Krakow med Julmarknad

Polens vackraste stad

Krakow, med flera sevärdheter på UNESCOs Världsarvslista, är av många betraktad som Polens vackraste stad. Denna medeltidsstad ser ut som om den vore tagen ur en sagobok med sitt livliga torg, spiralformiga gotiska torn, slott och legender om drakar. Följ med till Polen inför julen, passa på att fynda julklappar. Julmarknaden på Europas största torg är en upplevelse i sig. Vår kunniga reseledare Einar berättar och visar oss en av sina favoritstäder.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
  • Svensk reseledare
  • Flyg Arlanda-Krakow t/r
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • Del i dubbelrum med frukost 4 nätter (F)
  • Middag på lokal restaurang (M)
  • Polsk afton med middag och underhållning (M)
  • Traditionell judisk middag med musik (M)
  • Rundtur till fots i Krakow inkl. entréer enligt program
  • Guidad rundtur i judiska kvarteren
  • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 900 kr

Utfärd Saltgruvorna: 520 kr
Utfärd Auschwitz: 650 kr inkl lunch

Höjdpunkter

Avresor

Avresedatum
Resa
Dagar
Pris
Platser
Avresedatum: 2020-12-07
Resa: Krakow med Julmarknad
Dagar: 5
Pris: 6750 kr
Platser: 5+

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
STOCKHOLM-KRAKOW

Direktflyg från Arlanda till Krakow mitt på dagen. Vår reseledare tar oss på en rundtur med bussen som avslutas vid vårt hotell där vi checkar in. Vi gör en rundtur till fots med vår reseledare till det gamla torget där vi besöker julmarknaden och butikerna runt torget. Gemensam middag. (M)

Dag 2
KRAKOW MED WAWEL

Vi möter vår svensktalande lokalguide och nu ska vi få uppleva Gamla Stan, en verklig sevärdhet i sig. Vår guide tar oss med på en guidad stadsrundtur till fots till den välkända Grodzkagatan och till hjärtat av Gamla Stan. Vi besöker det magnifika slottet varifrån polska kungar regerade och katedralen på Wawelkullen. Rundturen avslutas vid stora torget i Gamla Stan. På kvällen träffas vi på restaurang i Gamla Stan för en polsk afton där vi får prova traditionella polska maträtter och lyssna till folkmusik. (F, M)

Dag 3
EGEN DAG/AUSCHWITZ

Denna dag kan du välja att upptäcka staden på egen hand eller följa med på en frivillig utfärd till koncentrationslägret Auschwitz. Denna tur ger oss obarmhärtiga påminnelser om förintelsen. Vi ser både Auschwitz 1 och Birkenau. Eftermiddagen till eget förfogande och möjlighet att åter besöka julmarknaden. (F)

Dag 4
KAZIMIERZ & JUDISK AFTON

På morgonen skall vi få uppleva stadsdelen Kazimierz, där stadens judiska befolkning har bott i över 500 år. Området var med i ett antal scener i filmen Schindlers List. Under en guidad rundtur får vi lära oss mer om stadens judiska historia.
På eftermiddagen erbjuds en frivillig utfärd till Wieliczka saltgruva, ett av de första tolv världsarven på UNESCOs Världsarvslista, belägen ca 15 km söder om Krakow. Denna världsattraktion har funnits i över 700 år. Polska gruvarbetare har byggt en underjordisk värld med fantastiska skulpturer, saltsjöar, ett gruvmuseum och en underjordisk kyrka. Promenaden i gruvan är ca 2,5 km lång men vi åker hiss ner och upp.
På kvällen återvänder vi till de judiska kvarteren för middag på judisk restaurang med underhållning. Vi får smaka på judiska specialiteter. (F, M)

Dag 5
HEMRESA

Strax efter frukost avgår bussen till flygplatsen för hemresa. Åter Sverige på eftermiddagen. (F)

Reseledare

Einar Szpiro

Polen, Norge

Einar är en av våra mest lovordade reseledare. Med mycket humor och stor kunskap gör han uppskattade resor bland annat till Krakow.

Hotell

Hotel Wyspianski

Läge: Hotel Wyspiański ligger bara 5 minuters promenad från Krakóws vackra stora torg Rynek Główny och har ljusa rum med satellit-TV och ett modernt badrum med hårtork. Varje morgon serveras en frukostbuffé i hotellets restaurang, som är specialiserad på polska och europeiska rätter. Du kan också ta något att dricka eller beställa snacks i baren.

Faciliteter: Hiss, värdeskåp, uttagsautomat, bar, restaurang, tvättservice, casino mm.

Rummen: WC, dusch/bad, hårfön, TV, telefon.

Adress: 15, Westerplatte, Krakow
Tel: 0048 12 4 22 95 66

Läs mer

Resekommentarer

Vilken fantastisk reseledare!

Vilken fantastisk reseledare! Ett enormt engagemang och det gick inte att bli annat än glad av hans reselederi och energi! En av de bästa reseledare jag haft!

Sagt om reseledaren Einar Szpiro

Visa kommentaren
Prenumerera på vårt nyhetsbrev