Krakow med Julmarknad – Seniorens reseklubbsresa

Polens vackraste stad

Res med Senioren till Krakow, staden med flera sevärdheter på UNESCOs Världsarvslista, är av många betraktad som Polens vackraste stad. Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok med sitt livliga torg, spiralformiga gotiska torn, slott och legender om drakar. Följ med till Polen inför julen, passa på att fynda julklappar. Julmarknaden på Europas största torg är en upplevelse i sig. Under vår resa hålls den årliga julkrubbstävlingen på Stora torget, en upplevelse i sig. Vår kunniga reseledare Einar berättar och visar oss en av sina favoritstäder.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Svensk reseledare
  • Flyg Arlanda/Köpenhamn-Krakow t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Del i dubbelrum med frukost 4 nätter (F)
  • Middag på lokal restaurang (M)
  • Polsk afton med middag och underhållning (M)
  • Traditionell judisk middag med musik (M)
  • Rundtur till fots i Krakow inkl. entréer enligt program
  • Guidad rundtur i judiska kvarteren
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 100 kr

Utfärd Saltgruvorna: 500 kr
Utfärd Auschwitz: 650 kr inkl lunch

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM-KRAKOW

Direktflyg från Arlanda/Köpenhamn till Krakow. Sen ankomst, vår reseledare tar oss med till vårt centralt belägna hotell.

Dag 2
KRAKOW MED WAWEL

Vi möter vår svensktalande lokalguide och nu ska vi få uppleva Gamla Stan, en verklig sevärdhet i sig. Vår guide tar oss med på en guidad stadsrundtur till fots till den välkända Grodzkagatan och till hjärtat av Gamla Stan. Vi besöker det magnifika slottet varifrån polska kungar regerade och katedralen på Wawelkullen. Rundturen avslutas vid stora torget i Gamla Stan. På kvällen träffas vi på restaurang i Gamla Stan för en polsk afton där vi får prova traditionella polska maträtter och lyssna till folkmusik. (F, M)

Dag 3
EGEN DAG/AUSCHWITZ

Denna dag kan du välja att upptäcka staden på egen hand eller följa med på en frivillig utfärd till koncentrationslägret Auschwitz. Denna tur ger oss obarmhärtiga påminnelser om förintelsen. Vi ser både Auschwitz 1 och Birkenau. Eftermiddagen till eget förfogande och möjlighet att åter besöka julmarknaden. Till kvällen träffas vi för middag på lokal restaurang. (F, M)

Dag 4
KAZIMIERZ & JUDISK AFTON

På morgonen skall vi få uppleva stadsdelen Kazimierz, där stadens judiska befolkning har bott i över 500 år. Området var med i ett antal scener i filmen Schindlers List. Under en guidad rundtur får vi lära oss mer om stadens judiska historia. Vidare till Krakows stora torg i Gamla staden för att ta del av den årliga Julkrubbstävlingen. På torget visas de vackra julkrubborrna och man utser årets vinnare. Egen tid för lunch och att uppleva den härliga atmosfären.

På kvällen återvänder vi till de judiska kvarteren för middag på judisk restaurang med underhållning. Vi får smaka på judiska specialiteter. (F, M)

Dag 5
HEMRESA

På morgonen erbjuds en frivillig utfärd till Wieliczka saltgruva, ett av de första tolv världsarven på UNESCOs Världsarvslista, belägen ca 15 km söder om Krakow. Denna världsattraktion har funnits i över 700 år. Polska gruvarbetare har byggt en underjordisk värld med fantastiska skulpturer, saltsjöar, ett gruvmuseum och en underjordisk kyrka. Promenaden i gruvan är ca 2,5 km lång men vi åker hiss ner och upp.
Sen eftermiddag/kväll avgår bussen till flygplatsen för hemresa. (F)

Reseledare

Einar Szpiro

Polen, Norge

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor bland annat till Krakow.

Hotell

Prenumerera på vårt nyhetsbrev