Kroatien vin, mat & spa

Må bra resa med stavgång, mat & vin samt spa

En riktigt må-bra resa där vi har kombinerat saker man mår bra av; kultur, mat, vin, motion och avkoppling samt massage. Vår vecka invid adriatiska havet bjuder på spännande utfärder både utmed kusten till de vackraste städerna som Trogir, Split och Dubrovnik men även inlandet med sina vackra berg och dalar när vi besöker vingårdar och Mostar. kultur blandas med trevliga stavgångsturer på morgonen samt besök till hotellets spa. Det blir en stund att njuta vid Adriatiska havet med sitt fina vatten. Vi bor på Medora Auri Family beach resort, ett fyrstjärnigt hotell i Podgora, vackert beläget invid havet. Hotellet har trevliga pooler, gym och bra spa utbud. Med oss på resan har vi Zlatko Papac, född och uppvuxen i regionen.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensktalande reseledare
 • Flyg Arlanda-Split t/r
 • Transfer från flygplatsen
 • Del i dubbelrum med frukost (F)
 • 2 luncher (L)
 • 4 middagar varav en byfest (M)
 • 2 vinprovningar
 • 30 min partiell massage
 • Utfärd Trogir & Split
 • Utfärd Bosnien-Hercegovina (Mostar)
 • Övriga besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 1 300 kr

Halvdag Brač inkl lunch: €35
Turen bokas och betalas på plats.

Höjdpunkter

 • Trogir, ett världsarv och en pärla på den dalmatiska kusten.
 • Hercegovinas skatter

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
TROGIR & SPLIT

Vid ankomst möts vi av vår reseledare och åker till Trogir, ett världsarv och en pärla på den dalmatiska kusten. Vi promenerar genom den pittoreska staden och äter lunch med utsikt över strandpromenaden, hamnen och det gamla vakttornet. På eftermiddagen vidare till Split för en guidad visning i det palats som den romerske kejsaren Diocletianus lät bygga i slutet av 200-talet efter Kristus. Palatset är också ett världsarv. Lite egen tid att strosa i Split innan vi fortsätter till Podgora och vårt hotell. Välkomstdrink och middag på hotellet. (M)

Dag 2
PODGORA

Vi tar en gemensam lättsam morgonpromenad med reseledaren sedan har ni dagen på egen hand för att upptäcka lilla Podgora, prova hotellets spa och faciliteter eller koppla av på stranden. (F)

Dag 3
GRABOVAC VINPROVNING

I Imotski, bakom Biokovoberget, finner vi familjen Grabovac, en vida känd vinproducent. Vi lär oss mer om gårdens historia och dess viner samt äter en traditionell lunch efter vinprovning. (F, L)

Dag 4
PODGORA STAVGÅNG

Efter frukost går vi på en uppfriskande stavgångstur i Podgora. Eftermiddagen fri med tid för spabehandlingar och avkoppling. (F)

Dag 5
HERCEGOVINAS SKATTER

I dag upplever vi vacker natur, historia, god mat och vin i Hercegovinas inland i Bosnien-Hercegovina. På vägen till den omtalade staden Mostar, stannar vi vid ett kloster och arkeologiskt museum med fynd från stenåldern fram till 1400-talet. Mostar är mest känt för den magnifika stenbron, Stari Most från 1566, förstörd i inbördeskriget, men som i dag är återuppbyggd och med på UNESCO:s världsarvslista. Med en otrolig blandning av nationaliteter, arkitektur och ett härligt medelhavsklimat är Mostar i dag ett av de mest populära besöksmålen i regionen. Om detta får vi veta mer under en stadsvandring. Lunch serveras under Gamla bron och dagen avslutas med grappa, vinprovning samt middag på lokal restaurang. (F, L, M)

Dag 6
PODGORA, MÅSENS VINGAR

Efter frukost tar vi oss en lärorik promenad till monumentet “Måsens vingar”. Resten av dagen fri för egna aktiviteter. Buffémiddag på hotellet. (F, M)

Dag 7
TOPIĆI

Vi åker upp i bergen och får en vacker utsikt över det Adriatiska havet. Här besöker vi byn Topici och bjuds där på traditionell middag med lokala specialiteter och musik från Dalmatien. (F, M)

Dag 8
HEMRESA

Transfer till Split och hemresa. (F)

Reseledare

Zlatko Papac

Balkan

Zlatko är vår man i Balkan som efter flera år i Sverige flyttade tillbaka till Bosnien för att jobba med turismen.

Hotell

Medora Auri Family beach resort 4*

 

Ett modernt hotell med härliga terasser, lounge vid stranden, gym med panoramavy över havet, två pooler, restaurang & bar. Mellan stranden och hotellet går strandpromenaden som passar lika bra för promenader in till den mysiga orten Podgora med restauranger, shopping och en liten marina. Nyrenovrat 2016,

Läs mer om hotellet här

 

 

Resekommentarer

Kroatien & Bosnien-Hercegovina

Jag är mycket nöjd med mina två resor med Reseskaparna och Zlatko Papac. Hans namn ger en kvalitetsstämpel, enligt min åsikt.

Inger M Häggström

Visa kommentaren

Några av våra resor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev