Korsika & Sardinien vår

Dramatiska Korsika & gästvänliga Sardinien

En oslagbar kombination av Korsikas pittoreska byar, storslagna otämjda natur och Sardiniens fantastiska mat och gästvänlighet. Tillsammans med Johans vänner på Korsika och Sardinien har vi plockat russinen ur kakan samt ser saker lite utanför turiststråken. Vi börjar i Bastia på norra Korsika, reser, äter och upplever oss ner till Sydspetsen och mytiska Bonifacio. Efter en kort färjetur är vi i Italien och ser norra Sardinien. En resa i behagligt tempo där vi får uppleva två länder och två kulturer, som dessutom har en hel del gemensamt. För hur än makthavarna har ritat kartan under årtionden så är människorna öbor, fiskare och nära grannar. Vi får smakprov på såväl mat, dryck som gammal och ny kultur. Vi flyger hem
från Olbia på Sardinien.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Johan Berg
 • Flyg Arlanda-Bastia; Olbia – Arlanda via London
 • Färjetur Bonifacio – St Teresa
 • Rundresa på Korsika & Sardinien
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 3 luncher inkl 1 glas vin & vatten (L)
 • Smörgåslunch inkl vatten dag 5 (L)
 • 4 middagar inkl 1 glas vin & vatten (M)
 • Besök i Orgosola & Momoida
 • Besök på Bosa Slott
 • Rundturer i Ajaccio, Calvi, Bonifacio, Alghero & Bosa
 • Utfärd Capo Caccia med vinprovning
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 600 kr

Byutfärd med lunch: ca € 35
Utfärder bokas och betalas på plats i €

Höjdpunkter

 • Två fantastiska öar på samma resa

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Bastia - Calvi

Vi flyger till Bastia via London. Vi kommer till vårt hotell till kvällen. Övernattning i Calvi.

Dag 2
Calvi/ Frivillig utfärd Balagne

Johan visar oss hamnstaden Calvi, en av öns populäraste turistorter under en trevlig promenad. I Calvi finns mysiga små gränder med butiker samt en lång hamnpromenad. Därefter väljer ni om ni vill utforska Calvi på egen hand eller följa med på en frivillig utfärd. Till kvällen gemensam gourmetmiddag på, en av Calvis bästa restauranger. (F, M)

 

Kulinarisk byutfärd inkl lunch (tillval)
En halvdagsutfärd till bergen ovanför Calvi i Balagne. Vi besöker Pigna en by som på 60-talet räddades av konstnärer och hantverkare. Lunch serveras i Casa Musicale, en vacker byggnad som också rymmer en välkänd musikförening. I den högst belägna byn San Antonio finns tid för kaffe och pastis och vi ser även den pittoreska badorten I`lle Rousse.

Dag 3
Calvi-Corte-Ajaccio

Vi reser vidare mot Corte, en medeltida universitetsstad från 1200-talet, vackert belägen i hjärtat av Korsikas mäktiga berg. Här är verkligen resan målet. Bergen och dalarna lämnar ingen oberörd. Vi går en promenad i gamla stan och äter lunch innan vi fortsätter mot Ajaccio, Napoleons födelsestad. Efter en promenad i centrum äter vi middag. (F, L, M)

Dag 4
Ajaccio-Bonifacio

Vi börjar dagen med en rundtur och ett besök i Napoleons födelsehus. Lite egen tid för lunch innan vi åker till den vackra udden La Parata. Vidare mot Korsikas södra udde och dramatiskt belägna Bonifacio. Denna vackra vita stad, belägen uppe på en klippa och skyddad av ett stort fort gäckade pirater och erövrare. Väl framme serveras en god middag, på en av Johans vänners restaurang. (F, M)

Dag 5
Bonifacio-Alghero

På förmiddagen guidad rundtur av Bonifacio innan vi gör som Korsikanerna på söndagar – tar färjan till Sardinien och Santa Teresa. Ombord serveras en matig smörgås, väl framme fortsätter vi mot Alghero. Vi tar den vackra kustvägen via Castelsardo, en av de mest omskrivna byarna på ön. Vi anländer på kvällen till Alghero, där vi ska bo 3 nätter. Middag. (F, L, M)

Dag 6
Alghero & utfärd Capo Caccia med lunch och vinprovning

Idag får vi veta lite mer om Alghero och koraller som än idag spelar en viktig roll. Här finns en pittoresk stadsdel med välbevarade stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid. Vi beger oss sedan till närliggande Capo Caccia som är Sardiniens västligaste punkt. Här finns Europas högst belägna fyrtorn. Vi besöker karismatiske Pieros vackra vingård för en mycket uppskattad vinprovning med lunch. (F,L)

Dag 7
Bosa & Barbagia

Vi börjar dagen med att köra längs en av de vackraste kustvägarna i Italien, vi passerar fridfulla små skyddade vikar och njuter av utsikten över det glittrande havet. Vägen slutar i charmiga och omskrivna Bosa, här besöker vi slottet med en fascinerande liten kyrka och strosar i den pittoreska stadskärnan med färgglada hus. Vi fortsätter vår färd över bergen till Sardernas berg och byar. Ingenstans på ön finns så många lokala fester, danser och traditionella dräkter. Fårskötsel är en vanlig sysselsättning. Vi äter en god lunch med herdar. Vi besöker byn Orgosolo, känd för sina muraler, väggmålningar, de flesta är från 1970-talet, som berättar om byns historia och ger inblick i herdarnas vardag. Sardinien, framförallt Barbagia, är fyllt av traditioner, mystik och vidskeplighet. I byn Mamoiada klär männen ut sig till ”Mamuthones” i svarta masker och fårskinnsdräkt samt ett trettiotal koskällor på ryggen som ett fasligt väsen. Åter till Alghero mot kvällen. (F, L)

Dag 8
Hemresa

Efter frukost beger vi oss mot Olbia och flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Johan Berg

Italien, Terracina, Sicilien, Korsika, Sardinien & Bergslagen

Johan Berg har bott i Italien i 17 år och kan sitt "andra" land väldigt väl. Han berättar om både historia och människor på ett underhållande sätt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev