempo där vi får uppleva två länder och två kulturer, som ändå har en hel del gemensamt. För hur än makthavarna har ritat kartan under årtionden så är människorna öbor, fiskare och nära grannar. Vi får smakprov på såväl mat, dryck som gammal och ny kultur.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Johan Berg
 • Flyg Arlanda-Bastia; Olbia – Arlanda
 • Färjetur Bonifacio – St Teresa
 • Rundresa på Korsika & Sardinien
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 4 luncher inkl 1 glas vin & vatten (L)
 • Smörgåslunch inkl vatten dag 5 (L)
 • 4 middagar inkl 1 glas vin & vatten (M)
 • Besök i Orgosolo & Mamoiada
 • Besök på Bosa Slott Capo Cassia
 • Rundturer i Ajaccio, Calvi, Bonifacio, Alghero & Bosa
 • Övriga besök enligt program
 • Vinprovning
TILLVAL:

Enkelrum: 2 600 kr
Byutfärd med lunch: ca € 35
Utfärder bokas och betalas på plats i €

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2022-09-24
Resa: Korsika och Sardinien höst
Dagar: 8
Pris: 18950 kr
Platser: 2

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
BASTIA - CALVI

Vi flyger till Bastia, där vi gör en kortare bussrundtur innan vi reser mot Calvi och passerar nationalparken Cape Corse. Vi kommer till vårt hotell sen kväll och avslutar dagen med en tallrik kallskuret. (M)

Dag 2
CALVI/UTFÄRD BALAGNE

Johan visar oss hamnstaden Calvi, en av öns populäraste turistorter under en trevlig promenad. I Calvi finns mysiga små gränder med butiker samt en lång hamnpromenad. Därefter väljer ni om ni vill utforska Calvi på egen hand eller följa med på en frivillig utfärd. Till kvällen gemensam gourmetmiddag på, en av Calvis bästa restauranger. (F, M)

 

Kulinarisk byutfärd inkl lunch (tillval)
En halvdagsutfärd till bergen ovanför Calvi i Balagne. Vi besöker Pigna en by som på 60-talet räddades av konstnärer och hantverkare. Lunch serveras i Casa Musicale, en vacker byggnad som också rymmer en välkänd musikförening. I den högst belägna byn San Antonio finns tid för kaffe och pastis och vi ser även den pittoreska badorten I`lle Rousse.

Dag 3
CALVI-CORTE-AJACCIO

Vi reser vidare mot Corte, en medeltida universitetsstad från 1200-talet, vackert belägen i hjärtat av Korsikas mäktiga berg. Här är verkligen resan målet. Bergen och dalarna lämnar ingen oberörd. Vi går en promenad i gamla stan och äter lunch innan vi fortsätter mot Ajaccio, Napoleons födelsestad. Efter en promenad i centrum äter vi middag. (F, L, M)

Dag 4
AJACCIO - BONIFACIO

Vi börjar dagen med en rundtur och ett besök i Napoleons födelsehus. Lite egen tid för lunch innan vi åker till den vackra udden La Parata. Vidare mot Korsikas södra udde och dramatiskt belägna Bonifacio. Denna vackra vita stad, belägen uppe på en klippa och skyddad av ett stort fort gäckade pirater och erövrare. Väl framme serveras middag, på en av Johans vänners restaurang. (F, M)

Dag 5
BONIFACIO - ALGHERO

På förmiddagen guidad rundtur av Bonifacio innan vi gör som Korsikanerna på söndagar – tar färjan till Sardinien och Santa Teresa. Ombord serveras en matig smörgås, väl framme fortsätter vi mot Alghero. Vi tar den vackra kustvägen via Castelsardo, en av de mest omskrivna byarna på ön. Vi anländer på kvällen till Alghero, där vi ska bo 3 nätter. Middag. (F, L, M)

Dag 6
ALGHERO & CAPO CACCIA

Idag får vi veta lite mer om Alghero och koraller som än idag spelar en viktig roll. Här finns en pittoresk stadsdel med välbevarade stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid. På eftermiddagen besöker vi närliggande Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt. Här finns Europas högst belägna fyrtorn. Vi besöker karismatiske Pieros vackra vingård för en mycket uppskattad vinprovning med lunch. (F, L)

Dag 7
MONTELEONE, BOSA

Vi börjar dagen med att köra längs en av de vackraste kustvägarna i Italien, vi passerar fridfulla små skyddade vikar och njuter av utsikten över det glittrande havet. Vägen slutar i charmiga och omskrivna Bosa, här besöker vi slottet med en fascinerande liten kyrka och strosar i den pittoreska stadskärnan med färgglada hus. Lunchen äter vi uppe i bergen på en gammal herrgård. Åter hotellet sen eftermiddag. (F, L)

Dag 8
BARBAGIA - BARBARERNAS RIKE

Vår sista dag ska vi få uppleva öns fascinerande inland, Sardernas berg och byar. Ingenstans på ön finns så många lokala fester, danser och traditionella dräkter. Fårskötsel är en vanlig sysselsättning. Vi äter en god lunch med herdar. Vi besöker byn Orgosolo, känd för sina muraler, väggmålningar, de flesta är från 1970-talet, som berättar om byns historia och ger inblick i herdarnas vardag. Sardinien, framförallt Barbagia, är fyllt av traditioner, mystik och vidskeplighet. I byn Mamoiada klär männen ut sig till ”Mamuthones” i svarta masker och fårskinnsdräkt samt ett trettiotal koskällor på ryggen som ett fasligt väsen. Mot flygplatsen för hemresa. (F, L)

Reseledare

Johan Berg

Italien, Terracina, Sicilien, Korsika, Sardinien & Bergslagen

Johan Berg har bott i Italien i 17 år och kan sitt "andra" land väldigt väl. Han berättar om både historia och människor på ett underhållande sätt.

Hotell

Preliminärt: CALVI: Hotel Revellata ***

Preliminärt: AJASSIO: Hotel Fesch***

Preliminärt: BONIFACIO: Santa Teresa ****

Preliminärt: ALGHERO: Hotel Margeritha ***

Bra att veta

BRA ATT VETA
För att fullt ut kunna njuta av resan bör man kunna gå obehindrat (1-1,5 km) med stående pauser. Vi rör oss till fots i äldre städer, ofta med ojämna underlag och trappor.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev