Långtidssemester Cypern 22 dagar

- vid havet i Pafos

Pafos är platsen där Afrodite sägs ha stigit upp ur vågorna, här går man in en annan värld med gudabilder, tempel och gudinnor. Njut av närheten till havet och den fina strandpromenaden. Smaka på nyfångad fisk på en av tavernorna eller något svalt att dricka. Pafos är Cyperns fjärde största stad i den Grekiska delen. I november ligger dagstemperaturen på ca 25 grader, havstemperaturen är ca 23 - 25 grader och regn är sällsynt. Vi bor på Athena Beach Hotel som är ett 4-stjärningt hotell ca 2,5 km sydöst om Kato Pafos stad.

Vår värd Maina har bott 20 år i Pafos och tar hand om alla önskemål under vistelsen. Det finns möjlighet till gemensamma aktiviteter som Maina informerar om på plats. Vissa aktiviteter ordnas tillsammans med SviP, föreningen för svenskar i Pafosområdet. Vår lokala auktoriserade guide Ulla, har bott på Cypern i över 30 år. Hon förmedlar öns historia och kultur på ett omtyckt sätt, hon kan verkligen sitt Pafos och Cypern.

Resfakta

I PRISET INGÅR:
 • Värdinna/reseledare Maina
 • Flyg Arlanda - Larnaca t/r
 • Transfer flygplats - hotell t/r
 • Del i dubbelrum 21 nätter
 • Frukost 21 dagar
 • Guidad rundtur i Pafos med lokalguide
 • Guidad tur av historiska Pafos med lokalguide
 • Cypriotisk folklorekväll inkl. mat & dryck
 • 2 middagar på hotellet
 • Heldagsutfärd med lunch
 • Tillgång till SiPs aktiviteter under vistelsen
TILLVAL:

Enkelrumstillägg 4900 kr
Middag på hotellet 18 dagar +3900 kr

Bokatidigt rabatt 1000 kr (Bokas senast 18 jun)
*SPF medlemmar har 500 kr rabatt på resan som medlemsförmån
OBS! Rabatter kan ej kombineras.

Avresor

Det finns inga planerade avresor för denna resa, är ni en grupp som önskar en grupp resa kontakta oss per telefon 08 – 94 40 40 eller info@reseskaparna.se

Reseprogram

Visa alla dagar
Dag 1
ANKOMST PAFOS

Maina möter er i ankomsthallen på Larnacas flygplats och vi tar bussen direkt till vårt hotell som ligger ca 2,5 km sydöst om Pafos. Bussresan tar ca 1,5 timme. Sen incheckning på hotellet.

Dag 2
VÄLKOMSTMÖTE OCH ORIENTERINGSTUR PAFOS

Efter frukost på hotellet samlas vi för ett informationsmöte. Maina berättar om hotellet, dess omgivningar och ger praktiska tips. Efter mötet är det valfritt att följa med Maina på en promenad på ca 2,5 km in till Pafos för en orienteringstur i staden där Maina tipsar om restauranger, affärer m.m. Till kvällen gemensam välkomstmiddag på hotellet. (F, M)

Dag 3-21
UTFÄRDER, AKTIVITETER OCH AVKOPPLING

Under våra 3 veckor tillsammans kommer Maina erbjuda flera aktiviteter i samarbete med SviP, föreningen för Svenskar i Pafos. Vi kommer arrangera gemensamma middagar på utvalda restauranger som du kan vara med på om du vill. I priset för resan ingår även en Cypriotisk afton med mat, vin, folkdans och musik. Sista kvällen – gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

Dag UTFÄRD
TRODOSBERGENS BYAR OCH KLOSTER (heldagsutfärd som ingår)

Ulla tar oss med på en spännande utfärd längs kusten och upp i bergen där vi ser små byar och äter en traditionell lunch på lokal taverna. Vi besöker Kykkos klostret, vackert beläget i Trodosbergen, det är ett imponerande kloster med många vackra föremål och mosaiker. Vi besöker den traditionella byn Omodos, som är omgiven av höga bergstoppar. Här växer vin-rankor och fruktträd, byn är känd för sin vintillverkning.

Dag UTFÄRD
GUIDAD HISTORISK RUNDTUR PAFOS (utfärd som ingår)

Ulla tar oss med på en guidad rundtur av Pafos, där hon berättar om stadens historia och kultur. Vi besöker flera intressanta historiska platser som de antika stadsmurarna och det romerska torget samt beskådar det Venetianska fortet från 1700-talet och tittar närmare på mosaikerna i ruinerna av de romerska rikemanshusen som är en del av världsarvet.

Dag UTFÄRD
GUIDAD TUR AV ÖVRE PAFOS (utfärd som ingår)

Ulla tar med oss på en rundtur i övre Pafos, vi tar lokalbussen upp. I övre Pafos bor lokalbefolkningen och byn erbjuder många affärer och restauranger. Vi besöker Places, en plats där man samlat lokal hantverk och specialiteter. Vi får smaka på lite av specialiteterna samt se de lokala hantverkarnas arbete. Vi avslutar med en frivillig lunch.

Dag 22
HEMRESA
Dag TILLVAL
FRIVILLIGA UTFÄRDER

Vi kommer också att arrangera några utflykter som du kan vara med på med Ulla, vår lokala svensktalande auktoriserade guide. Dessa utfärder presenteras och betalas på plats.

UTFÄRD VINGÅRDAR MED LUNCH
Vi kommer och att göra utfärd där vi besöker minst två vingårdar och provar deras viner. På en av dem äter vi lunch och där får ni kanske den bästa och mest genuina maten under er vistelse på Cypern. Naturligtvis kommer vi att stanna till vid olika sevärdheter efter vägen.

HISTORIA OCH MODERN TID
En heldagsutfärd med Ulla som tar oss tillbaka till det historiska Cypern men även berättar om modern tid och hur det är att leva på Cypern. Vi besöker Petra Tou Romino, platsen där Afrodite steg upp ur havet, Korion Amfiteater och mosaiker samt den gamla staden i Limassol och nya hamnområdet.

GOLF
Spelar du golf kan du ta med klubborna. Möjlighet finns att spela en runda på någon av de fyra banor som finns i området. Bra idé är då att vara några stycken som kan dela på taxi till och från banan. Önskar man spela golf behöver detta bokas i god tid före avresa. Meddela detta vid bokning. Banorna heter Minthis Golf, Secret Valley, Elea Estate och Aphrodite Hills Golf.

Reseledare

Maina Wigforss

Cypern

Vår värd Maina har bott 20 år i Pafos och tar hand om alla önskemål under vistelsen. Det finns möjlighet till boule, bridge, golf, vandringar, besök till vingårdar och gemensamma middagar.

Ulla Ignatiou

Cypern

Ulla, är auktoriserad lokalguide och har bott på Cypern i över 30 år. Hon kan verkligen sitt Cypern och berättar med stor kunskap och inlevelse om Cypern idag, dess historia och om hur det är att leva på Cypern.

Hotell

Athena Beach Hotel ****

Athena Beach, ett 4-stjärnigt hotell som ligger direkt vid stranden i Kato Paphos, en trevlig promenad på ca 2,5 km från den pittoreska hamnen, de arkeologiska platserna och affärerna. En busshållplats finns precis utanför hotellet och taxibilar finns alltid tillgängliga. Alla rum har renoverats och badrummen har uppdaterats med en modern och lyxig inredning. När det gäller bekvämligheterna inkluderar de bl. a. gratis Wi-Fi, värdeskåp, satellit-TV, badrockar och tofflor, te- och kaffekokare, en espressomaskin, mineralvatten (vid ankomst). Hotellet erbjuder en exklusiv del tillägnad vuxna (över 16 år), som består av en separat pool, område för solbad och en poolbar för vuxna. Det finns flertalet pooler att välja på både inom- och utomhus. Hotellet erbjuder även en SPA-avdelning. Här finns en uppvärmd pool, 2 bastun, 2 ångbad, ett fullt utrustat gym och en frisörsalong.

Läs gärna mer på hotellets hemsida>>

Bra att veta

Detta är en gruppresa med ca 20-30 deltagare.