Långtidssemester på Bali

Njut av varmt klimat och upplev en magisk kultur

Er värd på Bali är Henrik Helin som under många års tid besökt flera av Indonesiens öar, han är gift med Lestari från Java och talar indonesiska. Han visar sitt Bali. Bali, alltid lika gudomligt lockande och med en kultur som fascinerar. Flera utfärder ingår där ni får vi uppleva balinesisk dans, besök i en skola, tempel samt hos en familj. Vi ser Uluwatu templet och Kecakdans, västra Bali med Watukaru templet samt varma källor. Henrik kommer under er vistelse ordna fler utfärder och aktiviteter. Vi bor på hotell Puri Santrian **** med egen strand.

SANUR BEACH:
Sanur är ett avspänt resmål med en härlig strand och gott om bra restauranger. Stranden är långgrund och skyddas av ett rev, vilket ger lägre vågor. Stranden är en halvmil lång, med en trevlig strandpromenad. Längs promenaden finns enklare restauranger på stranden som serverar färsk fisk och lokala maträtter till mycket bra priser, från 30 kr. Man kan promenera längs promenaden eller hyra cykel. Utanför hotellen ligger en gata med många affärer samt lokala spa där man för en låg penning kan få massage, manikyr och pedikyr. 1 timmes massage kostar ca 60 kr.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Svensk reseledare Henrik Helin
 • Flyg Arlanda-Bali via Singapore t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i dubbelrum med frukost 22 nt på 4* hotell
 • 11 middagar och två luncher
 • Utfärd besök hos balinesisk familj inkl lunch
 • Utfärd Uluwatutemplet & Kecakdans inkl middag
 • Utfärd Batukaru, Watukaru & varma källor inkl lunch
 • Entréer och besök enligt program
TILLVAL:

Enkelrum: 11 600 kr

Höjdpunkter

 • Balis vackra natur och kultur
 • Ett varmt och behagligt klimat
 • Vår kunniga reseledare Henrik

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1-2
RESA TILL BALI

Resa via Doha till Bali med Singapore Airlines. Henrik möter er på Arlanda för gemensam resa till Bali. Väl framme på förmiddagen dag 2 möts vi av Henriks kollega som tar oss med buss till Sanur Beach och våra hotell Puri Santrian Beach Resort, som ligger invid den långa vackra sandstranden. Gemensam välkomstmiddag på hotellet.

Dag 3
SANUR - PROMENAD

Välkomstmöte samt promenad i området. Henrik visar oss Sanur till fots och introducerar hotellet och dess omgivningar. Vila och gemensam middag.

Sanur är ett avspänt resmål med en härlig strand och gott om bra restauranger. Stranden är långgrund och skyddas av ett rev, vilket ger lägre vågor. Stranden är en halvmil lång, med en vacker strandpromenad och ett bra utbud av restauranger.

Dag DAG 3
EGEN TID

En dag att koppla av och utforska Sanur.

Dag DAG 4
BESÖK TILL FAMILJEN KOMANG

Idag ska vi besöka Lestaris vän Komang som bor med sin familj i Mambal Village och här möter vi det balinesiska vardagslivet. Vi startar dagen tidigt för att besöka den lokala marknaden, här säljer man allt man odlar och lokala produkter. Därefter skall vi besöka byns skola för att möta eleverna och vi får lära oss mer om den balinesiska skolan. Kam tar oss med till sitt hus, ett traditionellt balinesiskt hus. Hon berättar hur man lever till vardags och om olika familjetraditioner. Vi är inbjudna till en traditionell lunch i hennes hus.  Efter lunch gör vi en promenad runt byn och med lite tur kommer vi kanske få möjligheter att ta del av någon lokal tradition som just sker denna dag. Ta gärna med pennor eller böcker till skolan.  För de som orkar och om tid finns gör vi en längre promenad bland risfälten.

Dag DAG 5 - 7
EGEN TID OCH FRIVILLIGA UTFÄRDER

Egen tid, Henrik kommer ordna frivilliga utfärder och aktiviteter.

Dag DAG 8
ULUWATU TEMPLET OCH KECAKDANS

Uluwatu-Templet är ett av de vackraste och betraktas som en av de sex mest betydelsefulla templen på Bali. Det är beläget på de höga klipporna på västkusten av halvön Nusa Dua. Här dansas Kecakdansen av män med bar överkropp och med en svart- och vitrutig duk runt midjan. De sitter i en cirkel och dunkar ”Chack a – chack – Chack” och kastar upp armarna i luften. Kecakdansen berättar en historia från Ramayana’s prosaverk. Efter Kecakdansen avnjuter du en god middag i en romantisk atmosfär på Jimbaranstranden där vi får en vacker solnedgång.

Dag DAG 9 - 14
EGEN TID, FRIVILLIGA UTFÄRDER - UBUD

Egen tid, Henrik kommer ordna frivilliga utfärder och aktiviteter.

UBUD OCH BALINESISK DANSSHOW
På förmiddagen egen tid att koppla av på hotellet eller ta en promenad bland risfälten. Lunch på hotellet innan vi skall utforska den vackra konstnärsbyn Ubud, känd för sina målningar och gamla traditioner. Ubud ligger i ett bördigt bergsområde mellan floderna och är särskilt känt sedan tidigare som ett centrum för konstvärlden. Målaren Walter Spies levde här ibörjan av 1900-talet, och sedan dess är Ubud mycket populärt. Vi besöker de vackra risterrasserna vid Tegallalang, det kungliga palatset – Puri Saren – där Ubuds siste regerande monark bodde. Det ägs fortfarande av den kungliga familjen, men är öppet för besök, och här hålls både ceremonier och dansuppvisningar. Här finns även ett antal hinduiska tempel väl värda ett besök. På Puri Lukisan museet ser vi lokal traditionell konst och hantverk samt modern balinesisk konst. Lite egen tid att besöka marknaden, här finns allt från tshirts till lokalt hantverk eller besök de många affärerna där man både tillverkar och säljer konsthantverk och tavlor. Vi möts för middag och avslutar dagen med en balinesisk dansshow, den sk Legong Dansen. Åter till vårt hotell.

Dag DAG 15
BATUKARU, WATUKARU OCH JATILUWIH

En heldagsutfärd i vacker natur till västra Bali där vi besöker det omtalade Batukaru templet eller Luhur Watukaru templet som det också kallas för, det är ett av de största hinduiska templen på Bali. Det ligger vid foten av berget Batukaru, som är Balis näst högsta vulkan, omgiven av  tropisk regnskog. Det templet byggdes för att vörda gudar över berg och sjö. Templet grundades i 1100-talet av Empu Kuturan, en stor hinduisk vis man. På den tiden var detta tempel en fristad för eremiter.

Vår tur fortsätter längs de vackra risfälten runt Jatiluwih samt Taman Ayun templet. De varma källorna vid Penatahan, också kända under namnet Yeh Panes, är ett antal heta källor runt byn Penebel, som ligger 13 km från byn Tabanan. Källorna tros ha en helande effekt genom sitt mineralrika vatten. Vi stannar och badar och känner oss pigga.

Under dagen serveras en god lunch.

Dag 16 - 22
EGEN TID

Egen tid, Henrik kommer ordna frivilliga utfärder och aktiviteter.

Dag 23
AVSLUTNINGSMIDDAG

Gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 24
HEMRESA

Reseledare

Henrik Helin

Indonesien

Henrik Helin har besökt många av Indonesiens öar och har stor erfarenhet av landet. Henrik talar Indonesiska och visar Indonesiens kultur på ett uppskattat sätt.

Hotell

Puri Santrian Beach Resort 4*

Puri Santrian Beach Resort ligger vid Sanurstranden i den lugna sydöstra delen av Bali. Detta familjeägda hotell har en trevlig tropisk trädgård, tre pooler, bubbelpool, solterasser, poolbar och två restauranger samt en loungebar där man kan äta invid havet. På hotellet finns ett spa där man kan boka olika behandlingar.  Hotellet har en ca 200 m lång privat vit sandstrand, som är badvänlig. Våra rum som är kategori Superior är inredda i balinesisk stil och har moderna bekvämligheter. Hotellet ligger inom gångavstånd till affärer.

se video

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev