Korsika & Sardinien

Dramatiska Korsika & gästvänliga Sardinien

En oslagbar kombination av Korsikas pittoreska byar, storslagna otämjda natur och Sardiniens fantastiska mat och gästvänlighet. Tillsammans med Johans vänner på Korsika och Sardinien har vi plockat russinen ur kakan samt ser saker lite utanför turiststråken. Vi börjar i Bastia på norra Korsika, reser, äter och upplever oss ner till Sydspetsen och mytiska Bonifacio. Efter en kort färjetur är vi i Italien och ser norra Sardinien. En resa i behagligt tempo där vi får uppleva två länder och två kulturer, som dessutom har en hel del gemensamt. För hur än makthavarna har ritat kartan under årtionden så är människorna öbor, fiskare och nära grannar. Vi får smakprov på såväl mat, dryck som gammal och ny kultur. Vi flyger hem
från Olbia på Sardinien.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Reseledare Johan Berg
 • Flyg Arlanda-Bastia; Olbia – Arlanda
 • Färjetur Bonifacio – St Teresa
 • Rundresa på Korsika & Sardinien
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • MAJ: 4 luncher inkl 1 glas vin & vatten (L) / SEP: 3 luncher inkl 1 glas vin & vatten (L)
 • Smörgåslunch inkl vatten dag 5 (L)
 • MAJ: 5 middagar inkl 1 glas vin & vatten (M) / SEP: 4 middagar inkl 1 glas vin & vatten (M)
 • Besök i Orgosola & Momoida
 • Besök på Bosa Slott
 • Rundturer i Ajaccio, Calvi, Bonifacio, Alghero & Bosa
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 2 600 kr

Byutfärd med lunch: ca € 35
Utfärd Capo Caccia med lunch & vinprovning: ca € 40
Utfärder bokas och betalas på plats i €

Höjdpunkter

 • Två fantastiska öar på samma resa

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2021-09-18
Resa: Korsika & Sardinien
Dagar: 8
Pris: 16950 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
Bastia - Calvi

MAJ:
Vi flyger direkt till Bastia, där våra kulinariska upplevelser börjar på franskt vis – musslor och pommes frites i de charmiga hamnkvarteren. Under en promenad besöker vi Citadellet och ser mer av Korsikas huvudort. Vi åker passerar nationalparken Cape Corse med orten St Florent på vår väg till Calvi, en kust- och universitetsstad. Vi kommer till vårt hotell till kvällen och avslutar dagen i hamnen med en tallrik kallskuret. (L, M)

 

SEP:
Vi flyger till Bastia via London. Vi kommer till vårt hotell till kvällen. Övernattning i Calvi.

Dag 2
Calvi/ Frivillig utfärd Balagne

Johan visar oss hamnstaden Calvi, en av öns populäraste turistorter under en trevlig promenad. I Calvi finns mysiga små gränder med butiker samt en lång hamnpromenad. Därefter väljer ni om ni vill utforska Calvi på egen hand eller följa med på en frivillig utfärd. Till kvällen gemensam gourmetmiddag på, en av Calvis bästa restauranger. (F, M)

 

Kulinarisk byutfärd inkl lunch (tillval)
En halvdagsutfärd till bergen ovanför Calvi i Balagne. Vi besöker Pigna en by som på 60-talet räddades av konstnärer och hantverkare. Lunch serveras i Casa Musicale, en vacker byggnad som också rymmer en välkänd musikförening. I den högst belägna byn San Antonio finns tid för kaffe och pastis och vi ser även den pittoreska badorten I`lle Rousse.

Dag 3
Calvi-Corte-Ajaccio

Vi reser vidare mot Corte, en medeltida universitetsstad från 1200-talet, vackert belägen i hjärtat av Korsikas mäktiga berg. Här är verkligen resan målet. Bergen och dalarna lämnar ingen oberörd. Vi går en promenad i gamla stan och äter lunch innan vi fortsätter mot Ajaccio, Napoleons födelsestad. Efter en promenad i centrum äter vi middag. (F, L, M)

Dag 4
Ajaccio-Bonifacio

Vi börjar dagen med en rundtur och ett besök i Napoleons födelsehus. Lite egen tid för lunch innan vi åker till den vackra udden La Parata. Vidare mot Korsikas södra udde och dramatiskt belägna Bonifacio. Denna vackra vita stad, belägen uppe på en klippa och skyddad av ett stort fort gäckade pirater och erövrare. Väl framme serveras en god middag, på en av Johans vänners restaurang. (F, M)

Dag 5
Bonifacio-Alghero

På förmiddagen guidad rundtur av Bonifacio innan vi gör som Korsikanerna på söndagar – tar färjan till Sardinien och Santa Teresa. Ombord serveras en matig smörgås, väl framme fortsätter vi mot Alghero. Vi tar den vackra kustvägen via Castelsardo, en av de mest omskrivna byarna på ön. Vi anländer på kvällen till Alghero, där vi ska bo 3 nätter. Middag. (F, L, M)

Dag 6
Alghero/Frivillig utfärd Capo Caccia

Idag får vi veta lite mer om Alghero och koraller som ännu idag spelar en viktig roll. Här finns en pittoresk gammal stadsdel med välbevarade stadsmurar och bastioner från genuesarnas tid. Egen tid för strövtåg eller följ med på en utfärd. (F)

Capo Caccia inkl lunch & vinprovning (tillval)
Vi erbjuder en halvdagsutfärd till närliggande Capo Caccia som är Sardiniens västligaste
punkt. Här finns Europas högst belägna fyrtorn. Vi besöker karismatiske Pieros vackra vingård för en mycket uppskattad vinprovning med lunch.

Dag 7
Monteleone, Bosa

Vi börjar dagen med att köra längs en av de vackraste kustvägarna i Italien, vi passerar fridfulla små skyddade vikar och njuter av utsikten över det glittrande havet. Vägen slutar i charmiga och omskrivna Bosa, här besöker vi slottet med en fascinerande liten kyrka och strosar i den pittoreska stadskärnan med färgglada hus. Lunchen äter vi uppe i bergen på en gammal herrgård. Åter hotellet sen eftermiddag. (F, L)

Dag 8
Barbagia-Barbarernas rike

Vår sista dag ska vi få uppleva öns fascinerande inland, Sardernas berg och byar. Ingenstans på ön finns så många lokala fester, danser och traditionella dräkter. Fårskötsel är en vanlig sysselsättning. Vi äter en god lunch med herdar. Vi besöker byn Orgosolo, känd för sina muraler, väggmålningar, de flesta är från 1970-talet, som berättar om byns historia och ger inblick i herdarnas vardag. Sardinien, framförallt Barbagia, är fyllt av traditioner, mystik och vidskeplighet. I byn Mamoiada klär männen ut sig till ”Mamuthones” i svarta masker och fårskinnsdräkt samt ett trettiotal koskällor på ryggen som ett fasligt väsen. Mot flygplatsen för hemresa. (F, L)

Reseledare

Johan Berg

Italien, Terracina, Sicilien, Korsika, Sardinien & Bergslagen

Johan Berg har bott i Italien i 17 år och kan sitt "andra" land väldigt väl. Han berättar om både historia och människor på ett underhållande sätt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev