Långtidssemester Cypern 22 dagar

- långtidssemester vid havet i Pafos

Pafos är platsen där Afrodite sägs ha stigit upp ur vågorna, här går man in en annan värld med gudabilder, tempel och gudinnor. Njut av närheten till havet och den fina strand-promenaden. Smaka på nyfångad fisk på en av tavernorna eller något svalt att dricka. Pafos är Cyperns fjärde största stad i den Grekiska delen och vi bor centralt i Kato Pafos som ligger vid stranden. I mars är det grönt och vackert på Cypern, dagstemperaturen på ca 20 grader och havstemperaturen är ca 19 grader och 8 soltimmar per dag. Vi bor på Anemi Hotel som är ett omtyckt lägenhetshotell.

Vår värd Maina har bott 20 år i Pafos och tar hand om alla önskemål under vistelsen. Det finns möjlighet till boule, bridge, golf, vandringar, besök på vingårdar och gemensamma middagar. Vissa aktiviteter ordnas tillsammans med SviP, föreningen för svenskar i Pafo-sområdet. Vår lokala auktoriserade guide Ulla, har bott på Cypern i över 30 år. Hon förmedlar öns historia och kultur på ett omtyckt sätt, hon kan verkligen sitt Pafos och Cypern.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Värdinna/reseledare Maina
 • Flyg Arlanda - Larnaca t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • Del i superior studiolägenhet 21 nätter
 • Orienteringstur i Pafos
 • Guidad rundtur i övre Pafos med lokalguide
 • Guidad tur av historiska Pafos med lokalguide
 • Cypriotisk folklorekväll inkl. mat & dryck
 • 2 middagar inkl 1 glas vin & vatten
 • 1 frukost dag 2
 • Heldagsutfärd med lunch
 • Tillgång till SiPs aktiviteter under vistelsen som vandringar, bridge & boule
TILLVAL:

Lägenhet med ett sovrum: 2 800 kr
Studio för eget bruk: 6 700 kr
Lägenhet med ett sovrum Deluxe: 3 500 kr
Frukost 20 dagar 2 500 kr
10 middagar på hotellet: 2 250 kr

SPF medlemmar har 500 kr rabatt på resan som medlemsförmån

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ANKOMST PAFOS

Maina möter er i ankomsthallen på Larnacas flygplats och vi tar bussen direkt till vårt hotell i Pafos. Bussresan tar ca 1,5 timme. Väl framme får vi våra rum och en kvällsfika.

Dag 2
VÄLKOMSTMÖTE OCH ORIENTERINGSTUR PAFOS

Idag ingår frukost på hotellet och därefter samlas vi för informationsmöte. Maina berättar om hotellet, dess omgivningar och ger praktiska tips. Mötet avslutas med en orienteringstur i staden med tips om restauranger, affärer m.m. Vi går ner till sandstranden och går därefter längs strand-promenaden bort till Pafos hamn. Till kvällen gemensam välkomstmiddag. (F,M)

Dag 3-21
UTFÄRDER, AKTIVITETER OCH AVKOPPLING

Under våra 3 veckor tillsammans kommer Maina erbjuda flera aktiviteter, som boule på hotellets tre banor, klot får vi låna utan kostnad. Bridge, boule och vandringar kommer erbjudas i samarbete med SviP, föreningen för Svenskar i Pafos. Vi kommer att arrangera gemensamma middagar på utvalda restauranger som du kan vara med på om du vill. I priset för resan ingår en Cypriotisk afton på hotellet med mat och vin folkdans och musik. Sista kvällen – gemensam avslutningsmiddag.

Dag
TRODOSBERGENS BYAR OCH KLOSTER (HELDAGSUTFÄRD SOM INGÅR)

Ulla tar oss med på en spännande utfärd längs kusten och upp i bergen där vi ser små byar och äter en traditionell lunch på lokal taverna. Vi besöker Kykkos klostret, vackert beläget i Trodosbergen, det är ett imponerande kloster med många vackra föremål och mosaiker. Vi besöker den traditionella byn Omodos, som är omgiven av höga bergstoppar. Här växer vin-rankor och fruktträd, byn är känd för sin vintillverkning.

Dag
GUIDAD HISTORISK RUNDTUR PAFOS

Ulla tar oss med på en guidad rundtur av Pafos, där hon berättar om stadens historia och kultur. Vi besöker flera intressanta historiska platser som de antika stadsmurarna och det ro-merska torget samt beskådar det Venetianska fortet från 1700-talet och tittar närmare på mosaikerna i ruinerna av de romerska rikemanshusen som är en del av världsarvet.

Dag
GUIDAD TUR AV ÖVRE PAFOS

Ulla tar med oss på en rundtur i övre Pafos, vi tar lokalbussen upp. I övre Pafos bor lokalbefolkningen och byn erbjuder många affärer och restauranger. Vi besöker Places, en plats där man samlat lokal hantverk och specialiteter. Vi får smaka på lite av specialiteterna samt se de lokala hantverkarnas arbete. Vi avslutar med en frivillig lunch.

Dag 22
HEMRESA
Dag
FRIVILLIGA UTFÄRDER  (TILLVAL)

Vi kommer också att arrangera några utflykter som du kan vara med på med Ulla, vår lokala svensktalande auktoriserade guide. Dessa utfärder presenteras och betalas på plats.

UTFÄRD VINGÅRDAR MED LUNCH
Vi kommer och att göra utfärd där vi besöker minst två vingårdar och provar deras viner. På en av dem äter vi lunch och där får ni kanske den bästa och mest genuina maten under er vistelse på Cypern. Naturligtvis kommer vi att stanna till vid olika sevärdheter efter vägen.

HISTORIA OCH MODERN TID
En heldagsutfärd med Ulla som tar oss tillbaka till det historiska Cypern men även berättar om modern tid och hur det är att leva på Cypern. Vi besöker Petra Tou Romino, platsen där Afrodite steg upp ur havet, Korion Amfiteater och mosaiker samt den gamla staden i Limassol och nya hamnområdet.

GOLF
Spelar du golf kan du ta med klubborna. Möjlighet finns att spela en runda på någon av de fyra banor som finns i området. Bra idé är då att vara några stycken som kan dela på taxi till och från banan. Önskar man spela golf behöver detta bokas i god tid före avresa. Meddela detta vid bokning. Banorna heter Minthis Golf, Secret Valley, Elea Estate och Aphrodite Hills Golf.

Reseledare

Maina Wigforss

Cypern

Vår värd Maina har bott 20 år i Pafos och tar hand om alla önskemål under vistelsen. Det finns möjlighet till boule, bridge, golf, vandringar, besök till vingårdar och gemensamma middagar.

Ulla Ignatiou

Cypern

Ulla, är auktoriserad lokalguide och har bott på Cypern i över 30 år. Hon kan verkligen sitt Cypern och berättar med stor kunskap och inlevelse om Cypern idag, dess historia och om hur det är att leva på Cypern.

Hotell

HOTEL ANEMI

Anemi Hotel ligger central i Kato Pafos drygt 100 meter från stranden med möjligheter till bad för de som vill bada i det 19-20 gradiga havet. Närmaste livsmedelsbutik ligger drygt 150 meter bort och går du en bit till så hittar du Papantonio som är minst lika välsorterad som ICA Maxi med manuell kött, fisk och delikatessdisk. En kort promenad ner på strandgatan finns flera bra restauranger, barer och affärer. Lite längre bort ett stort köpcentrum. Fri Wi-Fi ingår så du kan koppla upp dig med SVT:s alla program. I grundpriset bor du i studio med kokvrå. Med en längre vistelse väljer många att laga mat ”hemma”, de gånger man inte går ut på närbelägen restaurang. Köken är fullt utrustade med spis mikrovågsugn, kyl, glas, porslin, bestick mm. De enda du behöver ta med hemifrån är en bra korkskruv.

 

Hemsida: www.anemihotel.com